שאלה קטנה

שאלה קטנה

שלום, אני חייל בשירות סדיר ולאחרונה חליתי במחלה כרונית מסויימת במהלך השירות שלי שכנראה בעקבותייה ישחררו אותי. השאלה שלי היא בעצם מהי ההגדרה של נכה צה"ל? האם אני צריך להוכיח את הקשר בין המחלה לשירות או מספיקה העובדה שהתגייסתי בריא והייתי בריא במשך שנתיים וחצי? תודה רבה מראש ליאור

בני1234

New member
מחלה כרונית

הנכות צריכה להיות תוך ועקב השרות מחלה כרונית תן פרטים נוספים

קצת פרטים

בוקר טוב, התפרצה אצלי סכרת נעורים. העניין הוא שבאמת היתה אצלי תקופה סופר לחוצה ב3-4 חודשים האחרונים אבל אני חושב שהקשר בין סכרת נעורים ללחץ לא הוכח בצורה וודאית או משהו כזה. מה שיהיה יהיה...

Che guevera

New member
היי חיילצ'יק --שמע

אסוף את כל המסמכים הרפואיים שיש לך בגין המחלה צלם כל מסמך רפואי הקשור במחלה הזו, תבדוק שאין בקופת החולים לה אתה משתייך שאין שום רישום שלפני הגיוס הקשור במחלה הזו(כשתגיש תביעה הם יחתימו אותך על ויתור סודיות,ויבדקו באם הייתה חולה במחלה הזו טרם הגיוס) תבדוק אצל ההורים שלא אושפזתה בעבר בגין המחלה הזו,תנסה להכנס לבית ההבראה הצבאי,כדי להרוויח זמן. לאחר מכן עם השיחרור תגיש תביעה להכרה בנכות,כדאי להכנס למהלך הזה עם עו"ד(אבל אפשר גם בלי)

עָנת

New member
אני דווקא בעד לא לקחת עו"ד../images/Emo70.gif

במקרה של ליאור כמובן
היות ויש אישור רפואי שליאור התגייס בריא ושלם. יש אישורים רפואיים שמעידים על הבעייה הרפואית(שהתפתחה במהלך השירות הצבאי.) אני חושבת שאם משרד הביטחון,יתחיל להקשות,ויהיה ספקן לגבי ההכרה,כדאי,רצוי,מומלץ לקחת עו"ד
ממני,שבחיים לא לקחה עו"ד וקיבלתי יחסית את מה שהגיע לי ללא מאבקי כוח

Che guevera

New member
ענת -את סותרת עצמך

מצד אחד את כותבת שאת לא בעד לקחת עו"ד ואילו בגוף המודעה את כותבת שאת בעד--אז תחליטי אני למשל בעד לקחת עו"ד רק בשלב העירעור

עָנת

New member
לא ניסחתי טוב את התשובה../images/Emo52.gif

הכוונה,בשלב הראשוני(בשלב הגשת התביעה) לא לקחת עו"ד. רק אם אגף השיקום ספקן לגבי הזכאות,כן לקחת
Che guevera
על תשומת ה

AVI359

New member
תשובה לליאור

ליאור שלום רב ההגדרה פשוטה מאוד נכה צה"ל הינו חייל שנפגע בזמן השרות ועקב השרות שני התנאים יחדיו מקרה מיוחד הינו באם אדם התגייס לצה,ל עם פגימה כלשהיא והפגימה הזו הוחמרה בזמן השרות ועקב השרות,במקרה כזה אגף השיקום מכיר רק בחלק הפגימה שקרתה בזמן השרות ולא בחלק שקרה לפני השרות הצבאי.בתקוה שתבריא. בברכה אבי

עָנת

New member
ליאור ברוך הבא לפורום../images/Emo20.gif

1.נכה צהל הוא מי שנפצע /חלה בתקופת השירות הצבאי.ומי שמצב בריאותי החמיר בתקופת שירותו הצבאי. 2.זה לא מחייב שתשתחרר מוקדם. 3.ליאור,כל עוד הפרופיל שלך היה 97,ואני מניחה שהורידו לך כבר את הפרופיל,אין סיבה לדאגה!

AVI359

New member
לליאור

ליאור שלום רב לי היה חייל שקבל סכרת בעת שרותו במג"ב,הוא המשיך את השרות בהתנדבות. נושא הסכרת הינו נושא בעייתי ואני מכיר אנשים שאחרי 20 שנה טרם הסכים אגף השיקום להכיר בהם.הענין אצלך פשוט מאוד,אם קיים מישהוא במשפחתך הסוב מסכרת,משהב"ט יטען כי מדובר בענין גנטי ואולי תוכר כהחמרה,זאת אומרת חלק מהנכות על חשבון השרות וחלק לא.אך אם אין במשפחתך הקרובה חולי סכרת מצבך טוב יותר.ראשית ההכרה ומעל 20% נכות כמובן לפי מצבך הרפואי,אם לא הגעת למצב זה לפחות אנא ערער לועדה רפואית עליונהץברגע שאתה מוכר ע"י אגף השיקום אתה מסודר מבחינת הטיפול הרפואי וזה חשוב יותר מכל הזכויות.שמור על בריאותך. בברכה אבי

Che guevera

New member
לליאור-שלא ידפקו לך ת'שכל

תתמקד בתביעה להכרה בך כנכה צה"ל-כל הסיפורים האחרים הינם-כאלאם פאדי

עָנת

New member
../images/Emo41.gifתרבות דיון../images/Emo41.gif

לא אוהבת להיות גננת. אבל
שימרו על תרבות דיון נאותה

Che guevera

New member
מה רצית שאכתוב -שלא יזיינו לו ת'שכל