שאלה קטנה

llullaby

New member
שאלה קטנה

שלום כולם בשבוע הבא יש לי ראיון ומרכז הערכה לעבודה שאני ממש רוצה להתקבל אליה. אני קצת בלחץ מכל הסיטואציה (זה עתה השתחררתי וזו העבודה הראשונה שלי), ואני מפחדת שלא אצליח להביא לידי ביטוי את עצמי כמו שאני. יש לכם איזושהי עצה? תודה רבה ושבת שלום

bridges

New member
להסתכל על המחירים והרווחים....

הסיטואציה שאת מתארת בהחלט מלחיצה. עבודה ראשונה שאת גם מאוד רוצה להתקבל אליה. אם אני מבין נכון הפחד שלך הוא שבגלל הלחץ שבו את נמצאת לא תציגי את עצמך בצורה הטובה ביותר או אפילו המושלמת. כאדם שראיין אנשים בעבר אני רוצה לספר לך שמראיינים וגם מרכזי הערכה מודעים לכך שהמועמדים יכולים להרגיש לחץ. אבל מה שאמרתי לך בוודאי לא ממש עוזר, נכון? אז הנה שאלות שאני מזמין אותך לשאול את עצמך לגבי הפחד מפני זה שתלחצי? את מתארת פה מחיר שאת משלמת על הפחד הזה, את משלמת בביטוי העצמי המלא שלך, את משלמת בשלווה שלך. על אילו עוד מחירים את יכול לחשוב. עכשיו, אני מזמין אותך להסתכל על משהו שאנחנו בד"כ מתעלמים ממנו, אבל הוא ישנו. מהם הרווחים שלך מאותו הפחד ואותו הלחץ? איך הפחד והלחץ מועילים לך? ממה הם מאפשרים לך לחמוק? הרווחים האלה הם הרבה פעמים רווחים זדוניים אבל עדיין הם רווחים. אשמח אם תשתפי אותנו בתשובות ואז נוכל להמשיך הלאה. רונן

Yin

New member
חזרות וסימולציות

עם חברים ובני משפחה שכבר התנסו בראיונות עבודה. בהצלחה, עדי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הכנה

דרך טובה להתכונן היא לרשום לעצמך רשימת שאלות שנראה לך שאת יכולה להתקל בהם בראיון - ולקחת זמן לעצמך לחשוב על תשובות טובות. רצוי לתרגל עם מישהו. זה הופך את הדברים לקצת יותר משופשפים. אפשר גם לומר בראיון שאת מתרגשת, זה מאפשר לך לשחרר קצת את הלחץ וזה אנושי. לגבי מרכז הערכה - שוב נסי לדמיין סיטואציות שונות בתוך המרכז, ודמייני את עצמך מגיבה אליהן בדרך שמבטאת אותך היטב. איזה משפט תוכלי לקחת לעצמך שיסייע לך בהתמודדות? (הצעות יכולות להיות "אני יכולה", "זה קטן עלי", "אני הולכת לבטא את עצמי במלאות"... משפט שנכון עבורך ואת מאמינה בו, לומר לעצמך לפני הכניסה לסיטואציה המלחיצה וגם בתוכה. יש עוד הרבה דברים, אבל יש גבול למה שאפשר להעמיס. להעמיס יותר מדי עיצות רק יכביד עלייך.

כמובן שיש שיטות שעובדות על לחץ

ולפעמים אפילו פגישה או שתיים (שאפשר לדחוס באותו שבוע, לקראת הראיון) יכולות לעזור מאוד. דמיון מודרך, "התמקדות", ואפילו טיפולים מרגיעים כמו קערות טיבטיות (למי שאוהב). וכמובן גם סימולציות. אם העבודה טובה, שווה להשקיע כסף כדי להתקבל אליה. לדעתי לפחות. בהצלחה רבה

ordanco

New member
practice your mind

קודם כל - בהצלחה! הכנות: 1. ללמוד- קראי על הערכות ותרגילים שהם עושים (היום יש כמעט מהכל באינטרנט) ובכך תהיי יותר מוכנים לתרגילים ולא מופתעת. 2. תרגול פיזי עם הסביבה הקרובה על סימולציות - שאלונים וראיונות אלה. פשוט לבקש מכל אדם קרוב שעה מזמנו למען הצלחה עתידית שלך, כמה שיותר שעות שתצברי כך יהיה יותר טוב. 3. תרגול אמון בעצמך - למשל שימי את השעון לצלצל כל שעה. בכל שעה את נותנת לעצמך מחמאה על משהו טוב שעשית, אפילו טריוויאלי. "סחטיין על הכלים שעשית" "ירדת במדרגות במרץ" "המתנת יפה ברמזור" .... יותר הכנות = יותר סיכויי ההצלחה. בבקשה תספרי אח"כ כאן איך היה, אורן

llullaby

New member
תודה רבה רבה לכולכם

כל עצה כאן עזרה לי. מחר הראיון ומרכז ההערכה. אספר לכם לאחר מכן איך הלך. מקווה שיהיה טוב שוב תודה :)

לשאלה קטנה

בנוסף לעצות הנהדרות שקיבלת הרשי לי להוסיף את שלי: אני קוראת בהודעה שלך שזו עבודה שאת ממש רוצה להתקבל אליה ושאת מפחדת שלא תצליחי להביא לידי ביטוי את העצמי שלך. מתוך משפט זה אני שומעת שמסתתרות בתוכך איכויות שגורמות לך לרצות את העבודה הזו, ויש את הפחד שהוא תמרור אזהרה או שהוא מונע מאיתנו לעשות את הצעד. בחיפוש פנימה אחרי האכויות תוכלי לשאול את עצמך איזו הנאה יש לי מעבודה זו? איזה דבר אני מבטאת באותו אזור של הנאה, שאינני מצליחה לבטא במקום הזה? מה בתוכי מאפשר לי ליהנות כך? שאלות אלו יעזרו לך למצוא את ההנאה שלך החבויה שם בפנים ולאחר שתבחיני בה, ותגדירי אותה תוכלי להסתכל על הפחד ולהתיחס אליו כאל תמרור אזהרה, להשתמש ביכולות והכישורים שלך כדי להגיע לראיון העבודה עם התרגשות והתמקדות במה שאת רוצה להשיג - העבודה. בהצלחה

למעלה