שאלה קטנה

• פותח הנושא abup
  • פורסם בתאריך

abup

New member
שאלה קטנה

אני כרגע בכיתה יא ובמסלול הבגרות שלי לקחתי שני מקצועות הרחבה פיסיקה ותקשורת(כל אחד 5 יחידות לימוד) כרגע יש לי בעיה עם פיסיקה ואני שוקל לעבור ממנה שהאופציה היחידה שיש לי היא סוציולוגיה-פסיכולוגיה(גם 5 יחידות לימוד)... בעתיד באוניברסיטה אני מעונין ללמוד אולי מנהל עסקים, כלכלה משפטים או אולי דברים נוספים שדומים למקצועות אלו. השאלה היא האם מקצועות ההרחבה שלי יוכלו להשפיע על המסלול באונברסיטה שאליו אני יתקבל? האם בכלל יש למקצועות שנלמדים איזו שהיא השפעה על השכלול הסופי של הציון קבלה לאוניברסיטה או שמה שקובע הוא כמה יחידות בגרות כוללת התעודת בגרות...???. אבופ..

מקצועות הרחבה

אם אין -ש ו ם - סכוי שתרצה ללמוד מקצוע הנדסי או מדעי בהמשך הדרך, הרי שאין סיבה להתעקש וליגע את מוחך בפיסקה מורחבת. מה שאמור לקבוע את קבלתך הוא : 1. ממוצע הבגרות שלך (כולל ציוני מגן) - .50% 2. ממוצע הציונים שלך באנגלית, הבעה עברית ומתמטיקה (או היסטוריה בחוגים מסוימים) בבחינות הבגרות ללא ציון המגן- 50%. כדי להגדיל את סכויי הקבלה שלך לכל חוג שתבחר ידרש איפוא מוצע גבוה על פי הפרוט למעלה. יש להביא בחשבון שעבור כל מקצוע הנלמד מורחב ניתן בונוס.עבור 5 יחידות בונוס גדול יותר מאשר עבור 4 יח´. בונוס גדול במיוחד ניתן עבור לימוד מורחב של מתמטיקה ואנגלית. ליחידות הלימוד יש איפוא השפעה על הממוצע והן לרוב "מנפחות" אותו.

למעלה