שאלה קטנה..

נעה 25

New member
שאלה קטנה..../images/Emo5.gif

יכול להיות שביוץ מתרחש גם בימים מוקדמים של המחזור למשל - ימים 6,7,8 וכך הלאה? הגיוני בכלל? אני שואלת זאת כיוון שהמחזור הסתיים אתמול (יום 5) והיום זהו היום ה-6 וכבר ישנן הפרשות המעידות על בואו של הביוץ, האם אני טועה והביוץ יכול להיות רק החל מהיום ה-12 כמו שכולם אומרים?

קובולט

New member
תשובה זהירה../images/Emo4.gif

עד כמה שאני יודעת זה יכול לקרות יש נשים דתיות שמקבלות היתרים מהרבנים כי הביוץ שלהן מאוד מוקדם רק אני לא יודעת עד כמה מוקדם? הסימנים שאת מדברת אליהם הם חום שחר? או הפרשות? או כאבים שאת מזהה כביוץ? תני לנו קצת יותר אינפורמציה בטוח שלמישהי כבר תהיה תשובה

פּוֹנְג

New member
הפרשות מעידות על תק' הפוריות

זאת אומרת שיכול להיות שההפרשות שאת מזהה הן לא של הביוץ עצמו אלא של כמה ימים לפניו. בכל מקרה, לשאלה שלך, כן זה יכול להיות. הביוץ לא אמור לבוא החל מהיום ה -12 הדרך היותר בדוקה לדעת מתי הביוץ הוא ללכת אחורה מהיום הראשון של המחזור ולספור 12-14 ימים. אם המחזור שלך קבוע וסדיר (אך קצר), אז לא תהיה לך בעיה לדעת פחות או יותר אם זה הגיוני שביום ה 7 הוא יום הביוץ. אם המחזור שלך אינו סדיר, יש מקום להעזר באמצעים אחרים (ערכה, או חום השחר) על מנת לדעת מתי הביוץ.

נעה 25

New member
אני אפרט.

המחזור שלי הוא אכן קצר. 3 ימים. ולאחריו ישנן אותן הפרשות שקופות וצמיגיות (סליחה על התיאור) שבאמת מעידות על פוריות ואולי גם על הביוץ שמתקרב. אני מתחילה בעצם לחשוב שאולי אצלי הביוץ ממש מוקדם ולכן אני מפספסת כל פעם... אולי זו הבעיה. אני לא משתמשת בשום שיטה כדי לדעת (חום השחר וכו') אני מסתמכת בדר"כ על ההפרשות ופעם אחרונה השתמשתי בערכה לבדיקת ביוץ וגיליתי שהביוץ היה ביום ה-11 - יכול להיות? לפי תחושתי נראה לי שאכן הביוץ אצלי הוא לפני יום ה-12 ואני מתכוונת לעבוד על העניין כבר מעכשיו... אני חייבת להיכנס להריון החודש... מספיק. מה אתן חושבות? ישנה אפשרות שהביוץ יהיה לפני יום ה-12?

sipor

New member
פשוט מאוד...

אם הבעיה היא רק לאתר את הביוץ ואת חוששת שהוא מוקדם. אז למה לא תנסי יום כן יום לו מרגע שהמחזור מסתיים ? או יום אחריו ? ותסימי עם הפרשה !!!! לא לשכוח להנות...

מעיןבר

New member
הי נעה

מחזור קצר אין הכוונה למשך דימום הווסת (שמכונה בטעות מחזור) אלא לאורך המחזור השלם מיום ראשון של ווסת אחת ליום הראשון של הווסת הבאה אחריה. אחרי שנדע מהו אורך המחזור הממוצע שלך ובהנחה שהוא יחסית סדיר (סטיות של כמה ימים לכאן או לכאן הן עדיין סבירות) נוכל לחשב לך בערך את חלון הפוריות ההגיוני שלך.

נעה 25

New member
הבנתי..

המחזור שלי הוא סדיר. כל 27-28 יום בול! אז...? הביוץ - מתי? בחודש שעבר ביצעתי מעקב זקיקים והרופא אמר שכנראה בימים 10-13 אני מבייצת לפי גודל הזקיק ועובי רירית הרחם.(לפי הערכה זה יום 11..) טוב אני אפסיק לבלבל לכם, ומהיום (יום 7) אני יום כן יום לא. נקווה לטוב. בכל מקרה המון תודה.

זוג חדש

New member
נעה 25 חביבה

הכל יתכן !!! הביוץ שלי היה ביום ה- 11 של המחזור, ככה שזה מאוד יכול להיות גם אצלך. אני שומרת נידה וזה יצר בעיה. אבל אם את לא שומרת נידה - לא ידוע לי על בעיה בביוץ מוקדם. העיקר שיש ביוץ.

פשוט לא מצליחה להבין..

את עניין חום השחר. עד מועד הביוץ - החום שלי נע בין 36.2 ל-36.3. ממועד הביוץ (המשוער - ביום ה-14) החום עלה ל-36.5 ונשאר ככה כבר יותר משבוע. היום אני בערך ביום ה-23 והמחזורים שלי סדירים בד"כ ואורכם 28-29 יום. רציתי לדעת כמה זמן הוא אמור להישאר גבוה, גם אם אין הריון וממתי החום הגבוה הזה יכול להתחיל לגרום לי לפתח ציפיות??

טאיה1

New member
מיאני יקרה

אם אין הריון - החום אמור להשאר גבוה עד המחזור הבא. עם קבלת המחזור- החום ירד עד לביוץ וכן הלאה. אם יש הריון - החום ממשיך להשאר גבוה. אם יהיה לך איחור במחזור ובנוסף, החום לא ירד, זה יחשב לסימן טוב. המון בהצלחה.

lulyK

New member
וכמו שמעין תמיד אומרת../images/Emo26.gif

18 ימים של חום גבוה, הם סיבה מצוינת לפתח תקוות....

יעלה לי

New member
נועה..

ביוץ יכול להיות גם ביום 10. על ימים מוקדמים יותר לא שמעתי, האמת והפרשות יכולות להיות גם לפני ביוץ, מכל מיני סיבות. מאוד ייתכן שההפרשות שלך ביום השישי לא אומרות שהיה ביוץ. האם זה כך אצלך כל מחזור???? או רק הפעם?? אם זה ככה כל מחזור אז לא משוכנעת שאפשר להסתמך על ההפרשות כדי לאתר ביוץ.

למעלה