שאלה קטנה...

DANCOOL

New member
שאלה קטנה...

שלום... אני יודע שזהו אינו הפורום המתאים אך שיערתי שלשאלתי רק חברי פורום ביקורת המסעדותיוכלו לענות. בעקבות עבודה שעליי להגיש בבית הספר רציתי לשאול מהו הייחוד של קרפ מחבל ברטאן בצרפת.. תשובה ככל שפרטיה יהיו דלים תעזור ביותר אנא אל תמחקו את ההודעה דן

ננה f

New member
אחפש לך דן

אבל זה יקח קצת, בגלל תנאי אובייקטיבי. למתי אתה צריך את זה?

ננה f

New member
לפי הגסטרונומיק

קרפים שמכינים בבריטניי, נאכלים כל השנה, לאו דווקא בחגים, והם מוגשים עם חמאה מלוחה ולא עם שום דבר מתוק.

lavendula

New member
אם אתה מבין צרפתית

להלן קישור עם הסבר. לצערי אין לי זמן לתרגם. תנסה לקבל עזרה גם בפורום תרבות צרפת. כעקרון, הקרפ עשויה מקמח כוסמת או חיטה מלאה, ויש גרסה מתוקה ומלוחה, וממלאים אותה במילואים מגוונים. נהוג ללוות את הקרפ בסיידר. זה נורא טעים, והלוואי והייתי מוצאת כאן בארץ קרפרי אוטנטית!

דקלה21

New member
יש קרפרי

היא נמצאת בנהריה.תמיד רציתי לנסות, אבל אף פעם לא הזדמן לי...

slogan

New member
מהצצה קצרצרה בלארוס, הרי שהקרפ

ברטון עשויים גם מקח הכוסמין וגם מקמח לבן (של לחם) רגיל. ההסבר בלארוס הוא שבדרך כלל השתמשו ביחס כזה או אחר להכת הקרפים. היחס בין 2 סוגי הקמח העיד על מעמדה הסוציו-אקונומי של המפחה! הקרפ הברטוני נחשב לקינוח והוגש בימי חג כגון יום א', חתונות ומועדים. הגישו עם סוכר או ריבה/מרמלדה. במאה העשרים הוכנסו הרבה מאוד גיוונים ושינויים לקרפ הבסיסי והוא מוגש בוריאציות רבות ומגוונות. עוד דבר שאני זוכרת מקריאת ההסבר הוא שלמעשה מדובר במזון ה"פאסט-פוד" הראשון מסוגו באיזור, ואולי בצרפת בכלל. נהגו להגישו עם משקה סיידר הלוקאלי כמובן. בהצלחה.

ננה f

New member
לפי הגסטרונומיק

הקרפים מבריטניי , אוכלים אותם כל השנה, ולא רק לקראת חג והם מוגשים עם חמאה מלוחה, כלומר אינם מתוקים.

lavendula

New member
farine de sarazin

ובהחלט יש קרפים מלוחים נ-ה-ד-ר-י-ם, ולא רק מתוקים. עד כמה שזכור לי מביקורי בברטאני, המלוחים היו מקמח כוסמת, והמתוקים מקמח רגיל.

DANCOOL

New member
תודה רבה...

אינני יודע צרפתית ברמה מספקת על מנת שאוכל לקרוא את ההסבר אבל בכל מקרה תודה לכולם על המאמץ... עכשיו נחכה לציון...

למעלה