שאלה קטנה...

מצב
הנושא נעול.
שאלה קטנה...

שאלה קטנה...
האם מעביד יכול לקנוס, את העובד? כמה דוגמאות: 1) עובד איבד את התג של שמו, האם המעביד יכול להנפיק חדש ולגבות קנס(תשלום)? 2) א. עובד (שליח) שנגנב ממנו תיק (ריק או מלא) אוכל, "מחוסר אחריות"? ב. ונניח במקרה של איבוד תיק..(ריק/מלא), האם אפשר לגבות? 3) עובד שהניח כוס, במקום שהמעביד לא מסכים, ובגלל זה המעביד שפך את הכוס והמיץ לתוך מחשב לדוגמא, וזה גרם לנזק, האם אפשר לגבות מהעובד? תודה מראש!

לדעתי - לא.

שאלה קטנה...
האם מעביד יכול לקנוס, את העובד? כמה דוגמאות: 1) עובד איבד את התג של שמו, האם המעביד יכול להנפיק חדש ולגבות קנס(תשלום)? 2) א. עובד (שליח) שנגנב ממנו תיק (ריק או מלא) אוכל, "מחוסר אחריות"? ב. ונניח במקרה של איבוד תיק..(ריק/מלא), האם אפשר לגבות? 3) עובד שהניח כוס, במקום שהמעביד לא מסכים, ובגלל זה המעביד שפך את הכוס והמיץ לתוך מחשב לדוגמא, וזה גרם לנזק, האם אפשר לגבות מהעובד? תודה מראש!
לדעתי - לא.

כשאמרתי "דעתך למה?"

דעתי ככה.
המעביד אינו רשאי לקנוס. קנס אפשר להטיל או בהליך פלילי או בהליך משמעתי מסודר על פי חוק או על פי הסכם קיבוצי.
כשאמרתי "דעתך למה?"
הכוונה לא ל"למה - ככה" אלא ל"למה" (למה התייחסתך?, לאיזה סעיף?) אתה יכול לתת לי דוגמא של "הליך משמעתי", הכוונה שאם אני לא עשיתי בדיוק מה שהוא אמר, הוא יכול לקנוס אותי?

הוא לא יכול.

כשאמרתי "דעתך למה?"
הכוונה לא ל"למה - ככה" אלא ל"למה" (למה התייחסתך?, לאיזה סעיף?) אתה יכול לתת לי דוגמא של "הליך משמעתי", הכוונה שאם אני לא עשיתי בדיוק מה שהוא אמר, הוא יכול לקנוס אותי?
הוא לא יכול.
אני לא מבין את השאלה "למה התייחסתך?". אני לא התייחסתכי לכלום. אם אתה רוצה סעיף - קבל את סעיף 25(א)(4) בחוק הגנת השכר: "לא ינוכו משכר עבודה אלא סכומים אלה: ... (4) סכום שהוטל כקנס משמעת בהתאם להסכם קיבוצי או על פי חיקוק.". יש חוק שירות המדינה (משמעת) וחוק הרשויות המקומיות (משמעת) שלפיהם עובדי מדינה ועובדי רשויות מקומיות יכולים לעמוד לדין בפני בית דין למשמעת שמוסמך להטיל קנס. קנס כזה המעביד רשאי לקזז מהשכר. יש הסכמים קיבוציים שמקימים טריבונלים משמעתיים, שמורכבים מנציגי ההנהלה ומנציגי העובדים, ובחלק מהמקרים מותר לאותם טריבונלים להטיל קנס משמעתי לא גבוה (עד 3 ימי עבודה או משהו כזה). המעביד, כמעביד, אינו מוסמך להטיל קנס על העובד. גם אם הוא מתיימר להטיל קנס על העובד - אין לזה משמעות. זה כמו שהוא לא יכול להטיל על העובד עונש מאסר. או עונש של מלקות.

כשאמרתי "דעתך למה?"

דעתי ככה.
המעביד אינו רשאי לקנוס. קנס אפשר להטיל או בהליך פלילי או בהליך משמעתי מסודר על פי חוק או על פי הסכם קיבוצי.
כשאמרתי "דעתך למה?"

אתה נראה כחוזר על עצמך.

כשאמרתי "דעתך למה?"
אתה נראה כחוזר על עצמך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה