שאלה קטנה

TheImpactBoy

New member
שאלה קטנה ../images/Emo203.gif

אני נגד למבחן התאוריה שבוע הבא, והטופס הירוק שלי מלא וטוב, אבל מלפני שנה וחצי. זה יעשה לי בעיות?

aviGODFATHER

New member
בגדול - לא

אבל אם רוצים למנוע תאונה או שמשהו חוסם לכם את הנתיב אז אין ברירה. בעיקרון - קו הפרדה לא חוצים, רק אם ממש אין ברירה.

לולהההה

New member
תיאורית לא

גם בתאוריה חד משמעית אסור לעקוף קו הפרדה רצוף אבל בחיים אם אתה מגיע למצב שעומד איזה אוטבוס של תיירים שעכשיו שמה יעמוד במקום מלא זמן אז אין ברירה צריכים לעקוף אותו כמובן בזהירות וגם כמה שפחות לעבור את הקו

One Echoe

New member
איך זה הגיוני אבל...

זאת אומרת, חוקי התנועה לא מגבים את העניין? אם אסור לעקוף קן הפרדה רצוף אז בטח גם אסור לחנות בכביש חד סטרי בעל נתיב אחד, לא?

One Echoe

New member
חחחח

אני רק מנסה לברר מבחינת החוק... זאת אומרת שזה לא חוקי לחנות בכביש דו סטרי עם נתיב אחד לכל כיוון?

c nd e

New member
זה חוקי כל עוד אתה נמצא במושב..

יש צורך לפרט? דבר נוסף- ישנם ערים עם נתיבים מאוד רחבים ששם כן ניתן לעשות זאת..

לולהההה

New member
אין חוק ישיר לגבי חנייה

יש חוקים כמו במקום עם תחנת אוטבוס לא יהיה אפשר לחנות מהצד השני אם הכביש לא מעל 12 מטר וכל מיני דברים כאלה. אבל אין מה לעשות יש בעיות חנייה כי מספר הרכבים עולה עם השנים והדירות והחניות לא כל כך חדשות ומותאמות לזה,בקיצור איפה שמסומנת חניה אפשר לחנות,וגם לא נשכח את המדינה שלנו שפשוט חונים פה בכל מקום.

be_roo

New member
ודאי שיש חוק

תקנה 72(א)9 קובעת כי אין להחנות רכב בכביש שבו קיים נתיב אחד בלבד בכיוון הנסיעה שמסומן בקו הפרדה.

אוראל1988

New member
איפה אני יכול למצוא את כל התקנות

הנ"ל? לא יזיק לי להיות קצת יותר בקיא במה שהחוק דורש.

kfirkli

New member
אסור אבל מותר אם קו קטעים מצידו...

בתיאוריה אתה צריך לענות שלא אלה אם כן יש לך תשובה כזאת, שיש מצד ימין לקו הפרדה רצוף קו קטעים אז כן מותר לך לעקוף

One Echoe

New member
אפשר עוד שאלה?../images/Emo3.gif

יכול להיות כביש חד סטרי עם קו הפרדה רצוף או שאין מצב?

c nd e

New member
אין דבר כזה, אבל,

יש כבישים חד סטריים שבסופיהם יש נתיב לפנייה שמאלה ונתיב לפנייה ימינה, מסומן על הכביש וחוצה את שני הנתיבים קו רצוף, בערך 5 מטר מסוף הכביש. מי שהחליט לפנות ימינה, לא יכול להתחרט כבר......חייב לפנות ימינה, כך גם מי שפונה שמאלה.

למעלה