שאלה קטנה..

Rino R

New member
שאלה קטנה..

מישהו יכול להסביר לי את המושג נערי חוף במא"ז?

נערי חוף

לפי הבנתי נערי חוף זוהי יחידה בה יש בני נוער ונבוגרים שתפקידה היא שמירה על החופים מפשיעה והם מסיירים שם ושומרים על הסדר(קטטות)

dpg

New member
נערי חוף

נערי חוף (סיירת חופים) הינה יחידה שבד"כ בני נוער מסיירים בשבתות חגים וחופשות וכמובן בימים שבהם יש מתרחצים בחופי ת"א כפי שאנחנו עושים בת"א ועצם העבודה שלנו היא מניעת פח"ע שזה דבר הקלאסי בעניין מניעת גניבות,קטטות ועבירות ולדעתי זה עבודה מהנה אבל חם אבל הבחורות מעבירות לך את המשמרת!!!

dpg

New member
כל העונות

זה הפעילות העיקרית שלנו בקית הסיירות חופים אבל אנחנו כל השנה עושים מגוון פעילוית...

אני בצעתי לאחרונה פעילות מסוג זה

ממש כיף!!! זה בעיקר מתבסס על כך שיש סיור על ניידת על גבי החוף. יש כמה תצפיתנים אשר ממקדים את הניידות אל אנשים חשודים. אני הייתי תצפיתן, ואני חייב להגיד שזה היה ממש כיף!

גם אני בצעתי פעילות כזאת והיה כיף

אמנם זה לא היה בסיבות של אנשים חשודים אבל תצפתתי ושמרתי על הבחורות בחוף וזה לשעצמו הישג גדול וחשוב לי ולעצמי ותאמינו לי היה שווה לתצפת

שלום30

New member
../images/Emo179.gif../images/Emo180.gif../images/Emo178.gif../images/Emo166.gif

מזל שלא העלת לכאן תמונות מ"הפעילות המיוחדת" שלך

or_k

New member
נערי חוף

תוכנית מעולה שפועלת מצויין בבאר שבע!
ועכשיו נעבור לחלק הרציני: נערי חוף מסיירים בחוף בזוגות/שלשות עם זוהרים ונשק, ומטרתם היא רק לתת בולטות, וכמעט ואין אישור לבצע מעצרים וחיפושים. את תפקיד זה בדרך כלל ממלאים "שוחרים" (מתנדבים בתקופת הניסיון של ה-3 חודשים).

Deathatred

New member
נערי חוף - גירסה אחרת

דווקא אני שמעתי שהולכים בלבוש אזרחי (ללא סימנים מזהים חוץ מתעודה בכיס) וללא נשק והמטרה לתפוס כייסים וגנבים בחוף.

מתנדב

New member
גם אני שמעתי כך שהם הולכים בלבוש

אזרחי, ולגבי הנשק אני לא בטוח, כנראה שהם כן מחזיקים נשק אצלהם.

Deathatred

New member
אולי אקדחים

אם הם מבוגרים. רובה קרבין זה דבר שדי קשה להסוות ואם אתה כבר מסתובב איתו לא עדיף שתהיה מזוהה?

or_k

New member
מי שהולך עם קרבינים חייב זיהוי!

כדי למנוע מצב של ירי, וכוחות משטרה יחשבו שהמתנדב הוא בעצם היורה ואותו צריך לנטרל!

ofirgaon

New member
בדיוק בשביל זה יש כובע התערבות

אתם יודעים מה שמעתי? אולי אפילו פה בפורום.. זוכרים שהיה פיגוע ירי לעבר מסעדת סי פוד באר? או משהו כזה.... ושהיה איזה שוטר ערבי שירה במחבל אבל נהרג גם הוא.. אז בתקשורת אמרו שהוא נהרג מסכין שהיתה למחבל כי הוא לא וידה/א הריגה..אבל מה שאני שמעתי זה שהוא היה על אזרחי והתחיל לירות במחבל אז חשבו שהוא המחבל ואזרח ירה בו בטעות. ומאז התחילו כובעי ההתערבות להיות הרבה יותר נפוצים, במקרה של פתיחת אש בפיגוע.

שלום30

New member
מעללי כובע ההתערבות ../images/Emo150.gif../images/Emo163.gif

כובע התערבות זה רעיון טוב וישן מוכר כבר ממזמן ביחידות מסתערבים ואחרות שבעת המעצר וכאשר מתחיל בלגן ישר הם שמים עם הראש כובע שרשום עליו משטרת ישראל או שיש בו סימן זיהוי לכוחות שלנו כמו כובע עם פס לבן או צהוב צריך לקחת בחשבון ששיטה זו יכולה להיות מנוצלת גם ע"י מחבלים וברגע שיתחילו יריות אותו מחבל ערבי ישר ישים על ראשו כובע כזה ויבלבל את הכוחות א אפילו יהרוג את הכוחות והאזרחים כשהוא חובש את הכובע

למעלה