כן, במעט
אידאולוגית, אני לא אוכלת מוצרים שמקורם מן החי, כיוון שבמשקים המתועשים של ימינו מתעללים בבע"ח. על בשר אין מה לדבר - אני לא מסוגלת לשאת את המחשבה של אכילת יצור חי. אין לנו את הזכות להחליט על בריאת יצורים כמו שאין לנו את הזכות לקחת מהם את החיים. אלה מכם בפורום שמאמינים ב-ה', דעו שכל רב שתשאלו, יאמר לכם שבני האדם נועדו להיות צמחונים, אך לאחר הידרדרות מוסרית ניתן להם היתר לשלוט בבהמה, בעוף השמים וכו'. בנוגע לשאר החיות: מהיכן מגיע חלב הפרה? כל חיה בטבע המפיקה חלב, עושה זאת כדי להניק את גוריה. בני האדם היום, לא רק שמרחיקים את העגל מאמו מיום היוולדו ומאביסים אותו באוכל שישביח את טעמו כ"עגל חלב", אלא גם מעוותים גנטית את הפרות כדי שיכילו 40 ליטרים של חלב במקום 8 הליטרים שהטבע אפשר להן. לגבי ביצים - תרנגולת ממוצעת חיה היום כל חייה על שטח שאינו עולה על שני שלישים של דף פוליו. מלבד הניצול של התרנגולות, נזרקים מדי יום בישראל כ-10,000 אפרוחים זכרים בעודם בחיים, כיוון שלמשק אין צורך בהם. ודבש (יסלחו לי אלה המחשיבים את החרקים ליצור שאינו חי, או משהו כזה), למקרה שלא ידעתם, כרוך בשימוש בגז החונק את רבות מן הדבורים. על מנת לקחת מן הדבש הכוורן נאלץ להבריח את הדבורים. ורק כדי לסבר את האוזן - כיום בארה"ב, עקב שימוש-יתר בשיטת הגז, ישנה תופעה של היעלמות דבורים. עד עכשיו נעלמו עשרות אלפי דבורים מכוורות שונות בצפון אמריקה. ועובדה מדעית לסיום: עולם ללא דבורים יכול להתקיים עד 40 יום ולא יותר מכך. לדבורים חלק קריטי וחשוב במאזן האקולוגי, ואם דבורים ימשיכו להיעלם, ניכחד מהר משחשבנו. אם משהו ממה שכתבתי נשמע לכם הזוי, מטיף או פשוט שקר וכזב, אתם יותר ממוזמנים לשאול שאלות או להביא תימוכין לכך שאני טועה. המשך שבוע מקסים! |4u|