שאלה קטנה...

BloodyRose

New member
שאלה קטנה...

אנוכי מלשב"ית (מתגייסת בסוף אפריל בגיוס כללי), ולאחרונה זרמו אלי הצעות ורעיונות מחברים שונים שמודעים לחוסר המוטיבציה שלי, שאני אעשה שירות לאומי במקום שירות צבאי. האם מאוחר מדי בשבילי? האם ישנה אפשרות, בתור אחת שאמורה להתגייס, להמיר את השירות הצבאי בלאומי? למי ניתן לפנות בנוגע לזה? בתודה מראש, בלאדי

טובה2

New member
בלאדי../images/Emo141.gif

בוקר טוב וברוכה הבאה הצבא לא עובד עם העמותות של מצתנדבים לשירות לאומי-זה לא בא במקום,לפחות לא מבחינתם.כדי לעשות שירות אלומי את צריכה לקבל פטור רשמי מצה"ל. אני נרשמתי דרך עמותה חילונית("שלומית") והם רצו שאני אראה להם צילום של הפטור לפני שהם שלחו לי את טפסי ההרשמה. כל הרישום הראיונות והמיונים לשירות הלאומי של שנה הבאה(ספטמבר 2004) נעשים בימים אלה,ואולי בגלל שאין לך פטור כרגע יהיה לך קצת קשה להיכנס ללשירות בספטמבר. שני דברים: *אם וכאשר תשיגי את הפטור,זה יהיה אחרי שנגמרו שלבי המיונים אז את יכולה להגיד להם שתשמחי להיות בסטנד ביי למקרה שמישהי או מישהו יליטו לא לעשות שירות בסוף.לפעמים זה יכול להיות לטובה. *גם אם לא,תמיד אפשר לחכות לשנה אחרי זה(אני למשל אתחיל את השירות הלאומי שלי בספטמבר בגיל 20,וזה לא נורא ) כשאני ביקשתי את הפטור שלי לקח לי 9 חודשים לשכנע אותם ולכן פספסתי את המיונים לשירות לאומי של השנה,ואני מחכה לשנה הבאה. שיהיה לך בהצלחה!אם יש לך שאלות או שמהו כזה,אני כאן! יום נהדר!

בטח שיש אפשרות לא להתגייס

קודם כל את צריכה להיות בטוחה ב-100% שאת לא רוצה להתגייס. בנות יכולות להשיג פטור בכמה דרכים: א. בריאות (כולל בריאות הנפש - השתחררות דרך קב"ן) ב. טעמי דת (בדרך הזאת משתחררות גם הרבה בנות חילוניות) ג. מצפון אני בטוח שבפורום הזה יעזרו לך ולכל מי שנמצא במצב דומה לשלך:

M o n a L i s a

New member
בלאדי ../images/Emo13.gif

גם אני קיבלתי את הפטור הצבאי יחסית מאוחר, כ-4 חודשים לפני שהתגייסתי. כמו שיוני אמר, את צריכה להיות בטוחה בצעד הזה, כי זה צעד מאוד משמעותי. את צריכה להיות בטוחה שזה מה שאת רוצה. אני יכולה לומר לך שהצעד שלי מלווה בחרטות, אבל אני יודעת שלא הייתי יכולה להיות מרוצה ולהרגיש שלמה במקום אחר. אם את מרגישה שזוהי הבחירה שלך, אז תעשי את הצעד הזה עכשיו. אני מציעה לך לפנות ללשכת גיוס בהקדם האפשרי!

BloodyRose

New member
תודה, ו...

מוטיבציה מעולם לא הייתה לי, רק שלצבא זה לא ממש מזיז.. אז איך כן משיגים פטור? אני לא רוצה ללכת לקב"ן כי אני יודעת שזה יפגע בי בעתיד. הורדת פרופיל מ 45 יהיה תהליך קצת מסובך, בעיקר בגלל שאין לי שום בעיה רפואית שדורשת הורדת פרופיל. איך אפשר להשתחרר מטעמי פציפיזם? האם מדובר בהליך פשוט? לאחר השירות, איך מקומות עבודה מסתכלים על אנשים שעברו שירות לאומי ולא צבאי? בעין יפה או עקומה? אני די בטוחה שאני לא רוצה להתגייס, אבל אני לא רוצה לעשות צעד שאני אתחרט עליו (כמו קב"ן), אז מה אפשר לעשות?

בבקשה ../images/Emo13.gif

קב"ן זה פחות גרוע מאשר מה שהיה פעם. לי עוד לא עשו שום צרות בגלל שהשתחררתי דרך קב"ן. כדי להשתחרר מטעמי פציפיזם תעזרי ב"פרופיל חדש", זה ממש לא מסובך. לאחר השירות, יש מקומות שיסתכלו בעין יפה, יש שיסתכלו בעין עקומה, ויש מקומות שיבינו שזה פשוט מאוד לא רלבנטי

Crystal00

New member
שירות צבאי 2

קודם כל, מזעזע שאין לך מוטיבציה. שנית, זה לא יפגע בך בעתיד, כשמשחררים על 21 נפשי אף אחד לא יודע את זה חוץ מהצבא. על הפטור כתוב "מטעמי בריאות", כך שאת יכולה להגיד למעסיק ששיחררו אותך כי נפצעת או אלוהים יודע מה. וחוץ מזה - תתגייסי, תתגייסי, תתגייסי. ועוד פעם תתגייסי.

Crystal00

New member
שירות צבאי

שלום לך, רציתי להגיד לך, שגם אם היה אפשר בקלות להשיג פטור מהצבא, הייתי ממליצה לך מאוד מאוד בחום דווקא כן להתגייס לצבא. אבל זה לא קל, זה מאוד מאוד מאוד מסובך, וזה המון בירוקרטיה ועצבים. וזה גם חבל, כי שירות צבאי זה משהו שאת חייבת למדינה, ולעצמך. זו התבגרות שאין כמותה. בהצלחה :)

למעלה