רק שתדעו, לגבי קלינאית תקשורת...
מנסיון אישי. כשהייתי קטנה, בת 10 בערך, הלשון שלי הייתה יוצאת החוצה. היא לא הייתה יוצאת לגמרי מהפה אבל כן עוברת את השיניים וזה יכל ליצור בעיה של דחיפת הלסת העליונה. עכשיו, גם ככה כשהייתי קטנה העדפתי לשים אצבע בפה על פני מוצץ וזה במילא דחף קצת את השיניים. לא רציתי להגיע למצב של גשר אז החלטתי ללכת לקלינאית תקשורת שחוץ מלעבוד על דיקציה, היא משמשת גם כפתרון לבעיות כאלו. בתור ילדה בת 10 לא ממש לקחתי אותה ברצינות, הרגשתי כמו ילדה מוגבלת ("תגידי ורד כשהלשון שלך בפנים" וכו'... אני שונאת את זה, זה מביך אותי, לא יודעת... אני לא טיפוס של טיפולים מסוג כזה בכלל) והחלטתי להפסיק את הפגישות איתה. התחלתי לעבוד על זה לבד והיום הלשון שלי מונחת במקומה והשיניים ברוך השם בסדר. (טוב נו... קצת, ההשפעות של האצבע בפה נשארו, אבל לא ברמה של גשר). אז מה שאני אומרת זה שיש דברים שאפשר לעבוד עליהם לבד, לחסוך הוצאות במחיר כזה אני לא כל כך יודעת אם אפשר לעבוד על דיקציה לבד או לא, כלומר... אם זה קשה או קל כי מעולם לא הייתה לי בעיה כזאת אבל אפשר לנסות. אפשר להתייעץ עם בן אדם שמבין, שייתן עצות איך אפשר לעבוד על זה. ואגב תגיד אתה במקרה מעולם המצויירים? כי נראה לי שסיפרת לי משהו כזה...