שאלה קטנה

• פותח הנושא ea8
  • פורסם בתאריך

ea8

New member
שאלה קטנה

שלום, רציתי לשאול בבקשה.. רופא הנשים שלח אותי לעשות בדיקות של תקינות בלוטת התריס ונמצא שבמקום 29.5 יש לי 35 יחידות.. הרופא אמרה שזה יכול להקשות על כניסה להריון..אנחנו אומנם מנסים רק חודשיים, אבל זה מאוד מלחיץ.. למישהי אולי יש ניסיון או סיפור מרגיע בנושא-אשמח לקצת עידוד.. תודה ..

פּוֹנְג

New member
לבלוטת התריס יש חשיבות ביכולת

הכניסה להריון. גם לי עשו את הבדיקה הזו.(אני רק לא ממש יודעת להסביר ל בדיוק מה הקשר) אבל אני לא יכולה לעזור לך בערכים שנמצאו אצלך או עם סיפורים שהצליחו על אף הערכים הללו. מה שכן, עד כמה שאני יודעת לשפר את תיפקוד בלוטת התריס אפשר בעזרת כדורים, כך שזה כנראה טיפול די פשוט.

vally

New member
אין לי מושג לגבי בלוטת התריס

אבל ברוכה הבאה לפורום, מקווה שמה שאמרה לך הרופאה -"יכול להקשות"- שזה לא יקרה במקרה שלך ושהחודש תצליחו, ושאת תהיה הסיפור המרגיע לאחרות. שולחת לך חיבוק

אני קצת מתמצאת

בעניינים, אבל לא ברור לי על איזה ערכים את מדברת. מה נמדד שנתן תוצאה של 35? מה אמר הרופא: יש לך תת פעילות או עודף פעילות? לתת פעילות נותנים כדורים שהם תחליף להורמון שבלוטת התריס לא מייצרת. ככל שידוע לי, לאחר שמגיעים לאיזון עם הכדורים הללו, ניתן להכנס להריון ללא בעיה. ואם זה המצב שלך, אז הקשיים עשויים להיות בהגעה לאיזון - עד שיודעים מה המינון הנכון של הכדורים שמראה איזון. לעודף פעילות נותנים כדורים אחרים, כדי לדכא את עודף הפעילות של הבלוטה. הכדורים האחרים משפיעים על תפקוד הכבד ובמקרה כזה הטיפול וההגעה לאיזון קצת יותר מסובכים. כי צריך לבדוק גם שהבלוטה מאוזנת וגם שהכבד לא נפגע. אני יודעת שרפואה משלימה יודעת לשפר בצורה טובה מאוד את פעילות בלוטת התריס (גם עודף גם חוסר). לפי הרפואה המשלימה שניהם נגרמים בד"כ ממצבים של לחץ (STRESS). החסרון ברפואה משלימה שהצלחת טיפול לוקחת זמן: 3-6 חודשים מינימום. היתרון - אם הגעת למטפל טוב, יש סיכוי שמהר מאוד לא תזדקקי לכדורים כי הבעיה תשתפר ואולי אף תפתר. אולי כדאי לך לשאול גם בפורום רפואה משלימה שיש כאן בתפוז.
לולה הפילולה

ea8

New member
כמה נתונים..

FT4 =25 הטווח הוא בין 10.3 ל - 19.7 (טעיתי קודם..) TT3 = 2.93(הטווח הוא בין 0.93 ל- 2.79 וגם TSH שהוא 0.04 הטווח הוא בין 0.35 ל 5.5 אם זה אומר לך משהו אשמח.. הרופא עוד לא אמרה כלום, רק שזה לא תקין ושאעשה שוב בדיקה כי יתכן וזה טעות בבדיקה. תודה רבה על התשובות..

אני מאוד מקווה

שאכן היתה טעות בבדיקה אבל אם הבדיקה אמנם נכונה, יש לך עודף בפעילות בלוטת התריס. והנה גם קישור לשאלה דומה לזו ששאלת

ומצאתי כאן

עוד קישור צר לי שאינני יכולה לעודד
שולחת לך הרבה חיבוקים
ומקווה שהבדיקה הקרובה תראה תוצאה תקינה
לולה הפילולה

פּוֹנְג

New member
פילולית

כל הכבוד לך על התשובות המפורטת והלרוב מקושרות שאת מביאה לכן. דיר באלק תפסיקי עם זה כשתהיי בהריון ותעברי לפורום השכן

פונג, לקחתי לתשומת ליבי

והסמקתי
נראה לי שלא אהיה כאן עוד הרבה במצב הצבירה הנוכחי (אני כבר חשה את הסימנים ואני מחכה שיעברו 12 יום מיום הביוץ כדי להיות בטוחה.) אבל, גם כשאעבור, עדיין אבקר כאן בפורום הנחמד הזה
אז לא לדאוג!

מגלשה

New member
גם אותי שלחו לשתי בדיקות חוזרות

גם אצלי נתגלתה בזמנו בעיה בבלוטת התריס, אמנם תת פעילות (היפו), ואצלך נראה שזה אובר (היפר). אבל באמת לא מחליטים בד"כ לפי בדיקה אחת. אצלי בראשונה זה נראה קיצוני לצד אחד, בשניה לצד אחר וכך רק בשלישית הבינו שזו היתה דלקת בבלוטה שהראתה נתונים משתנים. כך שזה בהחלט "בריא" לעשות בדיקות חוזרות לפני שיחליטו, אם צריך, על טיפול בכדורים. אצלי הרופאים אמרו שאין בעיה להיכנס להריון כשלוקחים את הכדורים, אבל מאוד מאוד רצוי להיות כבר מאוזנים כשבהריון. כלומר - מומלץ לבדוק ולטפל עכשיו, כשעוד לא בהריון. גם רופא המשפחה וגם רופא הנשים שלי אמרו אותו דבר בנוגע לכניסה להריון, אבל אני נוטה לא כ"כ להאמין, כי עובדה שעברה שנה וחודש ו...
אבל לא בטוח שזה בגלל זה. בכל אופן, הרבה בהצלחה!

עוד משהו

אולי כדאי לך לשאול גם בפורום הריון ולידה אולי יש שם נשים עם בעיות דומות, שהצליחו להכנס להריון ויוכלו לספר לך מנסיונן

sipor

New member
לך יש בעית עודף..ומנסיון..

הטיפול בעודף קצת יותר מסובך מחוסר. ישנם 2 תרופות ומנסים את שניהם, אם הם מצליחים אז הכל סבבה. בדר"כ הטיפול לא מצליח ואז עוברים לאופציה ב'.. טיפול רדיואקטיבי ואז בעצם גורמים לבלוטה לעבוד במצב של חוסר. ואז אחרי הטיפול הבלוטה ניזוקה והופכת לחוסר ובזה קל יותר לטפל ואז הכל חוזר לסורו.. זה לא עניין ארוך כל כך .. לצערי משהי ממשפחתי עברה זאת ואסור לה היה להתקרב אלי ובכלל לסביבה לאיזה 3 ימים כי היא הקרינה חומרים אסורים.. ואחרי 3 ימים היה עליה להתרחק מנשים הרות (ממני1) לעוד קצת זמן.. וזהו.. עכשיו הכל סבבה. ויחסית נורא מהר טופלה .. בהצלחה.

noomitz

New member
בלוטת הטריס../images/Emo118.gif

מהנסיון שהיה לי כשיש עודף פעילות של הבלוטות יש צורך בטיפול הרדיואקטיבי או בהוצאת הבלוטה וקבל תרופה במקום. לי עצמי היתה בעיה של פרטירואיד (בלוטה שיושבת על בלוטת הטרים ואחראית למשק הסידן בדם. אצלי היא עבדה יתר על המידה והיו צריכים להוציא אותה). את צריכה להתיעץ עם מישהו שמבין ספציפית בנושא הזה - רופא אנדוקרנולוג (עוסק בבלוטות). הרבה

mishi1

New member
מנסיוני האישי...

בתור אחת שנושאת בלוטת תריס עם פעילות איטית ולוקחת כדורים אני יכולה לומר לך שגם אני חששתי לאחר ששמעתי בחצי אוזן שזה עלול להפריע להריון. אז שאלתי את האנדרקולוג שלי והוא אמר שכל עוד אני מאוזנת, ז"א אני מסודרת עם כדורים והבדיקות בסדר, לא צריכה להיות שום בעיה. וביררתי את שוב ושוב גם בפורום של בלוטת התריס וגם אצל מישהי שהייתה בהשתלמות בנושא בהצלחה!!!

למעלה