שאלה קטנה

MOVEREP24

New member
שאלה קטנה

אהלן שאלה קטנה לי אליכם קניתי מחשב נייד חדש. אני עובד בו בעיקר מהמיטה, כלומר רוב הזמן הוא על הסדין שעל המיטה מונח. כשאני מרים אותו הוא כמובן חם. האם זה בנוי לעבוד בצורה הזו או שיש מצב שאני חוסם את הפתחי אוורור של המחשב? תודה

RoyBO

New member
לא!!!!!!!!!! אסור לשים על מיטה או סדין או

כרית או משה שלא יהיה רק על משטח ישר וחלק!!! אתה חוסם את המאווררים שלו וכניסות האויר שלו ועושה נזק בלתי הפיך למחשב!!!!!!!!

MOVEREP24

New member
טוב מזל ששאלתי. יש לי אותו בסך הכל יומיים

ומזלי שלא השתמשתי בו הרבה מעבר לכמה שעות בחמישי ואמש. נראה לך שכבר גרמתי איזה נזק?

MOVEREP24

New member
ועוד שאלה קטנה

פשוט לא הכי מבין במחשבים ניידים וזה המחשב הראשון שלי. כשאני בבית לדוגמא ועובד על המחשב הנייד והסלולה מלאה אני אמור לעבוד עם זה כשזה מחובר לחשמל או שאני יכול לנתק את המחשב מהחשמל וכשהסוללה תיתן את אותותיה אז להטעין שוב? תודה

יאיר B

New member
זה לשיקולך.

ורק תזכור שלסוללה יש מספר מוגבל של מחזורי טעינה (300-500).

MOVEREP24

New member
מה שאתה אומר שבעצם עדיף שאם כבר

נמצאים בבית לעבוד עם זה כשזה מחובר לחשמל. נכון?

יאיר B

New member
אני מחובר כל הזמן לחשמל אבל מוציא את הסוללה

מהמקום. יש לזה גם חסרונות: אם תהיה הפסקת חשמל - אני מאבד את כל החומר שלא נשמר מהשמירה האחרונה (אם אני עובד בעיבוד תמלילים למשל). יש הרבה חומר על נושא שמירת הסוללה - בקישורי הפורום (תת נושא סוללות).

MOVEREP24

New member
רגע רגע נראה לי שאני קצת לא מבין

בכל זאת נייד ראשון אני בעיקר (כרגע יותר נכון או בזמן הקרוב) אשתמש בו רק מהבית. אם אני משתמש בו רק מהבית האם אני צריך בעצם לעשות כמוך להוציא את הסלולה וכך למעשה להאריך את אורך חיי הסוללה? או במילים אחרות להשתמש בסוללה רק כשאני יוצא מהבית עם הנייד? חוץ מזה אני צריך את זה רק לאינטרנט כך שהפסקות חשמל לא משפיעות עליי בהיבט של עבודה מסויימת כמו שציינת.

RoyBO

New member
הפסקות חשמל וקפיצות מתח

יכולות להזיק למחשב אם אתה לא משאיר את הסוללה בפנים.

TRANSFER

New member
אז בילבלתם אותי...

לא הבנתי את השורה התחתונה... מומלץ בבית כשיש תקע חשמל ליד: 1. להיות מחובר עם הסוללה לחשמל. 2. להיות מחובר עם הסוללה ללא החשמל. 3. להיות מחובר ללא הסוללה אך רק עם החשמל. מה משאיר את חיי הסוללה יותר זמן?

RoyBO

New member
תשובה

המחשב שלך ללא סוללה פגיע ויכול להינזק הסוללה יורדת באופן טבעי ביכולת שלה יש לה 300-500 מחזורי טעינה בלבד הסוללה מאבדת מיכולותיה כאשר היא חשופה לחום ולכן כדי לשמור עליה עדיף לאפסן במקום קריר ויבש מנותקת המחשב עכשיו זה שיקול שלך אם את יכולה לקחת סיכון שהמחשב יהרס בהפסקת חשמל אז סבבה לדעתי זה לא שווה את זה, אפשר כיום לחדש תאי סוללה במחיר של 400-500 ש"ח.

TRANSFER

New member
הבנתי, תודה רבה..2 שאלות קטנות ברשותך

האם כדאי לרוקן את הסוללה מדי פעם עד סופה ואחר כך להטעין אותה שוב? ואז שוב להשתמש? או בגלל שזה ליתיום אז זה כבר לא משנה? ו- האם שימוש בסוללה בזמן שהמחשב מחובר לחשמל יותר שומר על חיי הסוללה מאשר אם הסוללה לא מחוברת לחשמל בזמן עבודה?

RoyBO

New member
תשובות

אפשר לעשות את זה ורצוי אחת לכמה זמן באמת לעשות את זה נגיד פעם בחודשיים שלושה. אך לא לרדת עם הסוללה מתחת ל5 אחוז זה עלול להרוס אותה על השאלה האחרונה עניתי כבר: "הסוללה מאבדת מיכולותיה כאשר היא חשופה לחום (מחוברת למחשב זה אומר חום!) ולכן כדי לשמור עליה עדיף לאפסן במקום קריר ויבש מנותקת המחשב".

למעלה