שאלה קטנה

מאוהבת00

New member
שאלה קטנה

איך אני ממירה מס' שהוא מינוס ושבר לבסיסים שונים? אם יש לי לדוגמא את המס' -123.546 בבסיר עשרוני איך אני מעבירה אותו לבינארי? תודה מראש

AquaRegis

New member
העברה לבינארי

על מנת להפוך את המספר לבסיס בינארי את צריכה להמיר את שני החלקים, השלם והשבר(מה שאחרי הנקודה), בניפרד: את השלם את מחלקת כל פעם ב2 ושומרת את השארית בצד, את החלק השלם של התוצאה את שוב מחלקת ב 2 ושוב שומרת את השארית בצד (השארית כמובן היא 0 או 1, סדר קבלת השאריות הוא חשוב)כך ממשיכים עד שמגיעים ל0 בחלק השלם. את השאריות שקיבלת את רושמת מהאחרון לראשון וזה יהיה החלק השלם של המספר בבינארי. עכשיו נעבור לחלק שאחרי הנקודה: 0.546 , הפעם כופלים כל פעם ב 2 ושומרים את החלק השלם (עושים זאת עד לקבלת האפס הראשון אחרי הנקודה) במקרה זה נעצור אחרי שלב ראשון כי 0.546*2=1.092 ולכן במספר הבינארי יש רק 1 אחרי הנקודה. אם יש יותר שלבים אז את החלקים השלמים לוקים לפי הסדר שהתקבל ולא כמו בהתעסקות עם השלם שלקחנו מהסוף להתחלה.

flecktor

New member
כדי להתמודד עם המינוס משתמשים באחת משלוש שיטו

שיטות. אפשר פשוט להוסיף סיבית סימון שתסמל את המספר(אפס עבור חיובי אחד עבור שלילי) כאשר נהוג לסמן במיקום MSB אפשר להתשמש במשלים לאחד או במשלים לשתיים שהם יותר חסכוניות וגם תומכות בפעולות חשבון יותר יעילות.

למעלה