שאלה קטנה

שאלה קטנה

יצא לי לשמוע כמה מחברי הדתיים הלאומיים ששרים שיר שמאוד אהבתי הפזמון שלו הוא המשפט שאמר שמשון לאלוהים כשהתאבד עם הפלישתים "זכרני נא וחזקני נא אך הפעם הזו האלוהים..." מישהו יודע על מה אני מדבר ויכול לכתוב לי את המילים המלאות של השיר הזה?

כן המילים הולכות ככה:

בס"ד זכרני נא וחזקני נא אך הפעם הזה האלוקים אך הפעם הזה ואינקמה נקמה אחת בשתי עיניי-בפלישתים. יש לציין שישנם רבנים שאסרו את השיר הזה כיוון שהוא שיר של ייאוש, שמשון הגיבור אמר מילים אלו ברגע של יאוש ולכן הרבנים אומרים שאין לשיר אותו מלכתחילה...

../images/Emo12.gif

אני זכרתי שיש לזה גם בתים.... יכול להיות שאני לא זוכר נכון

הפס כתוב באופן מעט שונה..

"זכרני נא, וחזקני נא אך הפעם הזה האלוקים (אך הפעם הזה), ואינקמה נקם אחת משתי עיני (נקם אחת משתי עיני) מפלישתים". ומעולם לא שמעתי על רבנים האוסרים לשיר אותו. אך כמובן- לא ראיתי אינה ראיה. אילו רבנים אוסרים לשיר את השיר? אני קצת תמה כיוון שזו תפילה של שמשון. כיוון שהייתה זו תפילה בעת צרה, לא נוכל להתפלל אותה? אם משה רבנו התפלל על רבקה בעת שחלתה בצרעת, נאמר שלא נתפלל תפילה זו כיוון שאין מדובר על צרעת או כי אנו חוששים ממנה?

אוסרים להתפלל כי

בס"ד זוהי הייתה תפילת ייאוש אחרונה. והרבנים לא רוצים שהתלמידים שלהם ישירו שיר שבעצם בא ומסמל ייאוש. הרב שרלו לדוגמא לא מסכים לשיר אותו בישיבה בפ"ת...

מה לא בסדר במילים עצמן?

ומיחלה, אך לא הבנתי את החלוק של תפילה מתוך יאוש לתפילה שאינה מתוך יאוש. מילות התפילה בסדר גמור.

קודם כל אני חושב שזה בגלל...

בס"ד שמדובר על נקמה ועל ייאוש של שמשון ולכן הוא אמר את המשפט הזה ובגלל זה הרב אומר שזה אסור

לכאו' לא זו לא הסברא...

אלא אם כן הוא מוחק עוד חלקים גדולים מן התפילה שבהם מוזכרת נקמה. כגון "למלשינים אל תהי תקוה, וכל המינים כרגע יאבדו..." (אפי' על בני עמנו ל"ע), "אבינו מלכנו נקם נקמת דם עבדיך השפוך", ועוד רבים. וישנם כמובן פסוקים רבים בתורה, בנביא ובכתובים... "נקם נקמת בני ישראל מאת המדיינים" "ונתתי נקמתי באדום" (נבואה) "לעשות נקמה בגויים" ועוד רבים אחרים, אשר חלק מהם מואבאים כתפילות או נבואות.

למעלה