שאלה קטנה

julie123

New member
שאלה קטנה

כל פעם שבודקים אוטו ומבקשים את הת.ז. של הנמצאים בו, זה נרשם במקום כלשהו? אני יודעת שלא בתיק הפלילי, אבל האם זה מה שנקרא "בדוקאי"? ואם כן, על מה זה משפיע?

julie123

New member
שכחתי לציין ש..

הבדיקה לא נעשית לאחר עבירה, כלומר בדיקה שגרתית (באמצע הכביש או בגינה)

UTM

New member
לא בטוח שלא

1) טכנית, לרשום כל בקשה למידע, כולל מספר אישי של המבקש היא פעולה קלה, ואין כל סיבה שלא ירשם במערכת ש X ביקש לבדוק זת Y. יותר סביר להניח שהנתונים אכן נרשמים להם באיזה מחשב, ואם פעם יחשדו ב-X, יוכלו לבדוק אם הוא ביצע פעולות חשודות במחשב. (והיה מקרה כזה לא מזמן, עם אלפרון). 2) בדוקאי זה עבריין עם תיק פלילי - אין קשר לבדיקות מחשב. דוח בדוקאי זה "ביום__שעה__מקום__פגשתי את ___" כך שאם היה ארוע פלילי יהיה קל לאתר חשודים. 3) שים לב, שאם תבדוק מספר ת"ז של אדם, והוא במקרה דרוש לחקירה (וכו), ישאלו אותך "למה לא עיכבת אותו והזמנת תגבורת?" ולא תוכל להגיד "הוא לא היה כאן - שכן שלי ביקש שאני אבדוק אותו כי הוא החבר של הבת שלו..." אפילו אם אין מנגנון שיתריע על "לקוחות חשודים ומבוקשים" שנבדקים המחשב, ויזעיק את ראש המשמרת, יכולים להוסיף משהו כזה מחר בבוקר.

שלום30

New member
לי ידוע שכן ישנו רישום

המסופאי היה רושם את המספר האישי של השוטר המבקש ליד כל שאילתא ששאל במסוף (לדוגמא מ.א 557733 שאל על ת.ז 044448882) למקרה שידרש בירור מדוע ולמה נשאלה השאילתא. בעבר לא היה צורך לתת ולרשום מ.א, אך לאחר שעיתונאים וכל מיני ניצלו את השוטר ובקשו ממנו לברר עבורם פרטים על בן אדם מסויים - החלו לבצע מעקב אחר השאילתות.

מתנדב

New member
בבדיקת בדוקאי או ר.פ. היו מבקשים

מהשוטר הבודק את המ.א. שלו מהסיבות שהזכרת שיוכלו לעקוב אחרי מי שביקש לקבל מידע...

למעלה