שאלה קטנה.........

פינקית

New member
שאלה קטנה.........../images/Emo9.gif

איך אפשר להיעזר ברפואה המשלימה בכדי לטפל בעייפות (רגשית ופיזית) מה אפשר לעשות בכדי להעלות את רמת האנרגיה? תודה רבה רבה מראש

WhiteBear

New member
סדר יום. מעבר לשלל האפשרויות האחרות

הרבה אנשים בפורום יוכלו להמליץ לך על צמחים ותרופות, סוגים של פעילויות פיזיות וכן הלאה. אני בעד
אבל נקודה אחת שהייתי רוצה להציע זה "סדר יום". כלומר - לדאוג לארגן כמה דברים שיהיו מסודרים וקבועים כל יום. כלומר: שעות שינה וזמן שינה פחות או יותר קבועים (מומלץ מסביב ל- 8 שעות). ארוחות קבועות, עם אוכל מגוון וטעים. על גבי זה מכניסים דברים אחרים. נ.ב: עקב כמות גדולה של חברים שלי שמרגישים כמוך בזמן האחרון, אם יש לך הרבה זמן פנוי על הידיים, אני מזמין אותך להגיע לאוניברסיטת תל אביב ולהיכנס להקשיב למרצים מעניינים. אם פשוט תיכנסי, לא ישאלו אותך שאלות
. אם את רוצה המלצות למרצים, אני אשמח לעזור. תרגישי ניפלא, טל.

תשובה קטנה ...

שלום רב, האם העייפות מחוברת לאדם או שהיא באה לבד? האם העייפות שייכת לבחור או לאישה בהריון או אולי לאישה מניקה? האם העייפות היא חלילה של חולה אונקולוגי או של ספורטאי? ועוד אינפורמציה חשובה - ניתן לטפל ברפואה משלימה גם בבע"ח, יש ניסיון טוב בארץ ובעולם בדיקור ובהומאופתיה בעולם הוטרינרי. אשמח לקבל מעט יותר אינפורמציה שלומי.

פינקית

New member
תודה whitebear ../images/Emo140.gif ולשלומי -

אינפורמציה על עצמי - בחורה בת 21 בריאה ולא בהריון.. סטודנטית (מתחילה סמסטר ב' ביום ראשון) ומתחילת השנה הזאת אני נתונה להמון לחץ.. מערכת די עמוסה, ורק לחשוב על כל הדברים שאני צריכה לעשות (מבחנים, תרגילי הגשה, עבודות) מלחיץ אותי.. אני גם עושה פעילות גופנית בערך שלוש פעמים בשבוע.. כל הנתונים הנ"ל די גורמים לי לעייפות.. רוב הזמן אני רוצה רק לנוח ולהתבטל...... מה אפשר לעשות? (חוץ מלישון 8 שעות בלילה..) ושוב תודה.......

WhiteBear

New member
איך שזה נישמע לי

זה ניראה כאילו את לוקחת את הדברים שיש לך בחיים כדברים שלוקחים ממך כוח ולא בתור דברים שנותנים לך. אני אשאל אותך שאלה אולי קצת בנאלית, אבל כבר ניראה: מה את רוצה ? את רוצה ללמוד מה שאת לומדת? לקבל את התואר שאת מחפשת? להתאמן בדברים שאת מתאמנת? או להשיג את התוצרים שלהם? את רוצה להיות בקשר עם האנשים שאת בקשר איתם ? להעביר את הזמן לצפות בתוכניות טלוויזיה שאת צופה ? כל דבר שאת עושה עם הזמן שלך הוא החלטה שאת לוקחת, גם אם את חושבת ש"אין לך ברירה אחרת". אפשר שהרבה ממה שקורה לך קשור באי איזון של חומרים בגוף, או תזונה לקויה, או מום לידה וכן הלאה. אבל משהו הרבה יותר נפוץ בעולם שלנו זו התופעה של "לעשות כי צריכים". אז מה את רוצה

tanka

New member
../images/Emo13.gifתשובה לתפארת

תשובה לתפארת אהוב יקר

עייפות

שלום פינקית, אז עכשיו מעט הוסר הלוט מעל הערפל... תראי, ניתן בהחלט לנסות ולעזור ואף לשפר את איכות החיים, ניתן לנסות ולהוריד את הלחץ מהמבחנים, לגרום לך לשינה טובה יותר ועוד ועוד.. אבל, לצערי לא יהיה ניתן לתת לך יעוץ רציני בצורה וירטואלית, מאחר ומהתאור שלך ניתן לראות רק את קצה קצהו של הקרחון, אנו רואים רק את התוצאה הסופית שהיא עייפות ו.. בכדי לדעת מהי באמת הבעיה המרכזית, מהו אותו קלקול וכיצד ניתן לתקן אותו יש צורך בכל כך הרבה פרטים כגון: - תזונה. - פתלוגיות בעבר (מערכת הורמונלית, מחזור חודשי, עיכול, נשימה ועוד..). - חלומות. - חרדות. - מחשבות. - מצב מנטלי - אמוציונלי ועוד ועוד.. לרוב לעצלן ולטיפש כמוני לוקח פגישה של שעתיים לנסות ולהתחיל להבין מהי הבעיה, אז אנא סלחי לי על המגבלה האישית שלי אך אני מנסה לעשות את הדברים בצורה הטובה והנכונה ביותר. לכן עלמתי הצעירה, אם את חפצה בעזרתה של רפואה משלימה, ובהחלט ניתן לנסות ולעזור, יש לפנות למטפל/ת באופן אישי ולהתחיל בטיפול. מאחל לך רפואה שלמה בהצלחה בלימודים שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

SideKick

New member
עייפות...

דבר ראשון, לישון שמונה שעות בלילה אם זה מה שהגוף רוצה, זה בכלל לא רעיון כל כך רע. בואי לא נשכח גם שעכשיו חורף ושבדרך כלל בחורף הגוף רוצה לישון קצת יותר. ייתכן שהגוף שלך אומר לך בדרכים שלו, שמה שלקחת על עצמך מתחילת השנה הוא קצת יותר מדי. לי נשמע מתוך קריאה בין השורות של מה שכתבת, שחשבת קצת לתחמן את הגוף. האם את בעצם אומרת - הגוף שלי זקוק ליותר מנוחה, אבל אני רוצה להספיק יותר? הדבר הראשון שאת צריכה לעשות, לדעתי, הוא להתחיל ללמוד להקשיב לגוף שלך. רק מערכת הרמונית איתו תאפשר לך חיים טובים ואפשרות להשיג את יעדיך בחיים. וכשתקשיבי לגוף שלך תוכלי לשמוע: - האם הוא אומר שלקחת על עצמך יותר מדי השנה? - האם הוא אומר שעכשיו חורף וצריך להתכרבל קצת יותר? - האם הוא אומר שאת עושה משהו שאת לא ממש אוהבת? - האם הוא אומר שיש מישהו שסוחט אותך רגשית? - האם הוא אומר שאת לא אוכלת נכון? - האם הוא אומר לך שאת יושבת יותר מדי שעות במשך היום? - או שאולי הוא אומר משהו אחר, שונה מכל אלה? רק את תוכלי לדעת. אם כבר יש לך את התשובות רק מתוך התמקדות בשאלות - מצוין! אם לא, את בהחלט מוזמנת לפנות למטפל באחד התחומים או להתייעץ עם אנשי הפורום - איזה תחום יכול לעזור לך. שמרי על עיניים פקוחות ובהצלחה!

פינקית

New member
../images/Emo184.gif../images/Emo92.gif

WHITEBEAR - שאלת מה אני רוצה.. ואני ינסה לענות בקצרה, אבל לפני זה הקדמה קצרה..... הכל עד עכשיו היה מאוד דחוס אצלי, סיימתי י"ב וישר המשכתי לעתודה שנתיים וישר אח"כ שנה שירות לאומי, ואח"כ הלכתי לבדוק כל מיני מקומות ללמוד בהם נרשמתי למקום כלשהו והתפללתי שלא יקבלו אותי כי נורא נורא נורא רציתי שנה חופש..... וחוק מרפי שוב הוכיח את צדקתו והתקבלתי..... ובגלל שאני עתודאית אז המערכת שלי כפולה מסטודנט רגיל, ומבאסת כפליים כי יש לי שיעורים עם שנה א' ו-ב' ו-ג' מכל מיני פקולטות שלא קשורות אלי ואי אפשר ממש להכיר אנשים ככה (בקושי היי-ביי). ובקשר למה שאני רוצה: להיות מאושרת... שזה מורכב מ: להצליח בלימודים (מה שאני לומדת הוא לא מה שהייתי באמת רוצה לעסוק בו, אבל חייבים להיות מציאותיים וזה מקצוע חביב למדי...) להרזות (אני דווקא נהנת מהפעילות הגופנית) לעוף מהבית רק שאין לי מוטיבציה לעשות את השניים הראשונים.. שכלית אני מודעת לכך שאני צריכה / רוצה לעשות משהו, אבל אין לי משאבים נפשיים ואני פשוט מרגישה עייפות נפשית ופיזית, ואני חושבת לעצמי: עוד מעט, יותר מאוחר... ולפעמים מרוב שאני רוצה להצליח אני לא עושה כלום בסוף... תודה לכולם על ההתייחסות.. ול- SIDEKICK התשובה לכל מה ששאלת היא – כן!! נו, קדימה.. תשפכו קצת אור על מצבי....... (בבקשה?) וכרגיל – תודה.........

WhiteBear

New member
אז ככה:

נשמע לי שאת ממש מחפשת שיגידו לך משהו כמו: "אל תיהי עצלנית, תזוזי מהתחת ותעשי מה שצריך!". הבעיה היא שאני לא מאמין בזה יותר מידי. החיים שלך, כולל המילה "אושר", הן לא מצב סטטי, אלא מצב דינאמי שאפשר לחזק אותו ולהחליש אותו לכל כיוון שאת בוחרת. אם משהו קשה לך בחיים, זה לא אומר שצריך להוציא אותו מהחיים, אבל אם את רוצה להיות מאוזנת, תאלצי למצוא דרך לאזן את עצמך. עם ההבנה שיותר מידי מתיחות פנימית עלולה לשבור אותך (מצד שני, אם לא תעברי את הגבול תוכלי להיהפך אדם יותר חזק, אז אפשר להיות אופטימיים
). ועכשיו לשאלה: "איך אפשר להתאזן?". זו שאלה גדולה, שכל אחד בפורום יוכל לתת לך תשובה אחרת, ומעניינת, שהייתי בודק ומשתמש בה. מה אני יכול להציע: תמצאי משהו לא הרסני , לא משנה מה, שהוא האופן שלך לתת לעצמך מתנה. לא מדובר בספיגה פאסיבית, אלא עיסוק שאת משקיעה בו. אבל שההשקעה בו, כך תרגישי, מחזירה לך תמורה. זה יכול להיות מוזיקה, ציור, הליכה, רפואה משלימה, ג'אגלינג, משחקי תפקידים... אצלי זה אומנות לחימה בשם טאי צ'י. אותו עיסוק, הוא לא דרך חיים, אבל זה משהו שיכול לעזור מאד בלאזן. עצה נוספת שאני יכול לתת היא להתחיל לחשוב על דברים קטנים שאת רוצה שיקרו ולעשות אותם. מאכלים שהיית רוצה להכין, וללמוד להכין אותם. דברים שהיית רוצה לראות, ולמצוא אותם. שיחות שהיית רוצה לנהל, ולהיות קשובה להם כשהם יתחילו. להבחין מה את רוצה, היא אומנות גדולה, שמשתלמת הרבה ולא מפונה לה מספיק זמן
. יכול להיות שיעשה לך טוב ללכת לאיזשהו מטפל. זה יכול להיות מדקר או שיאצואיסט (שאני יכול להמליץ על אחד), או נטורופוט או קינסיולוג (שאני יכול להמליץ על אחת) ולא חסרים המקצועות. מה שחשוב הוא שיהיה מטפל קשוב, שיעזור לך להתאפס על עצמך. עוד דבר: את לא שמנה
לגבי הלימודים: אם הגעת לעתודה את כנראה מאד חכמה. אז הייתי מחפש דרך לא להילחם עם עצמי למול הלימודים, אלא פשוט לעשות את זה. מאד עוזר לעזור לאנשים אחרים בלימודים. אנשים אחרים הם מראה מדהימה לאיפה שאני באמת נימצא בלימודים שלי. כל העצות הללו הן כמובן בערבון אישי, מוגבל, ומי אני בכלל... אבל לכאן או לשם, שיהיה לך הרבה בהצלחה
ותספרי עוד מה שלומך... (אה כן, וכדברי חכם זן גדול: set the balon people free!) והכי חשוב, קבלי
טל.

עצה מפרפקציוניסטית אחרת

הי פינקית! אני לא מהמטפלים בפורום, אלא רק מסתובבת כאן כדי ללמוד משהו, אבל הסיפור שלך מאוד הזכיר לי את עצמי. גם אני רציתי הכל מהר-מהר: ישר אחרי הצבא התחלתי ללמוד, מיד אחרי תואר ראשון (עוד לא סיימתי את כל העבודות)התחלתי ללמוד תואר שני ולתרגל (לא ממש רציתי, אבל מישהו שמאוד הערכתי דחף אותי להמשיך, למרות שאני חשבתי על לשנות כיוון וללמוד עבודה סוציאלית). העייפות הלכה וגברה, עד שכל מה שהייתי יכולה לחשוב עליו היה לישון, בחופשים כשהייתי צריכה לכתוב עבודות הייתי הולכת לישון, היו לי התקפי כאב-בטן איומים - וקרה לי הדבר הכי איום שיכול לקרות לאדם שחושב על קריירה אקדמית - לא הצלחתי לכתוב כלום. כדי לא להאריך בדברים עליי - אני רוצה רק להגיד שבסופו של דבר סיימתי את התואר השני בארבע וחצי שנים, אחרי טיפול שעזר לי להבין שיש מגבלות בחיים, שהגוף שלי הוא לא מכונה שמייצרת תפוקות, ושלפעמים הדרך המהירה ביותר לעשות דברים היא לקחת אותם יותר לאט. זה לא באמת עד כדי כך פרדוקסלי.

freearth10

New member
../images/Emo101.gifלבחור מטפל

מאיזה תחום - ממש לא משנה, כי כולנו עושים את אותה העבודה, של ניקוי וחיטוי. אז הנה כמה דברים קטנים שתוכלי לעשות עד שתגיעי אל מטפל. 1. טפחי עם ידך על התימוס (באמצע הדרך בין הגרון לחזה) 2. שלבי ידיים שימי אותם על התימוס. שלבי גם את רגליך. כאשר את נושמת קחי את הלשון אל רום החיך בתנועה מעגלית. כאשר את נושפת שחררי את הלשון, אך אל תפתחי את הפה. עשי זאת כמה פעמים עד שנשימתך תהיה נעימה ורגועה. 3. כווצי את כל גופך ושחררי אותו בבת אחת. חזרי על פעולה זו כמה פעמים. 4. כל בוקר לפני שאת קמה מהמיטה שימי יד על המצח ויד שניה בדיוק במקום המקביל לו מאחורי הראש. נשפי 3 פעמים. עצמי את עינייך. ראי את עצמך לובשת חליפה אדומה ונעלי ריצה. הגיעי מפתח ביתך אל הפארק והתחילי לרוץ. שימי לב לשמיים, לעצים, לאנשים ולבעלי החיים שעל פניהם את חולפת. הקשיבי לקולות, הריחי את הריחות, הרגישי את הרוח על פנייך, הקשיבי לנשימתך. השלימי סיבוב שלם . חזרי באותה הדרך הביתה. הסירי את בגדייך, התקלחי, התנגבי,הרגישי את הרעננות. פקחי את עינייך. 5. משפט שילווה אותך כל היום: יש בי המון כוח ועוצמה. אמרי משפט זה כמה שיותר פעמים, בכל צורה אפשרית: כעס, שימחה, שירה ריקוד כיד הדמיון הטובה עלייך. 6. כוס מיים חמים עם לימון - בלי בושה. לימון מוסיף המון. מאיה

freearth10

New member
כדי לחוות - צריך לעשות

קריאה יכולה להיות מעניינת - עשייה, אני מקווה, עוזרת. מאיה

למעלה