שאלה קטנה ....

שמים1

New member
שאלה קטנה ....

אני מביאה לכאן שאלה שעלתה בפורום אחר בעקבות תגובה של יוצר ליוצרת על שיר אהבה שכתבה. היוצר כתב שכאשר נכנסים לפורום לא מרגישים ששעת מלחמה היא בין שירי האירוטיקה והאהבה. הוא חושבת שיש מקום להגיב לשירי מלחמה שנכתבים ברוח השעה. בדיעבד...הכותב הוא אב שכול לבן שנהרג באחד ממלחמות ישראל.. שאלתי היא האם בשעת מלחמה יש מקום לבוא לידי ביטוי בשירי אהבה ואירוטיקה , ביצירה חופשית .. ואני מרחיבה את השאלה ..האם להתנהל בשיגרה נעימה כאשר אנו יודעים שחלק מהעם שרוי במלחמה ואובדן. האם הכל כשר כדי לשמור על השפיות או שיש מקום להזדהות טוטאלית?

טאKילה

New member
תגובתי...../images/Emo179.gif

אני לא מתנצלת על כך שאני גרה באיזור המרכז, הורי אשמים שתקעו כאן יתד כשעלו לארץ. אני כן מודאגת ורגישה לסיבלם של תושבי הצפון והדרום, אני כן מבכה אובדן אזרחים חפים וחיילים. אני כן ערה למצב בצפון הארץ ובדרום [השכוח] החשוף גם לקאסמים. אך אל לבקש ממני להפסיק לנשום ולרדת למקלט כדי להפגין סולידריות. לא אתנצל ששירי שירי אהבה אירוטיקה ורזי נפש. אני לא אתנצל על סיגנון כתיבתי, אני לא ארשה לאיש לסרס לי את השירה, גמלא לנאסרללה. זה שלי, ומה ששלי איש לא יקח לי. ערב טוב ושקט

לדעתי יצירה

כתיבה או כל יצירה אחרת זו הבעה של תחושות משהו שחבוי בתוכנו שעלינו להעלות על פני השטח, בין אם זה בציור בכתיבת טקסט בשיר, מוסיקה, וזה סוחף אותנו ומוציא מאיתנו את מה שחבוי בתוכנו יש מין דחף לכתוב, ואין זו שאלה של זמן מלחמה או כל משבר חיים אחר ואולי להפך בזמן שכזה הצורך לכתוב וליצור מתגבר, ואנני חושבת ששירה ארוטית ואהבה כמו זו שנכתבת והכותבים זו להם השיגרה , גם אם דרך ביטוי היא בכתיבה זו של ארוטיקה ואהבה, וקיים היצר הזה , כה חזק הדחף הזה לכתוב , וגם בדרך הכתיבה הזו , זו דרך להזדהות , הזדהות טוטאלית ליאור

ההיזדהות והאמפטיה לא מתנגשים עם השפ

השפיות של החיים אצל מי שגר במרכז... ללהיפך, אין צורך לגרור את כולם למועקות כבדות, אלא חשוב להמשיך לא לבטל אירועים וכד' [כמובן ,חלילה , במיקרים נדרשים], כל חיינו פה רצופים סתירות וניגודים של אירועים, כמובן שיש לנו היזדהות גדולה, אגב , האובדן והשכול מהמלחמה בצפון פוגעת גם באנשי המרכז והדרום... ומטבע הדברים שכולם משפחה אחת, אבל לדעתי צריך ואפילו חובה לנהוג כמה שיותר רגיל ובשיגרה.. כדי לא להוריד מוטיבציה ןמצב רוח כללי ..

jud1001

New member
מחויבים אנו כולנו להמשיך ../images/Emo41.gif

את שיגרת החיים עד כמה שניתן.. כל אדם ואדם לפי ראות עיניו.. אותי אישית מחזקת העובדה ששיגרה ממשיכה.. [גם אם שיגרתי שלי הופרעה ] ושלא ניתן לשבור את רוחנו..

צילוש43

New member
בליל מציצה ורואה שאלה ששמים שאלה../images/Emo8.gif

והינה אני כאן נותנת את דעתי... שמים לצערינו תמיד היינו במלחמות או בפיגועים,, למדנו לחיות בכאב ומכאובים,, למדנו גם לצחוק בזמן של משברים... אך במיוחד עמדנו איתן תמיד כיוון שאנו מיד קמים שרים ורוקדים... זו סגולתנו בכל המשברים.... ולכן לפי דעתי... למרות כאבם, או יותר נכון כאבו של אותו אב,,, שכאבו הוא גם כאב כולם הרי בכל מה שעברנו אין אחד מאיתנו שלא חווה שכול וכאב של אובדן חבר או ידיד. ולכן אסור לנו להפסיק,,,, הרי החיים ממשכים. וביום מין הימים גם אותו אב יודע בכך, שפשוט צריך להמשיך..... הרי אותנו ילדינו, ומאוחר יותר נכדינו אנו מלמדים שמיום עצב.... לדוגמת יום הזכרון עוברים אנו בלחיצת כפתור לשמחה של יום העצמאות. כך שזו דעתי הבלעדית.. מצטערת שכך פתחתי את כנסתי אך זו דעתי!

צילוש43

New member
../images/Emo140.gif תודה טאקייייי../images/Emo24.gif

ובוקר טוב לכולם
שיהיה שקט על פני האדמה. שיהיה שלווה ואהבה
וללא שום מלחמה

paloma blanca

New member
../images/Emo24.gifואני

מסכימה עם כל מילה ותומכת בדעתך בחום
חייבים להמשיך לחייך ולשמור על המורל הרי זה מה שהוא רוצה לשבור את העורף לא ניתן לו

jozefin3

New member
../images/Emo9.gifשאלה קטנה , או בעצם גדולה

אין הרבה מה להוסיף... פשוט להמשיך לכתוב מהלב והנשמה.......ולאן שמילים מובילות שילכו באהבה.......
גם בימים כאלו צריך להרגיש את השיגרה עדיין לידינו ,

שמים, אשרי מי שמסוגל לכתוב שירי...

אהבה בימים קשים שכאלה. אני אישית לא מסוגלת. אבל קוראת את הכל ומנסה לחזור על גליהם לשיגרה.

dardara

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo42.gifבוקר טוב לכולם שמים יקירה

שאלה יפה ומאוד נכונה העלת כאן לדעתי שני סוגי שהשירים יכולים להשתלב אי אפשר לעצור את השגרה ואי אפשר לשאוף להפסיקה יחד עם זאת קשה להתעלם מהאוירה מהחדשיות ומהידיעה שיש שליש מתושבי המדינה שנמצאים במקלטים תחת הפגזות של טילים לכן הכל מתערב ואיני רואה לנכון לבקר אדם שכותב שירי מלחמה ובאותה נשימה לא אדם הכותב שירי ארוטיקה איש איש כחפץ ליבו הכל לגיטימי והכל יכול רק להועיל העיקר זאת הכתיבה והבעת הרגשות וההרגשות . י שבת נפלא לכולנו .........................

למעלה