שאלה קטנה...

שאלה קטנה...

איפה עמדתם בשיעור עשירי? איזה דברים עשיתם עד אז.... אני מרגישה שאני צועדצ במקום משיעור 5 זה הגיוני?

crazy bitch17

New member
אמממ...שיעור עשירי..

אני פחות או יותר עד שיעור עשירי עשיתי הכל חוץ מחניות,ז"א כבר ידעתי זינוק בעלייה,גלישה וכד',כל מה שנשאר לי זה לתרגל (הרבה!)את מה שכבר למדתי וללמוד חניות(חנייה למדתי ממש קרוב לטסט...).. כל מורה והקצב שלו,בסופו של דבר את תלמדי הכל אין לך מה להיכנס ללחץ מהקצב..ביחוד שאת בסה"כ בשיעור עשירי...

adidas88

New member
../images/Emo45.gif

אני בשיעור 10 למדתי רוורס כהקדמה לחניה ושליטה על הקלאץ' ואז עברתי מורה ולא נגענו בחניות עד שיעור 28 ככה...

Simbbam

New member
גם אני התחלתי חניות מאד מאד מאוחר

בעיקר מפני שזה לא דבר חשוב מבחינה תעבורתית, זה דבר שתלוי בניסיון וטכניקה נטו. לא יכשילו אותך בטסט על חניה קצת עקומה או משהו כזה, כי זה לא תחום שקשור לנהיגה עצמה ולהתנהגות בכביש, שזה מה שמעניין טסטרים ועל כן מה שדוחק את לימודי החניה לשוליים.

חנייה בהחלט חשובה בטסט

קודם כל צריך לדעת לחנות ושנית, חנייה לעיתים יכולה להיות מסוכנת כשהיא בכביש שיש הרבה מאוד מכוניות, צריך לתת זכות קדימה ואם יש רכבים, אז לא חונים, אם כן חונים כשיש רכבים, מקבלים ברקס והלך הטסט.

crazy bitch17

New member
נכון,

חנייה לעיתים יכולה להיות מסוכנת ולזה הטסטרים שמים לב,הם בעיקר מסתכלים על נושא הזכות קדימה,ובודקים האם הנבחן מסתכל במראות וגם מסובב את הראש אחורה(לראות אם יש משהו שלא נקלט במראות,כמו ילד קטן וכו'),אבל כמו שאמרו מעליי אם תלמיד מתייחס לכללי הבטיחות וכל זה ובסופו של דבר החנייה יוצאת עקומה או משהו קצת משתבש,יש מצב לעבור טסט וזה לא בהכרח מכשיל. מה גם שלפי דעתי חניות לפעמים מצילות,ישנם הרבה מקרים שהטסטרים מתלבטים אם להעביר ואז הם מבקשים חנייה...אם היא יוצאת טוב הם מעבירים ואם לא הם מכשילים וזה מצטרף לסיבות הכישלון,לכן עדיף ללמוד את הטכניקה כמו שצריך..

Simbbam

New member
ברור, לא התכוונתי לעניין הבטיחות

רק לעניין הטכני של החניה... להיות זהיר צריך להיות בכל דבר.

מימוזה21

New member
זה תלוי איך את מתקדמת מבחינת הנהיגה

כל עוד יש דברים שאת צריכה להשתפר למשל כמו לשים לב יותר לתמרורים או הסתכלות במראות וכו'(סתם דוגמאות) אז ברור שהמורה שלך לא יקפוץ איתך מנושא כזה לאחר. קודם כל תשתפרי בנושא אחד ואח"כ הוא יעבור איתך לנושא אחר. את מסכימה איתי?

מסכימה בהחלט....

אבל רציתי לדעת איפה אני ביחס לכלל... אני באמת מתקשה עדיין בכמה נושאים (לא שולטת לגמרי במצמד, ונטייה של הנסיעה שלי שמאלה...) זה שעוד לא עשיתי פעם אחת אפילו זינוק בעלייה ורוורס זה עושה אותי עד כדי כך גרועה?

lsd600

New member
תגובה שלי...

לפני שהתחלתי ללמוד נהיגה, כולם אמרו לי שלפני שיעור 10 חובה לשלוט בקלאץ' ב-100 אחוז, ואם לא, אז לא נחשבים נהגים טובים. אני זוכר שכיבוי המנוע האחרון שלי היה בשיעור 8, ואז נהייתי רגוע שאני בסדר (גם בשיעור 30 נכבה לי, כי הייתי עצבני לפני הטסט, אבל זה חד פעמי). זינוק בעלייה חובה ללמוד מוקדם ככול האפשר. אני למדתי בשיעור השני. איך אפשר לנהוג בלי לדעת לזנק בעלייה? בכל מקום יש עליות, אפילו אם הן הקטנות ביותר. אז מה הספקתי עד שיעור 10? נסיעה עירונית, בינעירונית, זינוק בעלייה, נסיעה לאחור (חנייה בשיעור 14), הסתכלות במראות ובצמתים, פניות ו.. מה יש עוד? קיצור, תהיי רגועה. כל אחד והקצב שלו. מקסימום תשגעי את המורה שלך.

למעלה