שאלה קטנה..

freak2100

New member
הנוסחה הזאת ממש לא נכונה

היא הייתה נכונה למקרה הספציפי שהיה לי בראש אתמול בלילה, היום הבנתי שהיא לא נכונה תמיד. אני אמשיך לעבוד על זה...

למה אליפסה???

זה סתם מזיק לבריאות ומסבך את הקוד... עצה:תישארו עם עיגול/ריבוע->הכי יעיל->הכי נוח לחישובים שונים!!!

De-Panther

New member
אבל יש לי תמונה כזו../images/Emo166.gif../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בצורת אליפסה עיגול לא יתאים וריבוע לא יתאים

someboddy

New member
אתה לא הולך לכתוב אלגוריתם לכל צורה

עיגול ומלבן הם צורות שאפשר לכתוב להם בדיקת התנגשות מאוד יעילה. בשביל צורות אחרות אין טעם לכתוב אלגוריתם מיוחד - אלא אם כן מוצאים משהו מאוד יעיל. אחרת אפשר להסתפק בבדיקת פיקסלים או במצולע תוחם(שאין לי ממש מושג איך עושים אותו)

De-Panther

New member
זה ברור שלא עושים..../images/Emo166.gif../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

בדיקה לכל צורה אבל אם יש לי צורה עיקרית שהיא כל הזמן על המסך אז למה לא למצוא דרך יעילה לבדוק התנגשות?? ואיך עושים בדיקת פיקסלים??

someboddy

New member
בדיקת פיסקלים עובדת רק בדו מימד

הרעיון של בדיקת פיקסלים הוא לבדוק עבור כל פיקסל של צורה א' אם הוא מתנגש בפיקסל של צורה ב' שנמצא באותו מקום על המסך

someboddy

New member
נכון, אבל...

זו הבדיקה הכי מדויקת. חוצמזה, יש דרכים לעשות אותה יותר יעילה, למשל: מבצעים קודם בדיקת עיגול/מלבן תוחם. מבצעים רק עבור אובייקטים שזזו באותו פריים. אפשר גם להשתמש לעשות את הבדיקה בין שני אובייטים ברזולוציה נמוכה יותר שנראים כמו האובייקט שרוצים לבדוק

someboddy

New member
נכון, אבל...

זו הבדיקה הכי מדויקת. חוצמזה, יש דרכים לעשות אותה יותר יעילה, למשל: מבצעים קודם בדיקת עיגול/מלבן תוחם. מבצעים רק עבור אובייקטים שזזו באותו פריים. אפשר גם להשתמש לעשות את הבדיקה בין שני אובייטים ברזולוציה נמוכה יותר שנראים כמו האובייקט שרוצים לבדוק

De-Panther

New member
הבנתי את הכוונה שלך../images/Emo166.gif../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

הייתי צריך לכתוב מרובע ולא ריבוע אבל שוב זו אליפסה זה יראה ממש לא טוב אם משהו יפגע בפינה של המרובע שחוסם אותה ויקרה לו משהו זה יראה כאילו זה סתם קורה לו בלי שום סיבה

freak2100

New member
אני אענה בשמו....

אליפסה, אליפסה, אליפסה! אליפסה
אלי-פסה
א-ל-י-פ-ס-ה

אני חש במידה קטנה של עוינות...

בכל מקרה עדיף יהיה להקיף במלבן, לא ניתן לחשב התנגשות אליפסה בצורה שלא תגזול משאבים רבים מדי... אין R קבוע, ובוודאי שאין פינות, ואם אתה לא רוצה לבדוק פיקסל פיקסל שזה מטורף שלעצמו, תאלץ להסתפק במלבן, אם אתה ממש רוצה לדייק תחשב שטחים על ידי חלוקה לטפרזים ותבדוק את השטח שבולט מהמלבן ואז תחסר ערכי נקודות ותקבל את ערכי הנקודות לכל אורך האליפסה, אבל זה גוזל זיכרון ומעבד רב מידי, זמן תגובה יחסית איטי ועלול לגרום לקרטוע, וקוד מאוד לא יעיל...

freak2100

New member
עוינות? ../images/Emo12.gif חס וחלילה../images/Emo70.gif

סתם פשוט הוא אמר מאתיים פעם שיש לו משהו בצורה של אליפסה אז זה היה קצת מיותר לשאול מה הצורה שלו
בכל מקרה, לאליפסה יש R קבוע, שיוצר משתי נקודות. זאת אומרת, יש שני מוקדים, ואם מעבירים משניהם קו עד לנקודה ספציפית על האליפסה, סכום האורכים תמיד יהיה קבוע. עכשיו השאלה היא איך מחשבים את זה, ואני בטוח שיש איזשהי דרך, אני רק לא יודע מה היא
אני עוד אנסה לחשוב על זה, מתישהו אני אגיע לזה, או שאני אתייאש ואשאל בפורום מתמטיקה, בטח הם ידעו לעזור (רק שאני אצטרך לנסח את השאלה בצורה מאוד ברורה כי לא נראה לי שהם מכירים שאלות מהסוג הזה...)

אני חושב שעליתי על משהו!!!

אבל יש לצאת מתוך הנחה שהאליפסה בדיוק במרכז המלבן (כלומר משיקה למלבן לכל הצלעות) ואז לחשב שטח מלבן, לחשב נק חיתוך, לחשב שטח אליפסה (חייבית להיות נוסחא לזה איפשהוא בעולם, ואם לא תמיד ניתן ללמד את המחשב אינטגרלים, או את שיטת חישוב השטחים של המקביליות (מדעי המחשב...)), לחשב על ידי משפט COS את צלע האליפסה באופן מקורב... למתוח ישרים דמיוניים (כמה שיותר יותר מדיוק) ואז לחשב נק' במרחק מדוד אחת מהשניה על דופן האילפסה, ולבדוק לכל נקודה ונקודה התנגשות... הייתי עושב בשמחה דוגמת קוד לזה, כי אני מניח שתקראו את זה 5 6 פעמים ועדיין תגידו: מה לעזעל?!, זה בסדר גם אני קראתי את זה הרגע וזה מה שאמרתי... אבל יותר מידי מתכונות ובגריות!

freak2100

New member
יש דרך יותר טובה

זה יותר גיאומטריה אנליטית... אני כבר אעשה את זה, עכשיו אין לי זמן

someboddy

New member
במילים פשוטות

אתה בעצם מציע לעשות משהו דומה לבדיקת פיקסלים, רק שבמקום לבדוק עבור כל פיקסל בתמונה הדו מימדית, אתה מציע להשתמש בנוסחה בשביל לעבור רק על הפיקסלים שמרכיבים את האליפסה. אני צודק? מה שכתבת פחות מובן מהמכתב שהבנק שלח לי היום...

למעלה