שאלה קטנה

sowhatt

New member
שאלה קטנה

בהצלבת כבלים, עשיתי תמיד 3 סטים של 12 במשקל מסוים, אבל לא הרגשתי עומס על השריר, אני מתכוון שגם בסט האחרון יכולתי לבצע עוד חזרות. וכשהעלתי עוד פלטה, לא יכולתי לעשות יותר מ8 בכל סט, ובסט האחרון משהו כמו 7 והיה קשה. אז מה כדאי? להמשיך במשקל המקורי עם 12 חזרות, או להעלות משקל ולעשות כל פעם 8 חזרות עד שאני אהיה מסוגל לעשות יותר מ8 חזרות?

amitdd

New member
דעתי

גם לי היתה פעם בעיה בתרגיל של הרחק כתפיים-עם 7.5 קילו הייתי יכול לעשות 15 בלי בעיה ועם 10 קילו הייתי עושה 5-6 יש לך שלוש אפשרויות: 1.להמשיך עם המשקל הנוכחי עד שתהיה מסוגל לעשות 15 חזרות 2.להעלות משקל-8חזרות גם ינפחו את השריר ותוך שבוע-שבועיים תוכל להשלים 8 חזרות בסט האחרון. 3.להחליף תרגיל. תרגילים שעובדים על אותו השריר:מקבילים רחבים,לחיצת חזה שיפוע תחתון. אם אתה רוצה לנפח את השרירים הייתי ממליץ על האפשרות השנייה או השלישית(אני בזמנו החלפתי את הרחקת הידים לחתירה בעמידה וככה ´גיליתי´ את אחד התרגילים היעילים ביותר לכתף התיכונה)

sowhatt

New member
אני חושב שהאפשרות השנייה היא הטובה

ביותר. ועוד משהו, זה לא שלא יכולתי להשלים ל15 חזרות בהצלבת כבלים במשקל שעשיתי... כנראה שעדיף לגרות את השריר ולאט לאט להשלים ל8 חזרות טוב ויותר...

ההגיון אומר להעלות את המשקל

ולנסות להתמודד עם כמה חזרות שרק ניתן לעשות. תוך כמה אימונים תכול להוסיף חזרה או שתיים לסט ותראה התקדמות. אין הגיון להמשיך לעבוד עם אותו המשקל שלא עושה רושם על הגוף והשריר לא עובד כמו שצריך.

sowhatt

New member
ובאותו עניין

12 חזרות זה גם ניפוח? המטרה שלי בחדר כושר זה פשוט שהגוף שלי יראה טוב יותר כי אני רזה. וכמו הצלבת כבלים שהזכרתי, האם אני צריך לנהוג כך בכל המכשירים אם אני רוצה ´לנפח´ ? להעלות משקל ולהוריד חזרות. אני אתן דוגמה נוספת למכשיר, בפולי אחורי, עד לפני כמה ימים הייתי עושה 9 פלטות , 3 סטים של 12 חזרות, עכשיו העלתי ל10 פלטות ואני מבצע 3 סטים 12 חזרות, כשבסט השלישי ה2-3 חזרות אחרונות קשות ויותר איטיות, אבל אני מצליח לבצע אותן. אז האם כדאי להמשיך עם 10 פלטות, או להעלות ל11 פלטות ולעשות 8 חזרות. [המטרה שלי זה להיות יותר חזק אבל שהשרירים גם ייראו, שיבלטו, שהבנות יראו משהו]

לא צריך להעלות משקל כל כמה ימים

תתייחס להעלאת משקל כמעט כמו לשינוי תוכנית.. פעם בחודש, חודש וחצי, בהתאם להתקדמות שלך. לא צריך להעמיס על השריר משקלים שהוא עוד לא מוכן להתמודד איתם רק כדי שהבנות יראו.

sowhatt

New member
לא התכוונתי שאני מעלה משקלים כל כמה

ימים, אבל בגלל שלדוגמה בפולי העלתי משקל ואני עדיין מבצע 3 סטים של 12, אני חושב שעוד כמה ימים אני אוכל להעלות שוב משקל. כי לפי מה שאמרו פה בפורום, צריך לתת גירוי לשרירים. ואם אני אהיה מסוגל עוד כמה ימים [למרות שעבר שבוע רק מאז שהעלתי כבר משקל] להשלים 12 חזרות בצורה טובה, יש בעיה שאני אעלה משקל בעוד פלטה? זה יזיק?

עוד

חשוב להקפיד על התוכנית שאתה עובד, כלומר אם אתה מבצע 12 חזרות בתוכנית תמשיך לבצע 12 חזרות רק תדאג לגרות את השריר כך שהחזרה האחרונה תהיה הקשה ביותר ואחריה לא תוכל לבצע יותר חזרות. ניתן לבצע זאת כפי שעינת כתבה ע"י הגדלת המשקל. האינדיקציה שאתה עובד נכון ושהשריר גדל הוא בכך שאתה עולה במשקלים. במקביל אל תגזים ותשמור על טכניקה נכונה בכדי להמנע מפציעות. תעזר בחבר או מדריך שישמור עליך

למעלה