שאלה...קטנה....

Josman

New member
שאלה...קטנה....

איך מגיעים לדובדבן....? האם צריך להגיש מועמדות או שולחים לבית זימונים כמו לסיירות? משו בסגנון.... והאם לוקחים לדובדבן אנשים עם סעיף ראיה גבוה...(ימין 3.50 ושמאל 4.50)

Ambitionz

New member
דובדבן

קודם אתה עושה גיבוש צנחנים, עובר אותו, מתגייס לצנחנים ובגיוס עושה גיבוש יח"טיות, כשאתה מבקש דובדבן, ומקווה לעבור.

תשובה

בס"ד צריך לסמן בשאלון ההדעפות לקרבי: רצון להיות לוחם- 5 צנחנים -5 דובדבן- 5. (אם לא נתנה לך באופציה דובדבן ביחידות ההתנדבות בשאלון ההעדפות, לא תוכל להגיע ליחידה). מגיעים לגיבוש צנחנים, ועוברים אותו. המתאימים עוברים בתור "מאותרי דובדבן". לאחר הגיוס לצנחנים, אתה ניגש לגיבוש היח"טיות (יחידות חטיבתיות), שנערך בשבוע הראשון לטירונות, וצריך לעבור אותו. למאותרי דובדבן יש צוות משלהם, ומשם נבחרים המתאימים ליחידה. בנוסף- באם אתה תפגין יכולות מרשימות, ייתכן וגם אם לא תהיה מאותר דובדבן, ותהיה בצוות אחר, תעבור ליחידה. לא יודע לגבי סעיף הראיה הפוסל לדובדבן אבל אני משער שיש הגבלה כלשהי על סעיף הראייה.

Josman

New member
ואם אני עובר גיבוש צנחנים אבל

בקטע של הדובדבן אני נופל, אבל אני לא רוצה ללכת לצנחנים, אז בכל זאת יהיה חובה עליי ללכת לצנחנים? או אני יכול לעבור לחיל אחר אם בא לי?

samata

New member
../images/Emo2.gif ממך לא ציפיתי...

צנחנים = יחידה ממיינת (כמו סטי"לים). עד כמה שידוע לי קשה לצאת מהיחידה..

לפני הגיוס- אפשר לעזוב

בס"ד כמו גם סטי"לים. בנוסף- לא ניתן לחייב חייל לצנוח. מלבד המורשת וכל הסיפורים, זו הסיבה העיקרית שבגללה צנחנים זו יחידה התנדבותית.

samata

New member
ממש לא

אני יודע שבסטי"לים מרגע שעברת ת'גיבוש (ולא משנה אם אתה מלש"ב או חייל) - אתה תקוע בחיל הים. לא רוצה סטי"לים? יתקעו אותך כאפסנאי בחוף (או בכל תפקיד אחר שהחיל יחפוץ בו). אני נוטה להאמין שככה זה גם בצנחנים..אבל אני בקושי מכיר את החיל - אז אני לא אגיד סתם. מה שכן בטוח שצנחנים זאת לא יחידה התנדבותית, אלא יחידה ממיינת. אין על זה וויכוח - זאת עובדה.

תגובה

בס"ד חבר שלי התמיין לסטי"לים. התקבל. לא רצה. יצא. היום הוא במז"י. (כל זה כמובן לפני הגיוס) חבר נוסף שלי- התגייס לסטי"לים. החליט שהוא לא רוצה. עשה בעיות וזה, ירד פרופיל. יצא. היום הוא משתייך כחלק ממערך זרוע היבשה (להבדיל מזרוע הים, הכוונה)

samata

New member
"עשה בעיות וזה"

ברור שאם תעשה טרור - אתה תצא בסופו של דבר. שום דבר הוא לא מוחלט...אבל זה לא כמו ביחידה התנדבותית, שם כאשר אתה מחליט שאתה לא רוצה אתה פשוט חותם וויתור ויוצא (ופה טמון ההבדל העיקרי בין יחידה ממיינת להתנדבותית). בסטי"לים/צנחנים יש לך פרוצדורה לא קטנה ודי מכאיבה לראש כדי לצאת מהחיל אליו התמיינת.

מובן

בס"ד לא דברתי על התנדבות בסדר גודל של יחידות כגון מטכ"ל וכד'. אגב, לפני הגיוס אין ממש בעיה לצאת מצנחנים לדוג', ולכן יש גם רשימת "ממתינים" של מתגבשי צנחנים. לגבי מה שאמרתי על הצניחה- זה אכן כך, ולכן, אגב, בשאלון ההעדפות קוראים לטבלה הזו "יחידות התנדבותיות" או משהו בסגנון.

samata

New member
*מעיף מבט במנילה*

"סעיף 4: שירות ביחידה ממיינת"
בסדר, הכוונה שלך מובנת. אתה בהחלט מתנדב כדי ללכת לסטי"לים/צנחנים במהות - אבל בתכ'לס צנחנים לא נחשבת ליחידה התנדבותית אלא ליחידה ממיינת (ויש את ההבדלים הידועים...כמו חתימת קבע ביחידה התנדבותית שלא כמו בממיינת או העובדה שאתה תמיד יכול לחתום וויתור לצאת מיידית מיחידה התנדבותית, שלא כמו בממיינת).

כי בזמנו זה היה התנדבותי

גם אני זוכרת את זה ככה אבל על פי האתר של עולים על מדים כיום צנחנים היא יחידה ממיינת

aslm0

New member
שמעתי שלפני שאתה עושה גיבוש

של דובדבן אתה צריך לתת חתימה של ויתור למגלן ועוד יחידות ? כאילו אם לא התקבלתי אכלתי אותה :\ למה זה ככה לא מבין למה צריך לחתום אם בסוף אני יכול לא להתקבל בכלל ?

Josman

New member
אני צריך שמישהו יגיד לי בדוקקקקקקקק

שאם אני עובר גיבוש צנחנים ונופל בגיבוש דובדבן אני יכול לעבור לחיל אחר (מוד"ש, תותחנים,עוקץ ועוד...)

למעלה