שאלה קטנה

nimer79

New member
שאלה קטנה

כאשר המחשב מחובר לחשמל, האם מומלץ להשאיר את הסוללה מחוברת למחשב או לא ? מה שאני עושה עד עכשיו הוא שמשאיר את הסוללה מחוברת למחשב, עד שהיא מגיעה ל-100% ואז מנתק את החשמל ועובד רק דרך הסוללה, עד שצריך למלא אותה..וכך.. האם זה בריא למחשב.. אני חושב אולי כך יהיה שחיקה לסוללה..

RoyBO

New member
אם תמשיך ככה הסוללה לא תחיה הרבה

לסוללה יש כ300-500 מחזורי טעינה ופריקה לפי מה שאני יודע יש מידע במאמרי הפורום.

nimer79

New member
השאלה היא פשוטה ..קראתי מאמרים לא מצאתי תשובה

האם צריך להוריד את הסוללה כאשר הנייד מחובר לחשמל ועובדים איתו ? כי זה עלול לגרום נזק לסוללה ? כי לא טוב להטעין למשל את הסוללה כל יום 2-3 פעמים ? או זה בסדר להשאיר את הסוללה בזמן העבודה לטעינה עד 100% ואז לעבוד דרך הסוללה בלבד..

tuviaa

New member
להשאיר את הסוללות

מעל שנתים שאני עובד עם T60 המחשב מחובר לחשמל 24 שעות ביממה שנתים תמימות. אין כל בעיה עם הסוללות

nimer79

New member
אבל אולי לא טוב שהסוללה תיטען מעל ל-100%

אתה רואה, יש פה פרדוקס, 1) אם משאירים את הנייד מחובר לחשמל הסוללה תיתטען מעל ל-100% וזה לא טוב. 2) אם אנחנו מחברים את המחשב הנייד לחשמל עד שהסוללה מגיעה ל-100% ואז מנתקים מחשמל וכך.. אז הסוללה גם יהיה לה אורך חיים קצר. 3) אפשרות לחבר את הנייד לחשמל ללא סוללה ( לא יודע אם אפשרי ) . מה דעתכם !!?

RoyBO

New member
בפעם האחרונה שבדקתי

100 אחוז זה המקסימום, ככה זה במתמטיקה. בכל מקרה שתדע שיש לכל סוללה מנגנון שמונע טעינת יתר.

RoyBO

New member
אתה יכול לעבוד ללא סוללה אך אם

תקרא הפסקת חשמל הלוח אם , הדיסק הקשיח או הספק עלולים להישרף. הסוללה תמנע מקרה כזה. חידוש סוללה עולה כיום פחות מסוללה חדשה ולכן לדעתי עדיף להשאיר את הסוללה בפנים.

bar666xp

New member
תבדוק כמה עולה סוללה חדשה/מחודשת...

למחשב שלך ותבדוק כמה עולה HDD למחשב שלך.... בעבר עלות הסוללה עמדה על כ1500ש"ח צפונה, כיום זה יותר כמו 300-1Kש"ח בערך... ההבדל הוא שסוללה הטעונה ל100% לאורך זמן נשחקת מהר יותר. אז הסוללה במקום להחזיק לך שנתיים שלוש תחזיק לך שנה וחצי שנתיים לדוגמא.

nimer79

New member
הסוללה היא חדשה..

זו הכוונה שלי אם הסוללה נטענת לאורך זמן ל-100% היא נשחקת מהר.. אז מה אתה ממליץ ? להשתמש בחשמל עד 100% ואז להשתמש בסוללה לבד עד הצורך בטעינה ? עדיף על סוללה במחשב נייד אשר מחובר לחשמל לאורך זמן ?

Chorny

New member
עצה

פעם בשבועיים תטעין את הסוללה עד 100 אחוז, תרוקן אותה עד 7-10 אחוז ותטען חזרה עד 40-45 גג 50 אחוז. אחרי זה תוציא אותה החוצה כל עוד אתה לא צריך אותה, שתשתמש בה שוב תטען אותה עד 100 (כלומר מ40 עד 100 ) ותשתמש כמה שאתה צריך, במידה ושוב לא תצטרך אותה להרבה זמן תחזיר אותה ל40-50 אחוז, אם כן תשתמש בה בימים הקרובים פשוט תוציא אותה ותחכה, אל תשאיר אותה בפנים על 100 אחוז שלושה ימים.. עדיף שתיהיה בחוץ על 30 או על 70, גם כי עדיף שלא תיהיה על 100 הרבה זמן וגם כי בחוץ היא מתקררת וזה מאריך את החיים שלה. סוללה שעומדת שנה על 45-55 מעלות מאבדת תוך שנה בערך 30-60 אחוז מהעוצמה שלה..

למעלה