שאלה קטנה

שאלה קטנה

שלום רב, שאלה לי אליכם, כידוע, נחקר הקשר בין הDVT/SVT לבין טיסה ממושכת, ללא תנועה וללא פעילות גופנית. ישנן תביעות רבות של נוסעים אשר לא הוזהרו ולא קבלו שום הדרכה מצוות המטוס/עלונים במטוס ולכן נפגעו. מה שאני הייתי רוצה לדעת זה אם יש אתרים מרוכזים שבהם אוכל לקרוא על תביעות מהסוג הזה ואם התביעות התקבלו. תודה

לא מוכרת לי פסיקה בנושא זה...

לא מוכרת לי פסיקה בנושא זה בארץ: מבחינה משפטית, ייתכן שיש סיכוי לתביעה כזו, למרות שקשה להבטיח זאת בוודאות.האם מישהוא ממשתתפי הפורום מכיר פסקי דין כאלה בארץ? באיזו חברת תעופה מדובר? האם זו אל- על? האם זו חברה מחו"ל? גם זה חשוב לצורך התביעה- אם אכן תוגש כזו.

אז ככה.

מדובר בתביעה כנגד חברת התעופה אל - על. עלפי הידוע לי - אחד העקרונות הקשים ביותר בתביעה מסוג זה היא ההוכחה שאכן מדובר בתאונה שנגרמה ישירות מהטיסה. (ההגנה טוענת לרוב במקרים אלו שהאחריות הייתה על הנוסע ולא עליהם וכי אין זאת תאונה). לכן התעניינתי לראות אם היו מקרים מעולם שהתביעה הצליחה בכל זאת.

בדקתי ולא מצאתי...

בדקתי במאגר פסקי הדין ולא מצאתי תביעה כזו, או דומה לה. יחד עם זאת, אני אף פעם לא נרתעת מלהגיש תביעה רק מפני שלא היה תקדים כזה: תמיד יש פעם ראשונה לכל דבר
. לכן, מציעה לבחון האם אפשר למצא מומחה רפואי שיבסס את התיזה של הקשר בין הטיסה לבין האירוע. במידה ועורך הדין שלך מצליח למצא מומחה כזה- צריך לשקול להגיש תביעה.

תביעה ולא פסק דין

עד כמה שידוע לי התביעה נגד אל על בעניין זה עוד לא הסתיימה, או אם הסתיימה אז פסק הדין עוד לא פורסם.

למעלה