שאלה קטנה

yaniv002

New member
שאלה קטנה

שלום לכולם. אני יניב ואני חובב אמנות, בעיקר טלוויזיה, אבל גם מוזיקה ותיאטרון. ויש לי שאלה שדי מסקרנת אותי, היא אולי טיפשית, אבל בהחלט מסקרנת אותי. השאלה היא איך בוחרים את צוות ההפקה? המפיק, הבמאי, המנהל המוזיקאי? הם עובדים בעבור התיאטרון ומשבצים אותם? הם מגישים בקשה? מזמינים אותם? או שזה הכל ביחד?

Stinkin Fish

New member
זה בערך ככה

ישנו מנהל אומנותי (שמנהל את התיאטרון) שבוחר במאי, והבמאי בוחר את כל התפקידים שמתחתיו (אומנותיים בעיקר) . לגבי שחקנים ישנם אודישנים שמהם נבחרים הטובים ביותר לתפקיד|:)|

לגבי אנשי הפקה-

השמות של האנשים הטובים בשטח-מסתובבים..ואם אתה שומע על הפקה מעניין,הכי טוב זה ליזום,ולהביע עניין

LiRi 1

New member
לא מדוייק

במידה ואנחנו מדברים על תיאטרון ממוסד, רפרטוארי, המנהל האומנותי לא תמיד מנהל את התיאטרון, בארץ אנו נהנים מכל העולמות: בקאמרי המנכ"ל (נעם סמל) מנהל את התיאטרון ומתחתיו המנהל האומנותי (עמרי ניצן) בגשר ישנם שני מנכ"לים: יבגני אריה שהוא גם המנהל האומנותי ואורי לוי מתחתיו שהוא מנהל אדמינסטרטיבי. בהבימה המנכ"ל והמנהל האומנותי הם אותו אדם (יעקוב אגמון). לגבי השחקנים, לעיתים יש לתיאטרון שחקנים שחתומים בו, אבל עם הזמן התופעה פוחתת וגם שחקנים שהם כביכול של הבימה (כמו וילוז'ני לדוגמה) משחקים בקאמרי, אבל גם לשחקנים האלה עושים אודישנים. לעיתים הבמאים מגישים הצעות לתיאטראות, למנהל האומנותי, כלומר היוזמה מתחילה אצלם. אלו היו 60 שניות על ההיררכיה בתיאטרון...

למעלה