שאלה קטנה

sophie4

New member
שאלה קטנה

שאלה די מטופשת אבל בכל זאת.....בטופס ההרשמה לש"ל כתוב לשלוח 2 תמונות, הכוונה היא ל2 תמונות פספורט?...כי לא כתוב.. אהה ועוד שאלה ישנו סעיף שבו כתוב "שנת לימודים נוכחית", ז"א איפה למדתי בשנה האחרונה?

1בלובלו

New member
וגם..

כן..הכוונה בשאלה "שנת לימודים נוכחית" זה איפה שאת לומדת כרגע... ובקשר לפספורט..(את מדברת על אלו ששולחים לאחת העמותות נכון?) התמונות הללו יופיעו לך בכרטיס שירות לאומי שתקבלי תחילת שנה הבאה... אז אולי באמת כדי שיהיו מהבוק...
(סתם צחקתי...לא ברצינות...אף אחד לא ממש מסתכל על הכרטיס...אולי רק הנהג מונית שירות.. או הביקורת ברכבת.. אל תדאגי...
)

stellawasadiver

New member
מה קשור

נהג מונית שירות?? סליחה על הפדנטיות אבל... מוניות שירות הן לא בחינם...
חחח לי אף פעם לא מסתכלים על התמונה, הם אפילו בקושי מעיפים מבט לראות רק שהחודש נכון (שאני לא אסע בדצמבר עם בול של ספט-אוק...). חוץ מפעם אחת שהנהג לקח לי את הכרטיס, הסתכל שעה, ואז אמר "את.. את בסדר!" מוזר ביותר...

1בלובלו

New member
אני יכולה להגיד לך איך אצלי...

במקום 4 ושבעים אז הנחה לבנות שירות 3 וחצי.... (נסיעות בתוך העיר...)

הייבי

New member
צריך בול בשביל או שזה פשוט ככה?

זה רק במוניות שירות או גם בקוי אגד?

1בלובלו

New member
אממ..

מה זה בול? רק צריך להצטייד בכרטיס הורוד של השירות לאומי.... וזה ככה... (גם בדרך כלל לא מבקשים אותו...) וככל שידוע לי בקווי אגד אין את זה...

הייבי

New member
בול זה מה שיש לבנות שנוסעות

חינם בקווים מעל סכום מסויים. (לי אין את זה אז אין לי מושג בידיוק איך זה נראה) בכל מקרה, אם את לא יודעת אז כנראה שאין לך.. עכשיו אני באמת צריכה לבדוק את זה.. הנחה כזו יכולה להיות בהחלט שווה.. תודה... (צריך לשקול לרכז את כל ההנחות לבנות שירות בטאגליינס או מאמרים או משהו כזה..)

stellawasadiver

New member
מה?

טוב לדעת באמת... אני אנסה לשאול את הנהג מחר, אבל זה נראה לי ממש מוזר, בגלל שלא אמורה להיות הנחה לכל נסיעה במונית שירות... למרות שזה באמת לא רציני הנחה או לא הנחה, מאחר וגם ככה אני מקבלת החזר מלא על הנסיעות במונית שירות (יוצא לי בערך 210 ש"ח אם אני אסע כל יום, אבל הרבה ימים יש לי טרמפ מהפנימיה לת"מ ולפעמים גם טרמפ מאיפה שאני גרה ישר לפנימיה, שעה+ נסיעה, בגלל שיש מישהי מכאן שעובדת שם). ההחזר הוא של 211 ש"ח...

1בלובלו

New member
אני לא יודעת מה איתך אבל....

אני נוסעת כל יום פעמיים במונית שירות הלוך וחזור מהשירות והביתה... בערך פעם בשבוע מבקש ממני אחד הנהגים לראות את תעודה (בדרך כלל זה נהג דיי חדש... וצעיר..) והוא כן מסתכל בתמונה... אבל אני לא התכוונתי ברצינות בכל מקרה זה היה בצחוק כדי להראות את חוסר בחשיבות שבתמונה... (לכן שמתי סמיילי קורץ בסוף.... ) אלא אם מישהי חושבת שזה נורא אם נהג המונית שירות לא יראה אותה במיטבה...

לפי מיטב ידיעתי,

בול מקבלות בנות שירות שמשרתות רחוק מהבית, במקום שמצריך נסיעה באוטובוס בין-עירוני. אני לא לגמרי בטוחה שזה ככה, כי עובדה שלמנהלת הפורום היה בול בשנה שעברה והיא שירתה ליד הבית. בכל מקרה, אם זה ככה, לדעתי זה לא פייר. אמר לי מישהו שמשרת בפנימייה בעיר מגוריו, שאין להם בול כי הוא לא צריך לנסוע לשום מקום. לא נורא, יש נסיעות ברכבת. במוצ"ש נסעתי מהבית עם חרמונית, ולפניי באוטובוס התעכב מישהו עם התשלום. חיכיתי בסבלנות כדי להראות את הכרטיס שלי, אבל הנהג כנראה חשב שאני חיילת ואמר - "זה בסדר, את יכולה להתקדם...". נסו זאת בחיי האזרחות
. רוב הנהגים בקו חיפה-ת"א (910) מהנהנים כשהם רואים את הכרטיס, אבל חלק באמת בודקים ברצינות. אחד לקח לי את הכרטיס ואמר: "מה זה הדבר הזה? לא ראיתי..." כנראה הוא לא מעודכן במיוחד... מה שכן, נדמה לי שמשרד התחבורה הנפיק את הכרטיסים בורוד בכוונה; ברגע שהפקח ברכבת רואה משהו ורוד מבצבץ, הוא אומר "בסדר", ועובר הלאה. זה מסנוור...

stellawasadiver

New member
כן, הורוד המזעזע...

באמת בולט לעין, והגיוני מאוד שבגלל זה עשו את זה בצבע כזה- אבל זה מוזר שלא ממש מסתכלים, כי אז אפשר לנפנף את הכרטיס ממרחק, ולנסוע בלי בול (כי הבול לא -מאוד- בולט).

למעלה