שאלה קטנה

Krishi

New member
שאלה קטנה

להלן הציור הקאץ' הוא (אם זה קאץ' בכלל) זה שאין תמרורים.. גם לא תמרור זכות קדימה לרכב הכחול שפונה ימינה של מי זכות הקדימה? זה וויכוח קטן ביני לבין אבא... אישית אני חושב שלרכב הכחול מגיעה זכות הקדימה

danihashamen

New member
לפי דעתי לרכב האדום.

הכביש שהאדום פונה אליו הוא "הכביש הראשי", והוא כבר אפשר להגיד בתוכו, כי הוא במסלול שלו.. והכחול בא מהצד, וצריך להשתלב.. לכן לפי דעתי לאדום הזכות קדימה.

be_roo

New member
לא קיימת הגדרה כזו "כביש ראשי"

ועל אחת כמה וכמה שלא קובעים זכות קדימה לפי הגדרה שכזו.

danihashamen

New member
בדיוק לשימוש זה נוצרו המרכאות ,

שבהן השתמשתי שאמרתי כביש ראשי.

be_roo

New member
מרכאות זה לא משהו שקיים בחוק

ומה שקובע למי יש זכות קדימה זה החוק ולא הגדרה במראות של אדם זה או אחר.

danihashamen

New member
בסדר, אבל מה זו התקיפה הזאת?

נתתי את דעתי.. לא צריך לקפוץ עליי. כן, אני יודע שאני לא מבין בחוק.. לכן לא הבאתי תשובה חד משמעית, אם טעיתי זה רק אנושי, לא התיימרתי להגיד שאני מבין בזה.

danihashamen

New member
הממ.. אחרי קריאה שנייה

מצטער שהאשמתי אותך בתקיפה. אם הטעתי מישהו בתשובה שלי בנושא, אני מתנצל :ס

be_roo

New member
1. כאמור לא תקפתי אותך

2. לשאלה למי יש זכות קדימה יש תשובה חד משמעית מבוססת על ידע. הטעיה בנושא הזה יכולה לגרום למישהו לטעות על הכביש. מותר לטעות, אבל אם מראש אתה יודע שאינך יודע, חבל להסתכן בהטעיה מיותרת.

8-AN

New member
זה פשוט...

חכה לבי_רו והיא כבר תסביר לך

be_roo

New member
לא הבנתי את הדילמה למען האמת

רכב שפונה שמאלה יתן ז"ק לרכב הבא ממול. או שמא מבלבל אותך אי התנועה המשולש שבעצם מפריד בינהם והם נפגשים רק "מחוץ" לשטח הצומת? גם אם נתייחס למקרה בצורה כזו, עדיין הרכב הכחול הוא הרכב מימין (בנקודה בה שניהם באים להשתלב לאותו נתיב) ושוב מגיעה לו ז"ק. האם מדובר על שאלה תיאורטית או שקיים מקום כזה? לא זכור לי שיצא לי להתקל אבל תמיד יש יוצאים מהכלל. אולי שווה לבקש מהרשות להציב שלט כי אני בספק שמישהו פרט לך ולאביך באמת תהה בעניין.

be_roo

New member
בכל מקרה

גם אם ה"מפגש" שלהם הוא מעט אחרי גבולות הצומת, הרי שעדיין מדובר על מפגש שנוצר עקב הפניה בצומת. סביר להניח שבמקרה תאונה תקבע רשלנות תורמת לשני הצדדים.

Krishi

New member
../images/Emo13.gif

אכן אי התנועה המשולש הוא שהפריע לי. כי בלעדיו זה היה ברור שזכות הקדימה היא לרכב הכחול.. אבל במצב כזה כשלרוב לרכב הכחול יש תמרור זכות קדימה ועכשיו אין לו ושני הרכבים נפגשים כבר יותר בתוך הכביש שאליו הם פונים מאשר בצומת עצמה גרם לי לחשוב קצת. אכן קיימת כזאת צומת.. הכביש בן שנה אם אני לא טועה.. אבל כשנסעתי שם שמתי לב שאין תמרור וישר אמרתי שמישהו צריך לטפל בזה כי זה לא נראה לי בסדר העניין הזה...

be_roo

New member
ויש שם עומס תנועה גדול יותר לרכבים

המגיעים מהכיוון של הכחול?

Krishi

New member
אכן, במיוחד בשעות הבוקר...

זאת אמנם דרך יחסית חדשה וצדדית בפ"ת.. אבל היא נועדה להקל על העומס ביציאה מהעיר והמון מכוניות יוצאות משם...

be_roo

New member
אז יתכן ובאמת הכוונה היתה לאפשר

זרימה חופשית של התנועה מהכיוון הזה. עדיין אפשר לפנות לרשויות בטענה שהעניין מבלבל נהגים.

Krishi

New member
לא לא...

היציאה מהעיר היא בכיוון הנסיעה של הרכב הכחול אבל לא בפניה ימינה אלא בהמשך נסיעה ישר... ככה שלא נראה לי שיש קשר.. סתם פאשלה שלהם..

למעלה