שאלה קטנה

BlaT©

New member
שאלה קטנה

מה קורה לאדם שלא צריך ריטלין ולוקח אחד? איך זה אמור להשפיע עליו? (אל תדאגו, אני לא נותנת לאף אחד.)

zivadina

New member
תשובה קטנה

ריטלין הוא כדור ממריץ. לאנשים בלי הפרעת קשב הוא פשוט נותן יותר מרץ בלי להעלות את הרכוז.

zivadina

New member
עדיף לא לדון בזה כאן

כי נטילת ריטלין ללא מרשם רופא נחשבת שימוש בסמים.

השפעת הריטלין

אני אובחנתי כ- ADD אבל ריטלין נותן לי יותר מרץ בלי להעלות את הריכוז... כבר התחלתי לחשוב שאולי הכל בראש שלי ושהאבחון שגוי. איך יודעים?

BlaT©

New member
שאלה אחרת - איך זה שהכדור לא משפיע?

בשלושת הימים האחרונים אני לוקחת את הקונצרטה 36, ופשוט לא מרגישה שום הבדל. כאילו שלא לקחתי כלום (מלבד ריבאונד של היפר). בימים שלפני כן הרגשתי שהוא עוזר לי חלק מהזמן, אפילו ראו הבדל בציון - מבחן בגרות באנגלית, בלי ריטלין קיבלתי 66 ועם ריטלין במבחן דומה מאוד קיבלתי 96. בשניהם התאמצתי אבל ללא ספק הרגשתי פעילות שונה כשהייתי על הריטלין במבחן. ובכל זאת... אני לא בטוחה כבר. איך זה שאני לא מרגישה כלום? אולי האבחון היה לקוי?

zivadina

New member
הכדור לא משפיע

קונצרטה 36 היא מינון נמוך לנערה בתיכון, אלא אם משקלך הוא פחות מ-40 ק"ג. ייתכן שבתחילת השמוש החידוש עזר לך להתרכז, אבל אחרי שימוש של מספר ימים הגוף כבר אותת לך שזה לא מספיק. אם את מתעקשת להשתמש בקונצרטה, תבקשי מן הרופא שלך לנסות את המינון הגבוה יותר, קונצרטה 54 או קונצרטה 36+18. זאת קפיצה של 5 מ"ג בגודל המנה, אבל עדיין זאת מנה לא גדולה (15 מ"ג).

למעלה