שאלה קטנה

milliner

New member
שאלה קטנה

היום חברה שלי היה מעורבת באיזה עימות בכביש. כאשר היא יצאה עם הרכב מאיזה מרכז מסחרי והתחילה לנסוע היא נסעה מאחורי רכב שנסע 90 קמ"ש בנתיב השמאלי, לכן היא עקפה אותו מימין וחזרה לנתיב השמאלי בגלל שהיו משאיות איטיות בנתיב הימני. הרכב שהיה בשמאלי נצמד אליה מאחור ואז עקף אותה מימין ונכנס לפניה ושוב האיט ל-90 לכן היא עקפה אותו שוב וחזרה לשמאלי והאיצה ל-110 ,120 קמ"ש. כאשר היא הגיעה לרמזור ועצרה היה לה טלפון והיא ענתה בלי דיבורית (לא מצדיק אותה), הרכב המדובר עצר לידה ברמזור, והנהג הראה לה תעודת שוטר והוא אמר לה שהיא תקבל דו"ח על נהיגה מסוכנת או לא אחראית וגם על זה שהיא מדברת בטלפון בלי דיבורית, והוא המשיך לנסוע כלומר לא עצר אותה בצד ולקח פרטים. עכשיו השאלה שלי אם יש סיכוי שבאמת היא תקבל דו"ח או שהשוטר סתם רצה להפחיד אותה ? (יש לציין שהרכב היה עם לוחית רישוי אזרחית ולא ניידת ) אשמח לתשובות במסרים תודה רבה

wil

New member
לא בטוח.

נהיגה מסוכנת - מאוד סובייקטיבי, לא ברור על מה אפשר לבסס את האישום. טלפון - כאשר הרכב בעצירה מלאה ברמזור אדום מותר לדבר בטלפון (לא רצוי - אבל מותר) בכל מקרה עד שיגיע משהו בדואר אין יותר מדי מה לעשות, אולי לרשום באופן מסודר את פרטי המקרה על דף עם כל הפרטים שאפשר לזכור (תאריך, שעה, מקום, באיזה רמזור נעצרה, מספר ושמות הנוסעים ברכב, כמה נוסעים ברכב של ה"שוטר", עם מי היתה שיחת הטלפון, וכל פרט אחר. אם יגיע דו"ח/זימון למשפט בדואר - להתייעץ עם עו"ד.

NewUser4

New member
צודק לגבי פלאפון ונהיגה מסוכנת.

אבל עקיפה מימין היא אסורה. חברה שלך (פותח השרשור) עקפה מימין, דבר האסור לפי החוק.

isra533

New member
מה אתה מציע

במקרה שנהג נוסע בנתיב השמאלי ולא מוכן לעבור לנתיב הימני. האם בזה שאני חוזר לנתיב הימני וממשיך לנסוע באותו נתיב וע"י כך אני עובר את הרכב שבנתיב השמאלי ובמרחק בטוח אני עוקף את הרכב שלפני (כלומר עובר שוב לנתיב השמאלי לפני הרכב שנוסע כל הזמן בנתיב השמאלי), האם זאת נקראת עקיפה מצד ימין? מה נדרש לעשות, האם אפשר לחזור לנתיב הימני? האם אפשר לעבור על פני הרכב הנוסע בנתיב השמאלי? אני מקווה שהחוק גם נותן פתרון לשאלתי.

be_roo

New member
והוא מותר לשוטר לא במדים ברכב אזרחי

כאשר בנוסף הוא אינו שומר מרחק ומאט בכוונה לשם הפרעה לתנועה? הבזיון שלו גדול משלה....

NewUser4

New member
בוודאי

כמובן שרק עצם זה שהוא נוסע במתיה שמאלי ומעכב בצורה זו את התנועה זה כבר לא לעניין. מביש הוא את עצמו כאשר מוסיף הוא ופותח במעין עימות על הכביש (ע"י העקיפות מימין והאטת התנועה). התנהגותו של השוטר ללא ספק היא מבישה בד בבד כאשר התנהגות זו מגיעה מאדם אשר אמור לשמש דוגמה, במיוחד כאשר הוא גם דואג להעיר לאותה גברת. אולם, זה לא פותר את חברתו מכך שעקיפה מימין היא אסורה. בכל מקרה, אני בספק כי אכן יגיע דו"ח אל ביתה.

NewUser4

New member
תיקון

שורה ראשונה, "בנתיב השמאלי" ולא "במתיה שמאלי".

למעלה