מנסיון שלי...
אני סטודנט להנדסת תוכנה באוניברסיטת בן-גוריון (מסיים שנה שלישית מתוך 4). התואר אצלנו בנוי כך: בשנתיים הראשונות לומדים מדעי המחשב, כלומר אותם קורסים בדיוק ללא הבדל אם אתה סטודנט ש למדעי המחשב או של הנדסת תוכנה.. שנתיים אחרונות לומדים קורסים של מדעי המחשב ושל מערכות מידע... בנוסף בשנה הרביעית אנו עושים פרוייקט גמר (במשך כל השנה) של בניית מערכת (העבודה בדרך כלל היא בתעשייה עצמה). כסטודנט של הנדסת תוכנה בב"ש אני יכול לומר לך שאנו לומדים את כל מה שמדעי המחשב לומדים _הדברים החשובים כגון כל הקורסים במתמטיקה, אלגוריתמים, אוטומטים וכו'..) ובנוסף לומדים על ניתוח ועיצוב תוכנה... אני חושב שהשותף שלי לדירה (שמסיים השנה מדעי המחשב) הגדיר את ההבדל בצורה הכי טובה: שאנחנו מקבלים משימה לבנות מערכת (ע"פ דרישות מסוימות) אין לנו מושג איך ומאיפה להתחיל.. לעומת זאת אתם (הנדסת תוכנה) ישר מתחילים לנתח את הדרישות, משתמשים בתבניות עיצוב (design patterns) ואז מתחילים לתכנת את העניין.. אנחנו פשוט צריכים שיגידו לנו מה לעשות. אני ממליץ לך לעבור על התוכניות שהאוניבסיטאות השונות מציאות עבור כל תוכנית (מדעי המחשב/הנדסת תכונה) ולראות מה שונה.... בסופו של דבר זה תלוי מה מעניין אותך..