שאלה קטנה

שאלה קטנה

הבן שלי בן 7 וחצי, והוא צורך ריטלין רגיל מגיל 7 (סך הכל שישה חודשים). חל שיפור ניכר בהתנהגות בביה"ס ובכלל בקשב שלו בזמן ההשפעה (חבל שזה רק ל4 שעות...). היום, ובשבוע שעבר הבן שלי התחיל לבכות בכיתה ולא סיפר למורה שלו למה הוא בוכה. וכאשר שאלתי אותו (וממש היה קשה להוציא ממנו את הסיבה האמיתית), הוא סיפר שהוא היה מתוסכל מזה שהוא היה צריך לעשות תרגילים בחשבון (שזה המקצוע האהוב עליו כי הוא חזק בחשבון). השאלה שלי היא האם צריך לשים דגש על התפרצות הבכי הזאת? ועוד שאלה קטנה. אני בתור אמא, לא יכולה לשים לב לכל דבר קטן בהתנהגות של הבן שלי במשך היום כי אני לא איתו, וזה גורם לי, בלא ברירה, לתת 100% אימון במורה שלו... למרות שלא כל דבר היא מספרת בזמן... מה אוכל לעשות בקשר לזה? אולי הריטלין הספציפי הזה לא מתאים לו? איך אוכל לבחון את זה? יש לציין שהבן שלי לא אובחן כסובל מהיפר אקטיביות, אלא רק מבעיות קשב וריכוז. אשמח מאוד לתגובות. תודה מראש לילי

zivadina

New member
תשובה

לדעתי, לא צריך לעשות עניין מכל דבר, ולא לחפש בעיות. כן צריך לדעת מהם כל הכלים שיש לך לעקוב אחרי הילד שלך ולעזור לו. אחר כך להפעיל אותם רק במקרה שאת בטוחה שיש בעייה קבועה ולא מקרה חד פעמי. כליי המעקב שלך הם: שיחות עם המורה, דווחים במחברת קשר, שיחות עם הילד, שיחות עם החברים של הילד (תיחקור נסתר מבלי שהוא או הם יבינו שאת חוקרת). עוד, שאלון קונרס למורה, פגישת מעקב עם הרופא המטפל. תמיד להיות עם היד על הדופק, אבל לא להפוך את הילד שלנו ל"מקרה", כי אז גם הוא מאבד את האמון בעצמו. ושוב, קנה המידה הכי טוב הוא אם הבעייה חוזרת על עצמה בקביעות.

קודם כל תודה רבה על התגובה

באמת תודה, אבל מה זה שאלון קונרס למורה? היום שוב, אמרתי לו להתלבש קייצי, מכנס וחולצה קצרים, והוא אמר שהוא לא רוצה, אמרתי לו שקיץ עכשיו והוא צריך להתלבש בהתאם כי הוא טוען שיותר יפה לו עם מכנס ארוך, אז בצ'יק הוא התחיל לבכות כאילו הרביצו לו... וזה היה ממש אחרי בית ספר... (נתתי לו את הכדור ב7:50, והוא התחיל לבכות ב13:30), השאלה היא באמת אם זה מהשפעת הכדור או ש... אני כבר לא יודעת, כי זאת לא התנהגות שרגילה אצלו. בכבוד רב לילי

zivadina

New member
שאלון קונרס ועוד

בקישור המצורף תחפשי את הכותרות שמתחילות ב-ש' לפי א"ב. שם תמצאי שני סוגים של שאלון קונרס למורה של ילד עם הפרעות קשב. בקשר לבכי כתופעת לוואי מאוחרת של ריטלין: כדאי לשאול את ד"ר אורית פומרנץ בייעוץ הרפואי בראש הפורום.

סירוקית

New member
לאמא הערנית:

טוב מאד שאת עוקבת וערנית לתגובות של הילד. את צריכה לזכור, שגם ילד שלא לוקח ריטלין יכול להרגיש מתוסכל ממשימות לימודיות, או לבכות בשל כך. הוא רק בן שבע וחצי וממש מותר לו. אם את רוצה לבחון בעצמך את השפעת הריטלין עליו את יכולה לתת לו כדור בזמן שהוא איתך, למשל בשבת בבוקר. אם את נותנת אחרי שעות ביה"ס, עדיף עד שעה שלוש כדי לא לפגוע בהרדמות בלילה. את ההשפעה את צריכה לבחון בפעילויות המצריכות ריכוז, כגון הרכבת פזל, או הכנת שיעורי בית, כלומר פעילות שהוא מתקשה בה בלי כדור. בהצלחה!

למעלה