שאלה "קטנה"

קרן משם

New member
שאלה "קטנה"../images/Emo36.gif

האם יש קרטריונים מסויימים לאנשים הרוצים לעשות פונדקאות, בעצם הם רוצים ילד מפונדקאות (להיות הורים מיועדים ולהגיע לאושר המיוחל=ילד!) יש לי זוג חברים שכמהים לילד בצורה מדהימה!! (טוב, בטח רבות פה מכירות את הצורך/הרגשה הנ"ל) הבעיה שלהם היא שהאישה חולת דיאליזה עם 2 כליות לא מתפקדות ועוברת 3 פעמים בשבוע דיאליזה. עברה 2 השתלות כיליה בעברה שלא צלחו וייתכן שבקרוב תעבור השתלה נוספת (כיליה מאחותה). השאלה אם נותנים צ´אנס לאנשים במצב המתואר? או שפוסלים אותם מההתחלה? ואם היא פסולה אז אך עובדת האפשרות של תרומת ביציות? (מי אחראי על זה? תשלום וכו´)
מראש וסליחה שהארכתי בהודעתי. קרן

מירבי*

New member
היי קרן ערב טוב..../images/Emo142.gif

צריך לברר כמה דברים כדי לדעת מה הסיכוי שיאשרו להם לעשות פונדקאות, חסרים כמה פרטים למשל, בת כמה היא? האם עובדת היותה חולת דיאליזה מונעת ממנה את היכולת להיכנס להריון או שמדובר בבעיית פוריות? במידה ומוכיחים שאין אפשרות להשתמש בביציות שלה(אני מניחה שככה זה יהיה) אף אחד לא יסכים לסכן אותה במתן הורמונים ובשאיבת ביציות, יוכלו הזוג להיכנס למסלול של פונדקאות עם תרומת ביציות. את הטיפול עצמו הם עושים בבית חולים מוכר שנותן את השרות של תרומת ביציות מחו"ל, לצרי הרב כמעט ולא מתבצעות תרומות ביציות בארץ. קופות החולים ממנות חלק מהעלות של יבוא הביציות, ההורים סופגים חלק קטן מזה. אני מצרפת לך קישור עם הסבר על תרומת הביציות בארץ. בהצלחה

קרן משם

New member
היי מירב

האישה המדוברת בת 32 ולא ידוע על בעיית פוריות, בהודעה שלי אני מספרת רק אי הבאת ילדים בגלל מצבה הבריאותי=חולת דיאליזה. גמני חשבתי שאולי לא יתנו לה לעבור את הטיפולים ההורמונליים ושאיבת הביציות כי זה מסכן אותה (הרדמה מלאה וכו´) ואין לדעת אך דבר כזה ישפיע על גופה ובכל זאת האם יש סיכוי קל שבקלים שכן יתנו לה? כעת יש לי שאלה נוספת: בית החולים המוכר עליו את מדברת מכיל מאגר ביציות מחו"ל? ואיזה בתי חולים "מוכרים" מתעסקים בנושא הנ"ל? האם בגלל שהיא חולת דיאליזה (מוגבלת למכונת דיאליזה 3 פעמים בשבוע נכון לזמן זה) ועקב מגבלותיה הנ"ל יכולים לא להתייחס לבקשתה? שהרי מי יודע מה יקרה איתה מחר? האם "הורה ראוי" או אך שלא תקראי לזה נלקח בחשבון? והאם היא עולה על הקרטריון הזה? (אני מדברת רק בעקבות מצבה)

מירבי*

New member
קרן, השאלות שלך בהחלט ענייניות

העלית נקודה מאוד רגישה, יכול מאוד להיות שבגלל מצבה הבריאותי לא יאשרו לה בכלל את התהליך כי כמו שכתבת" מי יודע מה יהיה מחר?" כל המצב יכול להשתנות אם היא תעבור בהצלחה תרומת כליה. אני יודעת על אסף הרופא שם מביאים ביציות מרומניה, הם לא מחזיקים מאגר אצלהם, הם מייבאים לפי דרישה, אני יודעת שגם באסותא ואני מתארת לעצמי שבעוד כמה בתי חולים מייבאים ביציות.

קרן הי

מניסיון אני אומרת ש:משרד הבריאות מאשר אישה שעקב מצבה הרפואי אינה יכולה לשאת הריון. יש לי בעיה רפואית,וגם עלי חל איסור,ומשרד הבריאות אישר לי. לגבי שאיבת ביציות:אני מתארת לעצמי שהורמונים אסורים לה,הקטע של ההרדמה לא מפחיד את משרד הבריאות,כמו הקטע של ההורמונים. יש אפשרות לעבור שאיבת ביציות על בסיס טבעי(ללא הורמונים) או שאפשר ללכת בכיון של תרומת ביצית. מאחלת לחברתך בריאות טובה. נ.ב- אני לא חושבת שמשרד הבריאות יכול להגיד על מישהי שלא חולה במחלת נפש,אלא מחלה פיזית שהיא לא כשרה לעשות פונדקאות. לדוגמא:אני עברתי קטיעת רגל מתחת לברך,ויש לי במקביל בעייה בקרישת הדם,והם לא יכולים לנמק את אי כשרותי על סיבות אלו.

הוספה...... משרד הבריאות לדעתי

יכול לא לאשר פונדקאות אלא אם כן מדובר במחלה חשוכת מרפא.... או שיש סכנת מוות מיידית.

קרן משם

New member
../images/Emo51.gif על כל התשובות ושאלה

אך מתחילים את הליך הבדיה של הנושא הנ"ל? למי פונים? למשרד הבריאות? באיזה צורה?

מירבי*

New member
המהלך הראשון הוא טלפון לאביבה

במשרד הבריאות 02-5681275, היא תנחה אותם איך מתקדמים. בהצלחה וד"ש לדרדסית..היא נעלמה לי..

למעלה