שאלה קטנה

E טי

New member
שאלה קטנה

למה אנחנו צריכים לבצע התנתקות חד צדדית בעוד שלדעתכם יש פרטנר??? הרי הסיבה היחידה ששרון פנה לצעד הזה היא מכיוון שלא היתה שום אפשרות להגיע להידברות עם איש מהפלסטינים, והיום, שאבו מאזן מהווה לשיטתכם פרטנר, מדוע אנחנו ריכים לבצע צעד חד צדדי???
 

youvall

New member
למה?

כי מדינת ישראל החליטה שהיא מחליטה לבד את גבולותיה-במידה והצד הפלסטינאי לא יקח את עצמו בידיים... אולי, עכשיו עם מותו של ערפאת יש"ו אבו-מאזן יתחיל בתקווה לפעול לפירוק אירגוני הטרור ולא להודנא איתם ונוכל לבצע התנתקות מתואמת...אבל אם הוא לא יעשה את זה...ישראל לא תיקלע שוב למצב שהצד השני מכתיב לה את דרכי הפעולה-והיא תבצע את התוכנית המדינית שלה באופן חד צדדי!
 
אין דבר כזה אי אפשר, ועד שיהיה אפשר

לא צריך לחזק את הטרור ולהוכיח לפלסטינים שהוא היה משתלם. כאשר נחסל את הטרור, נוכל להגיע להסכם.
 

E טי

New member
הרי גם אחרי שכבשנו את סיני

לא עשינו "התנתקות חד צדדית" אלא פנינו להסכם, בלי שום תירוצים של "ישראל מחליטה על הגבולות שלה". הסכמים הוכחו מאז ומעולם כמועילים יותר מאשר מעשים חד צדדיים! ככה אתה גם עושה את מה שבמילא היית עושה וגם מרוויח מהצד השני!
 

youvall

New member
צודק...

אבל תיזכור שבסיני לא היה לנו טרור כל היום וחיילנו לא נהרגו כתוצאה מהנחת מטענים בגלל שהם יצאו לפתוח צירים...
 
ובגלל זה יכולנו לעשות שלום עם מצרים

כי כל עוד יש טרור, אין שום סיכוי לעשות שלום, ובמיוחד כאשר הטרוריסטים רואים שהטרור משתלם. רק כאשר נחסל את הטרור, נוכל לעשות שלום. בריחה מהטרור לא תחסל אותו, אלא רק תגביר אותו! כל כך קשה להבין את זה?
 

rrina

New member
וואלה, את/ה צודק/ת!!!!

1. ההינתקות מעודדת את הפלסטינאים לדבוק בדרך האלימות (שהוכיחה את עצמה מבחינתם!!!!!) – ועלולה להביא ח"ו למרחץ דמים חדש (כפי שקרה אחרי הנסיגה מדרום לבנון). 2. התכנית תמנע מהפלסטינים כל מוטיבציה להיכנס משא ומתן עתידי על שלום (כי הם ילמדו שאפשר להשיג דברים בכוח, ובלי לחתום על שום חוזה, ובלי להבטיח כלום!!!!). 3. ההתנתקות תגרום לכך שלא תהיה לנו "סחורה" לספק לפרטנר העתידי – ואם אין סחורה לתת, אין על מה לנהל משא ומתן, ואין על מה לחתום "הסכם". ולכן, פשוט לפי כללים רציונליים, כל מומחה ב"תורת המשחקים" יקבע שההתנתקות פשוט תסתום את הגולל על כל סיכוי להסכם שלום אי פעם בעתיד!!!!!!!!!!
 
למעלה