שאלה קטנה

The Patryn

New member
שאלה קטנה

לפי מה שהבנתי, המג יכול לנתב כל מיני כוחות לתועלתו ולכפות את רצונו על העולם. עכשיו השאלה שלי היא מה קורה אם שני מגים מנסים ליצור אפקטים הפוכים, לדוגמה מג אחד עושה כישוף על מישהי שתתאהב בבחור מסויים והמג השני עושה כישוף שאותה בחורה תשנא אותו. מה קורה במקרה כזה?

RainBird

New member
בעייה בהגדרה- "לכפות" המאגיה עובדת מתוך הטבע ולא כנגדו. דבר שני זה תלוי בעוצמה האישית של המכשפים והכישוף. הדוגמא שהבאת היא יחסית בעייתית כי אהבה ושינאה אלו רגשות קרובים מאוד מבחינת תדר אנרגטי. קצת אהבה יכולה להרוס הרבה שינאה וקצת שינאה יכולה להרוס הרבה אהבה. כנראה שאיזה כישוף שיוטל אחרון ישפיע, יותר סביר להניח שהרגש של אותה אישה לא יעמוד בזה ויביא לאי שפיות. "שדה קרב" שהוא אדם הוא די בעייתי במקרים כאלו. אני אקח מקרה אחר. אם אני ומכשף אחר יושבים על מישור ואני מטיל כישוף גשם והוא מטיל כישוף יובש, מה יקרה? התוצאות משתנות. אם לטבע יהיה יותר קל להוריד גשם כי אני באנגליה לדוגמא, אז ירד גשם כי השליטה שלי דרך הטבע יותר קרובה למקור, ואם זה באמצע מדבר סאהרה יהיה יותר קל לאוויר להשאר יבש (לי אישית היה מקרה של גשם באמצע המדבר, זה אפשרי מאגית) אבל יש כלכך הרבה אפשרויות שהתשובה היחידה שאפשר לומר לך- זה תלוי בנסיבות. ארדן.

The Patryn

New member
אני לא חושב שיש בעיה בהגדרה

גם אם המגיה עובדת מתוך הטבע, המג עדיין כופה את רצונו. אז מה אם הוא משתמש בחוקים של הטבע? הוא עדיין מתעל אותם לטובתו. עובדה שאם היית במדבר, ולא היית עושה תהליך מגי כלשהו אז לא היה יורד גשם, אבל בגלל ההתערבות שלך נוצר שינוי באקלים שהוביל להורדת גשם. זה כן סוג של כפיה. בעצם, אם הבנתי נכון, אפשר לומר שמגיה זה כמו יצירת זרם חשמלי. יש במוליך אלקטרונים שנעים בצורה אקראית, וזה למעשה מבטא כיצד התודעה של כלל האוכלוסיה משפיעה על היקום, ואז בא המג ומפעיל כללים שהוא מודע אליהם, ובעצם יותר תנועה מסודרת של האלקטרונים שמפעילה מכשיר חשמלי שהוא חיבר מראש.

Tatu4Taty

New member
המכשף עובד מתוך הטבע

בגלל שהוא מזהה את עצמו, רצונו והוויתו כחלק מהטבע. הכוונה היא שאם תעמוד מול גל גדול מאוד של מים הגל יכניע אותך אבל אם תצלול ותתפוס את הגל והכוח שלו גם תוכל להנות מהיתרונות שלו וגם לא תיווצר התנגדות.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

ולעומת זאת, גם אם תרצה מאוד, לא תוכל לקחת את הגל ולהסיט אותו לכיוון אחר.

The Patryn

New member
לא, אני עדיין לא מסכים

"להנות מהיתרונות של הגל" לפי הבנתי זה ניסוח שלא משאיר מספיק מקום ליצירת שינוי, והרי הבסיס של המגיה זה יצירת שינוי לפי התודעה. לפי הניסוח הזה ההבדל היחיד בין מג לאדם רגיל הוא בתודעה: מג פשוט מודע למה שקורה סביבו ואיך העולם עובד, אבל הוא לא מסוגל לשנות דבר.

RainBird

New member
זה כמו שתגיד, קטפתי תפוח שגדל על העץ, ולפיכך אני "כופה" על העץ. ולמרות שהתודעה היא הכלי חשוב במאגיה כי היא הקישור שלנו לאסטרל, אם זה היה כל הסיפור היה יכול להיות לנו חיים מאוד קלים. אבל זה לא.

ToryMaster

New member
הכל אפשרי...

אבל בגדול, מסכימה עם המחשבה שהכישוף שיוטל אחרון סביר להניח יהיה זה שיביא לתוצאה הסופית. אבל מצד שני, מה יקרה אם הכישופים יוטלו במקביל<?

RainBird

New member
אני רוצה להפיל שאלה נוספת לקדירה. מה המשמעות הזמן למאגיה? הרי סדר כרונולוגי הוא לאו דווקא עובד בצורה מאגית. קרה שהטלתי כישוף שעבד אחרי חמש דקות, וקרה שהטלתי כישוף ששנה לאחר מכן הראה פירות. המאגיה זה לא דבר שאפשר לכמת בכזו צורה לדעתי. זוכרים? "הלחשים עובדים בזמן של רוח..." בכל אופן זה כבר נמדד בעוצמה אישית אבל תלוי. ארדן.

Bassman

New member
זמן...

זמן זה בעיה
כבר קרה ששלחתי חלום והוא הגיע לילה אחרי... (דוגמא קטנה) אמממ אני משער שזה תלוי ברמת הריכוז ובמה מתרכזים אם ננסה למשל לעשות לחש שיגרום לגשם לרדת (לקחתי את שלך
), אולי הלחש י עבוד והגשם ירד אחרי כמה חודשים ואנחנו לא נדע. מצד שני אם את אותו לח ש נעשה תוך התרכזות חזקה במקום שאנחנו רואים ורוצים והתרכזות חזקה בזמן שאנחנו רוצים, תוך כדי חיזוק הדימוי ע"י דברים זמניים באזור (למשל לתאר את עצמך בגשם, או איזה חפץ מסוים שלא נמצא שם כל הזמן) זה יכול לעבוד יותר טוב... מצד שני מי יודע

RainBird

New member
יש לי אפילו סיפור אישי- הייתי מאבטח מתקנים שנתיים בצבא. עבדתי על שיטת מודעות שגרמה לשמירה של 6 שעות להראות כמו 20 דקות. אין זמן אמיתי, יש רק אשליה של זמן אמיתי. לא הוכח קיומו של הזמן. דברים קורים, כן- אבל אף אחד לא אומר שיש זמן מאחורי זה. זה הכל עיניין של מחזוריות. מישהו פה שמע את המושג "ההיסטוריה חוזרת"? קשה לשאול שאלות פרקטיות לגבי המאגיה. אין אף פעם הסבר אחד ויחיד לדברים שקורים. זה הרבה שלוט בערפל- למשל למה בשדאות שלי, באמצע המדבר בקיץ, כשבכיתי להקטה שאני רוצה לצאת משם, אותו ערב ירד גשם כמו שלא ראיתי בחיים שלי, סופה עם רעמים וברקים שיכולתי רק להשתומם מולה. בקיצור, אין תשובה חד משמעית בשום מצב שהוא. ארדן.

shadeoflight

New member
איך למדתה

אתה יכול להסביר את השיטה של הזמן ואיך אני יכול ללמוד אותה

shadeoflight

New member
איך למדתה

אתה יכול להסביר את השיטה של הזמן ואיך אני יכול ללמוד אותה

RainBird

New member
אני פשוט אמרתי את כוונתי במכוון. כשאני קורא לאימא אדמה או הקטה אני פשוט שומע את התשובות שלהן... אולי אני יודע פשוט להקשיב. זה לא משהו שממש אפשר ללמד אני חושש. אולי משהו שבא עם הזמן. ארדן.

tontie

New member
../images/Emo4.gif באמת פשוט...

במילים אחרות, לחזור לאימונים

RainBird

New member
כל אחד מתפתח בדרך שלו... ובזמן שלו. למדתי שהשיטה חכמה דווקא.

tontie

New member
זה מזכיר שאתמול

התאמנתי על הקצב בגיטרה עם מטרונום. ושמתי לב שבחלקים שונים של השיר הקצב נשמע לי מהיר יותר או איטי יותר. אני חושב שזה דומה.

tontie

New member
זה עובד רק בעתיד?

יכול להיות שמשהו שעושים עכשיו משפיע על העבר?

Bassman

New member
פיזיקאלית?

אין כזה דבר עבר ועתיד. הכל קורה בו זמנית זה הכל עניין של פרספקטיבה...

למעלה