שאלה קטנה

erezor

New member
שאלה קטנה

אני תקוע עם איזה פרוייקט שאני עובד עליו, ורציתי לשאול אם מישהו מכם מכיר משחקים שעושים סימולציה באיזושהי רמה של מה שקורה בבית של הדמות שאותה משחקים. סימס היא דוגמא אחת - לדמות (או אחת מהן) יש בית, והשחקן צריך לתפעל את הבית הזה בצורה כלשהי - לקנות רהיטים, לעשות איתם כל מיני פעולות וכו'. כל רעיון (בעיקר אם הוא בפייסבוק) יתקבל בברכה.

lidor323

New member
יש כמה פיסבוק שמזכירים את הרעיון הזה..

pet society נראה לי.. ואולי כמעט כל צורות הפארמויל שנראה לי עובדות על אותו עיקרון רק שהן לא בבית :).. ויש גם משחקי מסעדות.

erezor

New member
זה לא בדיוק מה שאני מכוון אליו

אני מחפש משחקים בסגנון של הסימס, שבו לשחקן יש ממש בית משל עצמו, שהוא צריך איכשהו גם ליהנות מהחוויה שיש לו בית. אפשר לשאול את זה אחרת - נסו לחשוב אילו דברים שאנחנו עושים בבית אפשר היה להפוך למשחק (ולא, לשחק את עצמינו משחקים באקס-בוקס לא נחשב).

De-Panther

New member
cooking mama?../images/Emo3.gif אני מעדיף לא לכתוב כאן את...

הרעיונות לדברים שאנחנו עושים בבית שאפשר להפוך למשחק, יש כאן ילדים. לגבי משחקים עם בתים בפייסבוק: יש וריאציות שונות של פט סוסייטי. יש את יו-וויל(אם עדיין קיים). לגבי דברים מעניינים לעשות בבית: בסימס אהבתי להרוג אנשים, או ליצור זוגות של לסביות. מדי פעם גם לבנות את הבית עצמו. אבל זה היה לפני שנים, מזמן לא שיחקתי בזה.

erezor

New member
הממ...

אני אוהב זוגות של לסביות גם במציאות... ;) העניין הוא שכבר יש לנו בישול, וכבר יש רעיון לחיות מחמד... אני מנסה לעשות גמיפיקציה לכל מיני פעולות יום-יומיות פשוטות, ובינתיים המכניקה של סימס היא פחות או יותר הדבר הכי טוב שנראה שיעבוד.

De-Panther

New member
אז סימס. יש הרבה מה לקחת משם. נגינה, למידה של

סקילים שונים. ארגון הבית. יצירת אינטראקציה עם אנשים נוספים. אולי גם להכניס משחק "ספורט" כלשהו כשהייתי קטן אני זוכר ששיחקתי בקורקינט בתוך הבית, זה היה כיף, רק שהרבה דברים נשברו בדרך

erezor

New member
רוב הדברים כבר קיימים, אבל נגינה זה לא רע

ואני מניח שלמידה גם אפשר יהיה לשלב איכשהו.

Yotam Noy

New member
לסדר כלים בארון?

משחקון פאזל שבו מסדרים כלים בארון המטבח. הארון לא מאוד גדול, וצריך שכל הכלים ייכנסו. מעין פאזל התאמת צורות, ואם אתה טועה יותר מדי הכלים נופלים החוצה ונשברים...

erezor

New member
תחשבו יותר בכיוון של סימס

בסימס אין שום דבר ששובר את לולאת המשחק הרגילה - כלומר השחקן צריך להוביל את הסים שלו דרך סדרה מסויימת של פעולות קבועות וידועות מראש, ובמשך כל המשחק אין שום שינוי. המשחק שאני עובד עליו כבר חצי גמור ויש לו לולאת משחק גמורה, שאני צריך להלביש עליה דברים מעניינים (כשאני אומר מעניינים תחשבו "מעניינים בפייסבוק", כלומר די משעמם, אבל מעניין למיליוני האנשים שמשחקים בשטויות האלו ומקליקים עשרים פעם על כל מיני דברים על המסך). כשמכניסים מיניגיימס למשחק שעובדים עליו, זה הרגע שבו אתם צריכים לדעת שעשיתם משהו מאוד לא בסדר בתכנון המקורי של המשחק. זה כמו להודות שהמכניקה הבסיסית של המשחק שלכם פשוט לא טובה או מעניינת מספיק. הסייג לכך הוא, כמובן, אם המשחק מראש נועד להיות אוסף של מיניגיימס...

someboddy

New member
תכניס ג'וקים ויתושים

שהשחקן צריךל לשלוח את הדמות שלו להרוג, ואם לא הורגים אותם אז הם מצטברים ועושים בעיות לשחקן(לא יודע איך המשחק שלך בנוי, אבל בסימס זה יכול לגרום לירידה בהיגיינה למשל)

lidor323

New member
...

לא רוצה להישמע מעצבן או משהו ותקן אותי אם אני טועה :).. סייג זה לא מגבלה? הכוונה אולי ליוצא דופן ? ובהקשר לשאלה :) מיני משחק של בישול אולי? "להכין" את האוכל יש הרבה משחקי פלאש כאלו.. חותכים עם גרירה של העכבר תופסים עם לחיצה ומערבבים כל מיני דברים חיית מחמד אולי יכול להיות רעיון נחמד - משיכת עכבר ללטף אותה וכו'.. לשטוף כלים - להעביר את העכבר על הליכלוך עם אנימציה של ספוג או משהו בסגנון.. אותו דבר אפשר לעשות עם לנקות את הרצפה זה בכיוון? כי אם כן אני יכול לנסות לחשוב על עוד :)

erezor

New member
זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו...

כשאמרתי מיני-גיימס... :) זה שובר את ה-core gameplay. אסור לי לעשות כזה דבר - הכל חייב להיות כמו במשחקי פייסבוק סטנדרטיים, כי המנוע של המשחק כבר קיים. אני רק צריך למצוא דברים חדשים לעשות איתו. לשטוף כלים זה דווקא רעיון לא רע (בהנחה שאחרי שאני מכין אוכל מופיעים לי כלים מלוכלכים בכיור ובמספר קליקים אני מנקה אותם).

lidor323

New member
לא הבנתי.. XD

זה רעיונות לתוספות למשחק קיים או רעיונות למשחק חדש שאתה רוצה לעשות עם המנוע ?

למעלה