איך אנחנו מברכים כל בוקר?
ברוך אתה ה` אשר יצר את האדם בחכמה וברא בו נקבים נקבים וחלולים חלולים מהם סתומים מהם פתוחים, כן יש לנו איברים סתומים ויש לנו איברים פתוחים, שאם יסתם אחד מהם או יפתח אחד מהם אינו יכול לחיות אפי` שעה אחת, ברוך אתה ה` רופא כל בשר ומפליא לעשות, ברכת היום את הברכה הזאת? ואם לא למה לא? אם אני אקח בלון ואני אעשה בו חור יצא האויר? איך אנחנו מלאים חור והנשמה לא יוצאת? מי זה המפליא לעשות שמשאיר אותה בתוכנו וברגע שהוא מחליט שהיא תצא פשוט היא מתאדה לה והאדם נופל באמצע הרחוב, מי החזיק אותה כל השנים? יש איזה מסמרים איזה בריח? הכל פתוח, אדם יכול ללכת לישון ולא לקום בבוקר, הנשמה לא חזרה, לכן אני מודה בבוקר - מודה אני לפניך מלך חי וקים שהחזרת בי נשמתי בחמלה רבה אמונתך. השיניים. איך בשר מצמיח אבן? לא סתם מצמיח אבן,אבנים מסודרות אחת ליד השנייה? שהוא קטן תינוק יוצאות לו שיניים קטנות,כשהוא גודל והלסת מתרחבת אם ישאירו לו את השניים הקטנות יהיה לו מעבר חציה אז הקב``ה מחליף לו לשיני בשר, כבר לא שיני חלב. ואז יש לו חותכות פה,ניבים כאן,וטוחנות בפנים.מסודר.תאר לך שזה היה משתנה והיה טוחנות כאן וחותכות שם היית רוצה לאכול גזר צריך לפתוח פה ללעוס כאן ואחר כך היה צריך מקדימה ללעוס והקב``ה לא מתבלבל סידר לך הכל מסודר.אתה אומר על זה תודה? אתה רואה בעניים? אמרת תודה על העניים? קמת בבוקר אמרת תודה? אם חלילה הראיה שלך הייתה מטשטשת והיית הולך להתעוור ואומרים שיש רופא שצריך לשלם לו 200,000$ בשביל למנוע את העיוורון והוא הצליח בניתוח,שילמת 200,000$ תגיד לו תודה? בטח תגיד לו תודה,אפילו תיתן לו תמונה למסדרון. כשתראה נוף אתה תזכור אותו? ``בטח`` אז האם הקב``ה הגזים שבקש ממך פעם אחת בעשרים וארבע שעות שתגיד ``ברוך אתה ה` אלוקינו מלך העולם פוקח עוורים`` על 24 שעות ראיה חינם.הוא הגזים שבקש את זה? אולי אתה מגזים? משתמש כל הזמן ולא להגיד תודה? זוקף כפופים - אתה הולך זקוף,איך לך חטוטרת גיבנת כמה ברכות בבוקר להגיד תודה להגיד תודה מה יש? מיקסר,70 שנה טוחן בלי רעש בלי גריז פלא פלאות.אמרנו תודה על זה? אתם יודעים איזה נסים יש פה? תקח מיקסר קנווד,תטחן אתו בשר ושומן 5 שנים תראה איך הוא רוקד לך במטבח קתקתקתקתק ועושה רעש וזה אתה מה שאתה מכניס ממיס לך אותו,נוזלי. איך זה? אין ברזל איך זה טוחן? יש מיצים בקיבה.המיצים האלה רואים בשר מתקרב, כמו חומצה ממיסים אותו.איזה נס,איזה פלא! המיצים האלה כשמגיע בשר מבחוץ מפרקים אותו לחלוטין.איך הם לא עושים בבשר שלך חורים? בשר שבא מבחוץ מפרקים,בשר שלך לא מפרקים.מאיפה יש להם חכמה למיצים להבחין בין בשר חיצוני לפנימי? מי עשה את הנס הזה? הודית לו? חוץ מכבודכם,אדם נכנס לשירותים,שאדם נמצא באיזה שהוא מקום והוא ``צריך``,``אין``.איך הוא מרגיש?עומד להתפוצץ! נכון? יצאת פעם ואמרת ``אשר יצר את האדם בחכמה וברא בו נקבים נקבים חלולים חלולים מהם סתומים מהם פתוחים שאם יסתם אחד מהם או יפתח אחד מהם אינו יכול לחיות אפילו שעה אחת.``אם כליה,אם ריאה תבקע,אם אבר אחד ייסתם,רק צינור אחד ללב,צינור אחד למוח,לא יכול לחיות אפילו שעה אחת