שאלה קטנה...

muehmueh

New member
שאלה קטנה...

כתבתי תוכנית קטנה בjava שכוללת מספר קבצים (כולל קבצי תמונה) ורציתי לדעת איך אני יכול להפוך את התוכנית שלי לקובץ הרצה כדי שאנשים אחרים יוכלו להריץ את זה ללא צורך בקמפול.... אם זה עוזר אני משתמש ב jcreator pro .

nirtheking

New member
עקרונית אתה אמור לתת לאנשים קובץ

מקומפל של ג'אווה (את הקלאסים) ועוד תוכנית קטנה (נראה לי) שתפקידה להכתיב לשורת הפקודה (סביבת DOS) להפעיל את הקלאס שאתה יוצר. נראה לי שכך עושים. בטח יתנו תשובות יותר טובות מזו

makmakmak

New member
יש כמה דרכים

אתה יכול בעקרון לעשות את ב-Jar, ואז את התמונות אתה צריך לקחת ב-resourceLocator (אם אני זוכרת נכון). תשתמש בIDE כגון Eclipse (חינמי ודי טוב, אבל לא בדקתי לעומק את גירסה 3, אז תנסה 2.1 או משהו באתר של Eclipse.org) ותבחר ביצירת קובץ Jar בצורה הבאה: File/Export/Jar ויש אשף שעוזר לך. דרך נוספת היא באמצעות web-start (כמו שבאתר של sun משתמשים בזה להרצת דוגמאות) וזה די יעיל מבחינת זמן הטעינה. לא התעמקתי באיך עושים את זה למרות שרציתי. דרך אחרונה ולא מומלצת מבחינת Security היא Applet. בהצלחה.

voguemaster

New member
אופציות נוספות

ישנן חבילות תוכנה מסוימות שמייצרות EXE מסט מחלקות (כמה קובצי class ו/או JAR), אם כי זה לא ממש executable אמיתי. כל מה שזה עושה זה בעיקרון להריץ JVM עם התוכנית המבוקשת. כלי כזה אני יודע לכתוב גם כן ב-10 דקות

slepax

New member
אם אתה מתכוון

לקובץ הרצה כמו קובץ עם סיומת exe. אז אי אפשר (אפשר אבל זה כבר סיפור אחר). המטרה ב-Java זה שאת הקוד שלך אתה כותב עם מינימום התחשבות מהי מערכת ההפעלה של המשתמש. ומצידו של המשתמש כל שהוא צריך לעשות זה להתקין JRE (שזה Java Runtime Environment) שיריץ את התוכנית שלך.

למעלה