שאלה קטנה

שאלה קטנה

היי גל, הבנתי שדעתך היא שזה אינו מומלץ לבחור שם טרם הלידה. אני בחודש השמיני וכמובן שיש לנו מס' שמות שאני ובעלי מתלבטים לגביהם. כמובן שעוד לא בחרנו ואנו נמתין ללידה... השאלה שלי היא כזו: במידה ואיני מתייעצת עם נומרולוג, רב וכד' כיצד אוכל לדעת מהו השם המתאים ? בעלי מחזיק בדיעה שבגדול אין דבר כזה שם לא טוב ("הוא מכיר הרבה נמרודים ועומרי מוצלחים...") ומעדיף לבחור שם בעצמו ע"פ חיבתינו לשם, משמעות השם והאינטואיציה שלנו. אני בגדול מסכימה עימו ולא בעד להתייעץ עם כל העולם (כי אחד אומר ככה והשני אחרת) וגם חושבת שהיום אנשים קצת מגזימים ממהרים לשנות שמות ונותנים לאחרים לקבוע עבורם. האם לדעתך זה נכון לחשוב כך? והאם יש דבר כזה שמות שנחשבים (בכללי) לחיוביים וטובים? *חשוב לי לציין שאיני מזלזלת כלל בנושא ובהחלט מאמינה שישנה חשיבות רבה בבחירת השם לילדינו. אודה לתשובתך

גל סופר

New member
שאלותייך במקום

ראשית אציין כי אלו שאלות שלדעתי- על כל הורה לשאול את עצמו. ולשאלותייך: 1. אכן, יש משהו בדבריו של בעלך. אומנם אין דבר כזה "שם רע" או "שם טוב", אך בהחלט ישנו איזשהו מצב בו השם שנבחר [וזהו מצב נדיר מאוד] איננו שם ש"בריא" לילד, בין אם מבחינת העובדה כי השם לא יעזור לילד לממש את הפוטנציאל הטמון בו, ובין אם מבחינת העובדה שהשם עשוי להזיק לו ולאתגר אותו יותר מדיי במהלך החיים [ולכך משמעויות פסיכולוגיות, אך בהחלט גם חברתיות]. 2. אני מסכים איתך. אנשים כיום מגזימים וממהרים לשנות שמות. נכון אמרת, ואני מזהיר לא מעט פעמים ע"ג הפורום שזהו עשוי להיות הליך מסוכן, הן מבחינת ההשפעה של השם החדש על האדם והן מבחינת האינטרקציות החדשות שהאדם יוצר עם הסביבה [הוא כבר לא X, הוא Z- ולכן הוא יוצר מערכות יחסים מחדש וכו']. זהו דבר שצריך להתרחק ממנו מאוד, וחז"ל הנהיגו שינויי שמות אך ורק במצב של חיים או מוות. 3. כפי שכתבתי מעלה, אין שמות שנחשבים לחיוביים או טובים. ישנם אנשים כיום המגיעים מגישה פטאליסטית משהו ונוחה למדיי בנושא הזה של השמות, ובוחרים להדביק על שמות מסוימים את התוית "טוב" ועל שמות אחרים את התוית "רע". לא זאת דרכי, בכל אופן. 4. במידה ואת מתייעצת עם מישהו שלדעתך הוא בר-סמכא בנושא השמות, הרי שאת היא זו שצריכה לתת לו רשימת שמות מסודרת, עם נימוקים לבחירת כל שם. מי שנותן לך שמות שהוא הוזה ובודה מליבו- אזי זוהי צרה צרורה. וכבר נתקלתי באנשים שאת השמות שקיבלו לא קיבלו מההורים- אלא מאיזו שכנה ש'התעסקה בשמות'. היזהרי בדבר. 5. אנשים שיודעים להשתמש באינטואיציות שלהם, בהחלט לא זקוקים לשום יועץ שיגיד להם איזה שם לבחור. מקווה כי עניתי לכל שאלותייך. בהצלחה

למעלה