שאלה קטנה...

גילדורי

New member
שאלה קטנה...

אני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני מחפש את הגירסה הספרדית (והמקורית) לשיר שחווה אלברשטיין עיברתה, "חיוכים". אם מישו יכול להגיד לי את השם המקורי, אמן מבצע ואפילו את המילים של השיר בספרדית זה יהיה נהדר. תודה, גיל.

Zidan de Toledo

New member
אהוב שבאהוביי..

אהלן, השיר אכן מקורו בספרדית ונקרא amor de mis amores, שמבוצע ע'י המון המון אמנים לטינים, בינהם carmela, soledad, sonora tropicana ועוד ועוד.. הביצוע של כרמלה (עם פאקו איבנז על הגיטרה לרוב) הוא המקור לדעתי, והיפה ביותר (אגב אותה כרמלה גם מבצעת את השירים המקוריים ל'אני אשתגע' ו'סילבריו' שגם בוצעו בעברית). המילים המקורוית אגב עוסקות באהבה עזה והתרגום העברי ל'חיוכים' הוא בעצם לא תרגום, אלא מילים אחרות על אותה מנגינה. amor de mis amores, alma mia.. ..si dajeste de quereme no hay cuidado

haimomi

New member
Que Nadie Sepa Mi Sufrir

השיר נקרא במקור Que Nadie Sepa Mi Sufrir , הביצוע האהוב עלי , הוא של מריה דולורס פראדרה. אך יש גם ביצוע מאד יפה של אדית פיאף בצרפתית.

falseta

New member
זה אחד השירים הבודדים ש...

שמבוצעים ונשמעים טוב גם ב 3/4 (ביצועים ישנים יותר) וגם ב 4/4 (רומבה).

haimomi

New member
לדעתי דווקא

הרומבה מסרסת את השיר , שנשמע כל כך טוב כואלס.

falseta

New member
רומבה הוא מקצב "זול" !

טוב, אני בכוונה מגזים... אבל ברצינות, הרומבה הוא מקצב קליל, נוח לאוזן העממית, מאפשר ללהקות מסוימות (שהקשר בינם לבין הפלמנקו מקרי בהחלט) להתקיים ולהוציא מאות תקליטים עם קצב אחד (Gypsy Kings). מצד שני, הוא כיף לנגינה (בגיטרה),

Zidan de Toledo

New member
מסכים עם שניכם

ויחד עם זאת, גם אני מעדיף אותו בוולס. הרומבה היא אכן בגדר "פלמנקו להמונים", וחבל שזה מה שנחשב פלמנקו בעיני הציבור הרחב. הוא אכן כייפי לנגינה, ואם אתם לא מאמינים - תשאלו את ברוזה..

palmera

New member
amor de mis amores

השיר נמצא בדיסק האוסף AMOR שיצא בארץ לפני כמה שנים ונמצא כנראה בכל בית שלישי בישראל.

גילדורי

New member
תודה לכולם

אני חושב שגם אצלי בבית יש איפשהו את הדיסק הזה... ד"א הזכיר לי פאקו איבנז, מישהו שמע על הופעה שהייתה לפאקו בארץ עם ישראלי בשם אפרי אליפז?

palmera

New member
אפרי אליפז

מורה גיטרה ותיק (מאד) חיפאי. לא שמעתי מעולם על הופעה כזו.

גילדורי

New member
אני לומד אצלו

והוא סיפר לי על זה. הוא אומר שזה היה הערב הכי מדהים בחיים שלו, הם ניגנו ואילתרו ביחד 4 שעות כאילו הם לבד באולם...והוא אמר שגם פאקו נורא התרשם ממנו והזמין אותו לטור עולמי... אני סתם רציתי לברר עם מישהו שיהיה שם איך זה נראה מהצד של הקהל.

למעלה