שאלה קטנה.

שאלה קטנה.

רבינו אומר שתמיד צריך להיות בשמחה. איך בו אדם שיש לו צרות יכול להיות בשמחה??? מה עושים? יש איזה תרופה. זה לא שאני עצוב או משהו, אבל אני סתם כזה לא עצוב ולא שמח ובא לי להיות כל היום בשמחה. יש מצב???

לרבי נחמן הייתה בת

ולבת היו כאבי שיניים אביה רצה לנחם אותה ואמר לה שאם תיהיה בשמחה יפסקו כאביה שאלה הבת "איך אוכל להיות שמחה כשכואב לי?" ענה לה ר' נחמן ע"י כך שתדמי שמחה תגיעי לידי שמחה אמיתית וכך עשתה בתו ואכן הפסיקו כאביה כלומר שע"י שמחה מדומה אפשר להגיע לשמחה אמיתית

asaf2000

New member
אממ..

להתחזק באמונה בה' ולדעת שכל הצרות והיסורים זה לטובה והכל זה כפרת עוונות! לחיות כל הזמן בהכרה הזאת וככה תהיה שמח כל הזמן כי תדע שהכל משמים.

פראזניק

New member
שמחה - עבודה רוחנית.

ניקח לדוגמא אדם שקרה לו אסון איום ונורא והדבר היחיד שבא לו לעשות עכשיו, זה לרצוח את זה שעומד מולו. הוא לא יעשה את זה, נכון? למה? משום שהמצפון האנושי והתרבות האנושית שהוא גדל עליה אומרת לו שאסור, יש לו כבר בתת מודע, ע"י החינוך שקיבל, שאסור לרצוח. לכן, גם במצב הגרוע שהוא בו, הוא לא יעשה את זה. רבינו אומר לנו דבר אחד מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד! הדגש הוא על "מצוה", וכאשר האדם יפנים את הצורך הקיומי בשמחה, את אותם כוחות שהוא מגייס כדי להמנע מלרצוח במצב הקודם שדיברנו עליו, הוא יגייס כדי להיות בשמחה. נכון, זה לא קל, ממש לא. אבל רבינו נותן עצות להשגת השמחה, והעבודה היא להשתדל לשמוח, וכמו שרבינו אומר, "להכניס את היגון ואנחה לששון ושמחה" ולבטל אותם על ידיהם. כאשר האדם יפנים את הצורך הזה, הוא ידע גם להשתדל לגייס כוחות לקיומו ולהשגתו, בדיוק כפי שאדם שקרה לא ח"ו אסון נורא, ממשיך לקיים שגרת חיים מינימלית ומוצא את הכח עבורה. אין הקב"ה בא בטרוניה עם בריותיו, הבורא אינו מבקש מאיתנו להצליח, אלא להשתדל. דהיינו מוטל עלינו להשתדל להיות בשמחה (ועצות להשגתה ניתנו על ידי רבינו הק'). מוטלת עלינו ההשתדלות. בהצלחה.

פצצות לגבות.

וואלה אילו הייתי יכול הייתי מניח כל תענוגות עולם ומשתקע בשמחה.

למעלה