שאלה קטנה

שאלה קטנה

אהלן, טוב, עלתה בי שאלה... אני עוד לא ממש מכירה אתכם, אבל הפורום הזה נראה לי מקום מתאים לשאול אותה... בתור סינגלים בחו"ל. אתם בני זוג ישראלים או לא ישראלים? יש בזה משהו מאוד מעניין, ושונה ומרגש, וההבדלים מאוד מוסיפים לקשר, כשמדובר באנשים מתרבויות שונות, אבל - יש בזה הרבה מסובך.... נראה לי שזה תלוי בגיל, ובמקום, ובאיזה סוג קשר מחפשים, ולפעמים כמובן לא מחפשים וזה פשוט קורה, אבלסתם, תהיתי על מה אנשים רוצים. בעברי כבר כמה קשרים עם אנשים לא ישראלים, ועכשיו אני בהחלט מחפשת מישהו ישראלי מאוד, ולא משהו אחר, ואין פה ממש....
אבל סתם, תהיתי מה דעתכם... לילה טוב

בוקר נפלא! ../images/Emo42.gif

אז כך: בהתחלה חיפשתי רק ישראלי. אחר כך הכרתי בחור אחד מגרמניה (שאחרי שאמרתי לו, בצחוק, שאת הדלקת גרון הוא חטף מהמאהבת - נפרדנו). אחר כך היה לי בחור מגואטמאלה (אלוהים! כמה שהוא היה יפה...), אפילו חצי יהודי. גם זה נגמר אחרי כמה חודשים... מפעם לפעם יצאתי עם בחורים אמריקאים, אפילו באחד מהם הצלחתי להתאהב. מה אני אגיד לך? אין כמו בחורים ישראלים. הם מדברים את אותה השפה (ואני לא מתכוונת לעברית), הם חושבים כמונו, יש להם את אותם המנהגים, החגים והשירים. האוכל דומה (ולא נקניקיה בלחמניה ותפוצ'יפס בשתיים בלילה. בעעעע!). וחוצמזה - איך אפשר לתרגם את אלתרמן לאנגלית?!

saritoosh22

New member
כבר אמרתי לך בעבר!

כמו שתרגמו את שייקספיר לעברית. וחוץ מזה, זה לא תפוצ'יפס, זה צ'יפס! וחוץ מזה, מה יהיה?

זה תפוצ'יפס!../images/Emo46.gif

וגם אם הם קוראים לזה צ'יפס, זה עדיין לא אוכל! זה חטיף... והקשבת פעם לתרגום של שייקספיר? זה נשמע כמו הפרצוף של המתרגם...

../images/Emo29.gif

בעיה עם הגרמנים האלה... לא מבינים בדיחות לפעמים...:) לפני כמה שנים הייתי עם בחור לא ישראלי, ורבנו קצת ופתאום פשוט רציתי להגיד לו שאני מיואשת ממנו. פשוט מיואשת. ברחה לי המילה באנגלית מהראש (גם כרגע לא ממש עולה לי מילה מתאימה) ומתוך תסכול אמרתי את זה בעברית... הוא הסתכל עלי מבט הזה של, מותק, אני מת עליך, והאמת - ממש נוח לי שאת צועקת בעברית, כי אני לא צריך לעשות כלום.... והאמת? דווקא האקס הישראלי שלי הציע לי משקה סויה בטעם בננה בלילה הראשון שלנו... לכי תביני... לפי הבית קפה ביער ליד ירושלים חשבתי שאת בכלל בארצנו הקטנטונת... טוב, שיהיה לילה טוב, ויום מלא שמש מחר... ושתביא קצת חום איתה...

Dublinoa

New member
אני עד היום אומרת לאירי "נודניק"

כשהוא נודניק... אחרי 3 שנים נראה לי שהוא כבר מבין

כמו שאמרה שריתוש, יקירתי,

אני אכן בכנען הרחוקה... את הגואטמלי לימדתי מספר מילים (חשובות), לא הרבה אחרי שהכרנו: כן, לא, עוד ו- מהר... אחרי שהיינו ביחד כבר כמה שבועות, אז הוא למד גם: די, מה אוכלים ו-אני עייפה. לעומת זאת, הספרדית שלי השתפרה פלאות לצידו (מה שקצת הרגיז אותו, כי הוא לא יכל לרכל עלי בטלפון, בניגוד אליי...)

nissimlev

New member
כן עדיף ישראלי

כן עדיף ישראלי שגר בחול . מאשר גוי אם חושבים על העתיד .

ד"ש לכנען

אני למדתי כמה משפטים בצרפתית, ואחד שאני זוכרת עד היום... (אני רוצה לצחצח שינים...:) כמה משפטים בשבדית, ו... טוב, כל מני שנעלמו בסניליות ההולכת וגוברת. אז כן. עדיף ישראלי. שיהיה בשמחה גם יהודי, אבל תוך הבנה שאלוהים זה דבר גמיש... חישהו עוד לומד פה חוץ ממני וצריך עכשיו לשבת להתחיל לכתוב את המאמר השני מתוך שלושה לחודש הקרוב? טוב, אני לא אקטר... לילה טוב...

הדבר היחיד שאני יודעת בצרפתית

ימחק ע"י הנהלת תפוז תוך פחות משלוש שניות. עדיף שאני אשתוק

nissimlev

New member
אלה ,לא היתכוונתי אליך

אבל אני מקווה שאת תיסתדרי בכל מקום 'ווירושלים זה המקום, אני גם יצאתי אם בנות של משפחה אחת מגותאמאלה בזמנו . אנשים קטנים ונחמדים .

nissimlev

New member
קראתי שאת קיצת יוונית

קראתי שאת קיצת יוונית אז חיברתי במה הקשר בן הילה ליוונית ומצאתי אלה אלה זה בואי הנה או בואי לכאן את מכירה את השיר אירסים אלה אלה ולבבי קורה לה בואי בואי סתם .,, עשי חיים ותיזהרי במחבלים ,

אני דווקא מסכים איתך

אני לא שולל שום אופציה של להכיר מישהי שהיא לא ישראלית\לא יהודיה (בשבילי זה לא סוף העולם, כל עוד יש אהבה), ובכל זאת הייתי מעדיף שבת הזוג שלי תהיה ישראלית. בחורה שבאה מאותה התרבות שאני באתי, שיכולה לצחוק על עצמה כמו על שאר העולם מבלי להיעלב, אחת שאפילו הריבים\ויכוחים איתה יהיו בעברית (ואז אני לא אפסיד אוטומטית), והכי חשוב... אחת שלא תנסה להרשים אותי, ובסקס הראשון תצעק "השם..!!! השם!!! " (כן, גם זה לצערי קרה..
)

Dublinoa

New member
יתברך! יתברך! (ויברח ../images/Emo8.gif)

וזה יפה שאתה חושב שלא תפסיד אוטומטית בויכוחים ומריבות

תודה תודה...

התפקדתי. לא קל... אבל משעשע אני חייבת לציין. נשמע לא קל הנסיון של בנות להרשים... פעם פשוט זייפנו וזהו כשהיה צורך... (רק שלא יתעצבנו עלי על ההגדרה הכוללת של בנות מזייפות. יש ויש. לא כולן. לא להתעצבן...) אז נכון? נושא לא פשוט... אני מוצאת את עצמי תוהה על בחורים שמסתובבים מסביבי, אבל נעצרת,כי באמת חשובה לי הישראליות... לא ברור שזו הדרך הכי טובה לחיות, אבל מילא. לילה טוב...

למעלה