שאלה קטנה

שאלה קטנה

לא יודע אם זה קשור מקווה שכן. אם אני חי עם שותף, שיש לו סכסוכים עם בעל הדירה (וגם איתי לא ממש מסתדר) וכבר מספר שבועות הם בעניינים שהשותף יעזוב וכל הזמן זה מתפוצץ. בכל מקרה הלכתי שבת הביתה וחזרתי לדירה ונדהמתי לראות באיזה מצב היא נראית..בקבוקים, ניירות, עטיפות, קופסאות, ערימות של שקיות זבל כתמים של נוזלים בכל רחבי הבית..שאריות של מזון ומה לא..עכשיו כמובן שהשותף לא מתכוון לנקות את זה..מבחינתו לחיות בזוהמה הזו..ובכל מקרה הוא אמר שאין לי מה לעשות נגד זה, וגם אם אנסה לעשות הוא יגיד שאני עשיתי את זה לא הוא..וביקש ממני ללכת לבעל הדירה להגיד לו כמה אני סובל פה..קיצר עושה לי חיים קשים כדי לגרום לבעל הדירה שיתן לו לעזוב. או שאני יעזוב. או לפחות שכולם יסבלו..האם זה נכון ובאמת אין משהו שאני יכול לעשות נגד זה? אני אצטרך לחיות בזוהמה הזו ועוד לשלם על זה כסף? הכל פשוט מטונף במטבח ובסלון ובמסדרונות..הכל..ובגלל שזה לא פרטי ואין סעיף של "ניקיון" או "להסתדר" החוק אז נגזר עליי לחיות בזוהמה והוא מבחינתו יעשה מה שבא לו?

האני לא יודעת אם זה "נגזר" עליך

זו אחת הבעיות שבמגורים עם שותף.
דברים כאלו יש להסדיר בחוזה, אבל בעת חתימת החוזה רוב האנשים מעדיפים להתעלם מכך.
אם אתה סובל ויש לך אפשרות, תחפש דירה אחרת.

הבעיה שאין סעיף משפטי

של להסתדר..לא ידעתי שאפול על אדם כ'כ לא קונבנציונאלי. מילא הטינופת. כל מילה שניה אצלו זה "כתב תביעה" "כתב הגנה" "תלונה במשטרה" ז'א שהוא עושה משו שגורם לכולם סבל שהוא חוקי, כמו לטנף ת'דירה שידוע שיש לי בעיה עם חוסר ניקיון ואם אני אעשה משו שלא נראה לו, הוא ילך להגיש נגדי תלונה. שורה תחתונה אני אצטרך לעזוב? וההתנהגות שלו לגיטימית לחלוטין מבחינה חוקית ואין מה לעשות בנידון?

או שתצליח להוכיח למשכיר

כי השוכר השני מפר את ההסכם או שתמצא מקום אחר ותעזוב בהסכמת המשכיר, או שתפנה לבית משפט ותבקש שיכריז על ביטול ההסכם לאור כך שהמושכר אינו ראוי למגורים.
בכל מקרה כדאי להתחיל לאסוף ראיות - צילומים של הדירה, הקלטת שיחות עם השוכר וכו'.

למעלה