שאלה קטנה

זוּט

New member
שאלה קטנה

איך מסתדרת התמיכה הרשמית של תנועת השומר הצעיר במפלגת מרצ\יח"ד עם המדיניות המפורשת של המפלגה התומכת בהפרטה ושוק חופשי?(עם הגבלות אך מועטות מידי לטעמי). זאת בעיה דיי מהותית שיש לי עם מפלגת יח"ד(חח ובוא נעזוב לרגע בייליןואת הספרון "מסוציליזם לסוציליברליזם"..) ורציתי לדעת איך הסתירה הזאת מתיישבת אצלכם כאשר מדובר בתנועה שתומכת במפלגה שמבחינה חברתית תואמת את ערכיה.

eviv

New member
לפי הבנתי...

קודם כל ברצוני לפתוח בכך שאני חבר בנוער יחד, אני יו"ר נוער יחד ואני בכלל לא תומך בהפרטה. דבר שני השומר הצעיר היא תנועה לא מפלגתית אבל לפני בחירות היא בוחרת סיעה שיכולה כמה שיותר להביא את המדינה לפי העיקרונות שלה. בבחירות האחרונות התכנס פורום מייצג של התנועה ובחר לעזור למפלגת מרצ. למה ללכת רחוק אבל... ההחלטה שכל קיבוץ הוא מקום אידיאלי להגשים בו נראה לי החלטה יותר מקוממת.

זוּט

New member
לא קיבוץ אלה מסגרת שיתופית.

אם אתה מתכוון לאחת ממטרות התנועה שלי אז ההגשמה בקיבוץ הוא רק דוגמה אחת למסגרת שיתופית שמגשימה את הערכים שהתנועה שלי מאמינה וחושבת לנכון שהם נכונים. למרות שהקיבוצים של הנוע"ל(רביד ואשבל) דיי שונים מקיבוצים אחרים. אבל אני באמת לא מבין למה זה רלוונטי למה ששאלתי?

eviv

New member
התייחסתי בחלק למה שכתבת...

מרצ נבחרה למפלגה שהשמו"צ יעזור לה בבחירות הקודמות. השמו"צ לא תומכת ביחד כמו שהיא לא תומכת בחד"ש או מק"י

לעניות דעתי..

קודם כל השומר הצעיר היא לא תנועה שקשורה למפלגה אפילו שיש לתנועה דיעה פוליטית. בבחירות האחרונות הוחלט לתמוך במרץ מסיבות כאלה ואחרות יכול להיות גם שאחת הסיבות היא שמרץ "הרע במיעוטו" אבל למיטב הבנתי כל הרעיון של ה"סוציוליברליזם" לא היה קיים אז והוא חידוש של מפלגת יחד

לעניות דעתי..

קודם כל השומר הצעיר היא לא תנועה שקשורה למפלגה אפילו שיש לתנועה דיעה פוליטית. בבחירות האחרונות הוחלט לתמוך במרץ מסיבות כאלה ואחרות יכול להיות גם שאחת הסיבות היא שמרץ "הרע במיעוטו" אבל למיטב הבנתי כל הרעיון של ה"סוציוליברליזם" לא היה קיים אז והוא חידוש של מפלגת יחד

לעניות דעתי..

למעלה