שאלה קטנה

צריך הרבה יותר מזה להיות מוגדר אוטיסט

וSPD זה לקות שפתית מורכבת.
אחד הדברים החיובים בDSM החדש זה באמת ההפרדה בין אוטיזם ללקות שפתית.
ברור היום שיש אנשים בקשת האוטיסטית, כמוני למשל, שיכולת הדיבור שלהם טובה מאוד...

Astroo

New member
זה לא קשור ליכולת דיבור

SPD זו בעיה בפרגמטיקה של השפה ולא בדיבור עצמו. לכל האוטיסטים ללא יוצא מן הכלל יש בעיה בפרגמטיקה.

arana1

New member
זה הכי קשור

מי שינסה לחקור אוטיזם כהלכה
ואני מאמין שיום אחד ימצאו גם אנשים שינסו לעשות את זה
ימצא שמה שנחשב כקשיי דיבור ושפה ותקשורת נובע גם מתפישה שונה של פרגמטיקה
של יחסי עלות תועלת
של התייחסות אנושית

מה שמתבטא כקשיי שפה ותקשורת נובע ממערכת ערכים שונה
שנוגע כמובן גם בשאלות של פרגמטיקה
אלא שבשביל להתחיל להתייחס לזה ולחקור את זה ולעצב סביבות שתומכות בהתפתחות של אוטיסטים צריך להתייחס אליהם כמו אל בן אדם
וזה בינתיים גדול על המערכת הרפואית והאקדמית ולכן גם על החינוכית

Astroo

New member
גם לפי הDSM החדש

A1: failure of normal back and forth conversation
B1: Stereotyped or repetitive speech, echolalia, idiosyncratic phrases

shulamokshim

New member
PDD-NOS

יש כאן כמה אנשים מאובחנים PDD-NOS , אם להתרשם רק לפי מה שהם כותבים כאן בפורום אז כנראה שPDD-NOS זה לא פיגור שכלי, כנראה שPDD-NOS זה בדרך כלל הולך עם מנת משכל גבוהה מהממוצע

dina199

New member
או מי שיש לו פיגור שכלי

לא כותב בפורום
.
הרי פורום זה לא מדגם מייצג.
כל אדם (נ"ט או א"ס) שמגיע לפורום צריך שתהיה לו גישה למחשב, הבנה באינטרנט ויכולת ניסוח מילולית.
מספיק שדבר אחד לא יתקיים, והוא לא יגיע לפורום.

shulamokshim

New member
אדם עם פיגור שכלי קל

או בעל מנת משכל ממוצעת או ממוצעת מינוס יכול להגיע לפורום ולכתוב כאן, לא כולם כאן גאונים ומחוננים, הנה עובדה גם אני כותבת כאן ואני קצת
ית.
ברור שPDD-NOS אחד או שניים שכותבים בפורום הם לא מדגם מייצג רק שלפעמים מספיק לראות אחד או שניים שאינם מפגרים ואפילו חכמים יותר מהממוצע, כדי להיות אופטימי בקשר לשאלה שנשאלה למעלה, לאן הולך PDD-NOS

dina199

New member
מה שאני אומרת שאפשר להיות גם

עפ פיגור שכלי וגם PDD . דבר אחד לא שולל את הדבר השני . וכתיבה או אי כתיבה בפורום לא משנה את העניין

בהחלט

אם כי תמיד צריך לבדוק עד כמה הPDD הוא זה שיצר רושם של פיגור....
אני בטוח שיש לא מעט אנשים שאובחנו כמפגרים בזמן שהם בכלל סובלים מאוטיזם

אה כן, ואני בהחלט סבור שאוטיזם זה סבל

גם למי שיש לו את זה.
מי שלא סובל מזה, שיבושם לו.

ענתנוי

New member
לחיות חיים שלמים

בתחושה שאתה לקוי ופגום, שמשהו חסר בך, שאתה לא אדם שלם ואין לך שום סיכוי לאהבה והגשמה עצמית - זה סבל קיומי.
מסכימה איתך מאד. אני לא מבינה רק למה אתה בוחר לחיות בסבל הזה במקום לחפש את הדרך לחיות את עצמך ולהיות מאושר ואולי אפילו (חס וחלילה...) למצוא אהבה - כי אף פעם לא מאוחר......

כבר הסברתי שאני לא חש שאני לקוי ולא פגום

אני אדם שלם מאוד.
אני רק אדם עם לקויות וקשיים שמעדיף להתמודד איתם ולא לתת להם להרוס לו את החיים.

TITLUL

New member
סבל זה עניין סובייקטיבי

רונן סובל מהאוטיזם. את נהנית ממנו. אין דרך אחת נכונה. זה עניין של עוד דברים חוץ מהאוטיזם, מזל, למשל, אך גם תכונות אחרות: פסימיות, אהבת אדם, כל אלה לא קשורים לאוטיזם. יכולים לבוא עם ובלי. אני למשל, כבדת שמיעה. מציעים לי שוב ושוב מכשיר שמיעה (רופאים). טענתי הקבועה היא שהעולם בווליום גבוה יותר - יהיה פשוט בלתי נסבל עבורי. הווליום הנוכחי הוא המקסימום האפשרי בשביל הרגישות שלי, והיא לא קשורה (הרגישות) לכבדות השמיעה. היא באה לחוד. ולכן - אני כבדת שמיעה ולא סובלת מזה. למעשה, אני כבדת שמיעה ונהנית מכך מאוד. מתאים לי לגמרי. אם הייתי צריכה לשמוע הכל יותר חזק נדמה לי שלא הייתי יוצאת מהבית. ולכן אני בכלל לא מבינה על מה הוויכוח. רונן סובל. מרגיש שבקונסטלציה המורכבת שהיא חייו (ולא חייך) האוטיזם שלו הוא לקות, פגם, גורם מפריע. זו זכותו. עבור בני הקטן בן הארבע האוטיזם הוא לא כזה, פשוט כי כיום בני ילד מאושר, עם חיוך תמידי ומצב רוח מקסים. זה אומר משהו כללי על אוטיזם? לא, זה רק אומר משהו עליו, וגם המשהו הזה מוגבל לגיל ולתקופה הנוכחית. אולי יהיה זמן ומקום בהם האוטיזם שלו ייהפך (עבורו) ללקות. היה לי שיעור אחד באוניברסיטה בו השמיעה שלי היתה לקות. המורה דיבר נורא חלש וקשה היה לקרוא שפתיו כי היה לו פגם בדיבור. למשך שעתיים שבועיות השמיעה שלי נהפכה מקרש הצלה ללקות, מסיבות שקשורות לשילוב ביני לבין הסביבה. אני מביאה בחשבון שמתישהו, אולי, ויש לקוות שלא לאורך זמן, גם האוטיזם של בני יהיה עבורו לקות. בכלל לא רואה בזה משהו כל כך נורא. כשזה יקרה, עדיף להכיר בזה מאשר להכחיש. זו התמודדות. לדעתי רונן מתמודד, בדרכו, ואני מודה שאני לא קוראת את כל השרשורים, אך ממה שקראתי, אני לא מבינה מה פסול בצורת ההתמודדות הפרטית שלו.

arana1

New member
אז אני אנסה להסביר לך

בפורום הזה,ובכלל בחיים,אנחנו מתייחסים גם להיבטים מערכתיים,כאלה שלכאורה מתקיימים גם מעבר ומחוץ להיבט הפרטי והאישי והיחודי של קיומנו,גם כי הרי ברור שזה לא כך,וההיבט הפרטי והאישי והסובייקטיבי תמיד מתקיים ונוגע ומושפע ומשפיע על זה המערכתי והכללי והאובייקטיבי
ולכן
אם מספר גדל והולך של בני אדם,קטנים וגדולים כאחד,זוכים ליחס המבוסס על פרשנות שקוראת חלק ממאפייניהם האישיים כלקות רק בגלל שהם לא מתאימים לתפישות מיושנות ונכשלות ומסורתיות של זהות הפרט,
וכתוצאה מהפרשנות הזאת,שתמיד גם מגיעה מבעלי הכח והשררה והשליטה באמצעים ובהפניית משאבים ותשומת לב ובכלל מאלה שבידם הופקד עיצוב המערכת,
משסים בילדים אוגדות של מטפלים ומטפלות מכל הסוגים שתפקידם לקדמם אבל בעצם הם מועכים בדיוק את כל מה שהכי עדין ורגיש בם ולכן מהותי להתפתחותם גם בדרך שתשפר את איכות חיינו כאן
אז
הבעייה היא לא רק הבעייה הפרטית של רונן
היא בעייה של כולם

אם הוא בוחר להעזר במי שמפרשים אותו כך ולו זה מתאים אז בכיף,אף אחד לא שלל את זכותו לעשות כך,אלא שזה לא אמור למנוע דיון ציבורי במשמעות ההיבט הכללי של הישענות על פרשנות של שונות כלקות
מאוד מקוווה שהבנת

TITLUL

New member
האמת שכן, הבנתי

והיה מעניין ומלמד, הדרך שבה אתה רואה דברים. אולי יום אחד, אני מקוה שיום אחד, גם בני ובני משפחתו יבינו וינסחו זאת כמוך. הלוואי. ואז באמת שזה לא יהיה לקות, האוטיזם.

arana1

New member
התנאי שאת מציבה לא מקובל עלי

יש אוטיסטים שיודעים להתנסח טוב מאוד
ויש כאלה עם תפישה מאוד מבריקה וספונטנית של מערכות מורכבות
האמת שיש אפילו הרבה מאוד כאלה
אני גם אחד מאלה ומערכות חבריות ואנושיות מאוד מעניינות אותי גם מסיבות אישיות וגם בגלל שאני בכלל מאוד מוקסם ממערכות
וכאמור,אצלי,כמו אצל הרבה עם לא כל האוטיסטים,מה שנחשב לקשיים שפתיים בסך הכל מבטא תפישה שפתית ותקשורתית שונה שלא פעם היא דווקא הרבה יותר טובה מהממוצע

כל אלה נתונים ידועים וגלויים גם לאנשים שחוקרים אוטיזם
עדיין זה לא מפריע לאף אחד מהם להמשיך לתייג את האוטיזם כלקות

כנראה בגלל שהיכולות האלה באות ביחד עם סל שלם של רגישויות שלא מאפשרות תפקוד והשתלבות בסביבה הנורמטיבית

למעלה