שאלה קטנה

מישהי2004

New member
שאלה קטנה

מה נחשב יותר ללמוד, מדעי המחשב והתמחות בביואינפורמטיקה או מדעי המחשב והתמחות בתקשורת ואינטרנט? אם אני עושה התמחות בביואינפורמטיקה לאחר שאני מסיימת את התואר האם אני יכולה לעשות רק התמחות בתקשורת ואינטרנט? האם יש ביקוש בכלל לעבודה בביואינפורמטיקה?

danby

New member
קיים שרשור דומה, אבל אענה בכל זאת

אבל השאלה שלך היא בערך כמו "מה יות טעים, תפוחים או תפוזים?" אלה שני תחומים נפרדים שתחום מדעי המחשב משיק להם. כשלמדתי לקחת יותר קורסי בחירה בהקשר של תקשורת מהסיבה שזה עניין אותי יותר. אין לי מושג כמה הצעות עבודה יש לתחום הביואינפורמטיקה(זה לא אפס הצעות, תהיי בטוחה), לתחום התקשורת יש המון. לגבי השאלה השניה, אם את יכולה לעשות התמחות בתקשורת ואינטרנט אחרי התמחות בביואינפורמטיקה, אז אני מניח שכן, סיום הלימודים לתואר תלויים בך ועד שלא תבקשי "להתבגר" את יכולה לקחת קורסים כסטודנטית מן המניין. אגב, את מדברת על האקדמית של ת"א יפו?

GuestOfHonor

New member
האמת שהמאמר לא משהו

no offense, אבל רואים שמי שכתב אותו לא למד ביואינפורמטיקה בתואר ראשון. לגבי ביואינפורמטיקה, אמנם זה לא שאין בכלל דרישה לביואינפורמטיקאים בתעשיה בארץ, אבל הדרישה מועטה מאוד. עד כמה שידוע לי יש מספר קטן מאוד של חברות שעוסקות בפיתוח כלים ביואינפורמטיים בארץ, וכמות קצת יותר גדולה של חברות ביוטק שמשתמשות בכלים ביואינפורטיים לעבודה (כן, גם לעשות BLAST זה נחשב). עיקר העבודה שנעשית בתחום בארץ היא באקדמיה, ולכן גם בוגרי ביואינפורמטיקה באוניברסיטאות השונות שרוצים להתעסק עם זה ממשיכים לתארים מתקדמים. לפותחת השרשור - אני לא מכיר את תוכנית הלימוד בביואינפורמטיקה של האקדמית בת"א, אבל סביר להניח שזה כמה קורסים בודדים בתחום. כמו שאמרתי בהודעה אחרת, לא הייתי נוגע בהתמחות הזאת אם אין במכללה גם מחלקה לביולוגיה \ מדעי החיים שנותנת לתוכנית הזאת גיבוי מהצד הביולוגי. תקשורת ואינטרנט לעומת זאת זה תחום מאוד רחב ויש המון חברות בארץ שמתעסקות בו. כך, שאם המטרה בבחירת התמחות היא לא עניין אלא מה יפתח בפניך יותר אפשרויות תעסוקה, אז הייתי הולך על תקשורת בלי לחשוב פעמיים.

למעלה