שאלה קטנה

itaf10

New member
שאלה קטנה

אני מפצלת את שאלתי הקודמת ל-2 . לגבי הטלויזיה , אני מבינה שאין תקנה. אין טכנאים ביננו שיגידו רק מה יכולה להיות הסיבה? ומי נותן שירות לסוג כזה של TV? האם בכלל כדאי לתקן..... עכשיו לשאלתי הראשונה שלא קבלתי מענה. מקווה שתהייה יותר הענות ואקבל תשובה מנסיונם של אחרים. ניסיתי לנקות כתם חלודה ממכנס לייקרה-כותנה, בגד אירובי אלסטי בגד ספורט אינני מצליחה להסיר את כתם החלודה שנוצר עקב ברזל חלוד שנתקלתי בו במקרה. שוב תודה.

amonit

New member
למי שקרא את הלינקים שגלי הביאה

הם מדברים על "cream of tartar " שנמכר כתבלין בסופר, וזה הזכיר לי פטנט של אמא שלי בענייני אפיה: למרנג יציב מקצף ביצים: להוסיף חצי כפית ל4 חלבונים לפני ההקצפה יחד עם הסוכר, זה יוצא לבן ויציב להפליא.... <סתם פתאום נזכרתי
>

קישקשתא

New member
ושוב גוייסה אמא של קישקשתא

למשימת הכתמים... (וסליחה על האיחור) ואילו דברי המומחית: כתמי חלודה הם קשים ובד לייקרה הוא רגיש במיוחד לכן חשוב להשתמש בחומרים טבעיים בלבד ולהוריד את הכתם בהדרגה. לפרוש את הבגד כך שהאיזור החלוד יהיה גלוי, לזרות עליו מלח (כן כן, מלח בישול פשוט שמוסיפים לאוכל) ועליו מעט מיץ לימון (לא חייבים טרי, אפשר משומר). להשרות זמן קצר (כמה דקות) לשפשף ולשטוף. לחזור על התהליך. אחרי מספיק חזרות זה אמור לעבור. זהירות - השרייה ארוכה מידי תיצור כתם בהיר בבד סביב הכתם.

itaf10

New member
תודה לאמא של קישקשתא...

לפי ההגיון הבריא מלח + לימון צריך באמת לעשות את המלאכה. לידיעתך זו הפעם הראשונה ששמעתי את הדרך הזו. אאמץ את השיטה ומקווה מאוד שירד. חבל לי מאוד על המכנס (קניתי אותו בחו"ל ,עלה די הרבה כסף יחסית) שוב תודה אנסה ואודיע.

some boy

New member
לגבי הטלויזיה השארתי לך תשובה

בשירשור הקודם שלך אך הוא לא עלה למעלה.

למעלה