שאלה קטנה

porky169

New member
שאלה קטנה../images/Emo134.gif

כשהייתי אצל יפה גבאי היא המליצה לי ללכת לקלינאית תקשורת בגלל שיש לי ס' וצ' לקויים(ובזמן האחרון אני באמת שמתי לב לזה) מישהו היה פעם אצל קלינאית?מה היא עושה בדיוק ואיך היא עוזרת להפטר מזה?

Hawkgirl

New member
אני גם רוצהההה ;-;-;-;-;-;-;-;-;-;

קסוווו, למה הקקה הזה צריך לעלות הרבה |: בכל מקרה, קלינאית תקשורת עושה איתך תרגילי לשון ומאמנת אותך להניח את הלשון במקום הנכון בפה. אני יודעת על מישהו שסיפר לי פעם שהוא הלך לקלינאית תקשורת, שהיא אמרה לו לשים כפית בפה(אני כבר לא זוכרת איך לשים את הכפית או אם זה היה מזלג בכלל :\ הזמן עובר לי מהר מדי) ולומר אות כלשהי שהוא היה צריך לשפר, וככה הוא התאמן עד שהלשון מצאה את דרכה למקום הנכון שבו היא צריכה להיות O: דיקציה זה בעצם סוג של עצל בדיבור, כמו שיפה אמרה לי פעם OO" ואני מה זה לא מתעצלת לדבר ]]]]]]]]]]]]]: *הומור?* נמנמ, בכל מקרה, אל קלינאית תקשורת את יכולה להגיע ב-2 דרכים. 1. באופן עצמאי - לא ממש כדאי, באופן עצמאי זה עולה די הרבה כסף, בסביבות ה-100 שקלים לשיעור, שאני לא יודעת כמה זמן כל שיעור, אני מניחה שזה יכול לנוע בן חצי שעה לשעה או יותר X: 2. דרך קופת חולים - אני יודעת על עצמי שבקופת חולים כללית הם נותנים אפשרות לקלינאית תקשורת חינם עד גיל 9 (והתפחלצתי כששמעתי את זה |: ), מעבר לזה זה כמו באופן עצמאי, נותנים לך הפנייה למכון כלשהו או לא יודעת מה אבל המחיר אותו מחיר כמו בעצמאי. אבל אני יודעת שרמי קיבל הפנייה(או לא? X: תעזור לי להיזכר O: ) מקופת חולים "מכבי" והוא יצא מזה בזול.. נמנמ, פעם גם איזה מישהו מהלקה הצבאית של אחותי הביא לי דפי תרגול שהקלינאית תקשורת שלו הביאה לו בעבר, בתאכלס זה לא עזר לי כי אלו היו רק דפים לתרגול.. אני יודעת על עצמי שאני ממש לא שומעת את הדיקציה השגויה שלי עד שזה מגיע להקלטה, כשאני מקליטה את עצמי אני שומעת, חוץ מזה אני לא שומעת :/ קסו, מאטאקו מו |||||:

chen010189

New member
רק שתדעו, לגבי קלינאית תקשורת...

מנסיון אישי. כשהייתי קטנה, בת 10 בערך, הלשון שלי הייתה יוצאת החוצה. היא לא הייתה יוצאת לגמרי מהפה אבל כן עוברת את השיניים וזה יכל ליצור בעיה של דחיפת הלסת העליונה. עכשיו, גם ככה כשהייתי קטנה העדפתי לשים אצבע בפה על פני מוצץ וזה במילא דחף קצת את השיניים. לא רציתי להגיע למצב של גשר אז החלטתי ללכת לקלינאית תקשורת שחוץ מלעבוד על דיקציה, היא משמשת גם כפתרון לבעיות כאלו. בתור ילדה בת 10 לא ממש לקחתי אותה ברצינות, הרגשתי כמו ילדה מוגבלת ("תגידי ורד כשהלשון שלך בפנים" וכו'... אני שונאת את זה, זה מביך אותי, לא יודעת... אני לא טיפוס של טיפולים מסוג כזה בכלל) והחלטתי להפסיק את הפגישות איתה. התחלתי לעבוד על זה לבד והיום הלשון שלי מונחת במקומה והשיניים ברוך השם בסדר. (טוב נו... קצת, ההשפעות של האצבע בפה נשארו, אבל לא ברמה של גשר). אז מה שאני אומרת זה שיש דברים שאפשר לעבוד עליהם לבד, לחסוך הוצאות במחיר כזה אני לא כל כך יודעת אם אפשר לעבוד על דיקציה לבד או לא, כלומר... אם זה קשה או קל כי מעולם לא הייתה לי בעיה כזאת אבל אפשר לנסות. אפשר להתייעץ עם בן אדם שמבין, שייתן עצות איך אפשר לעבוד על זה. ואגב תגיד אתה במקרה מעולם המצויירים? כי נראה לי שסיפרת לי משהו כזה...

chen010189

New member
והייתה לי איתה רק פגישה אחת

פגישה "נסיונית", היא כבר תכננה מפגשים על בסיס קבוע. והנה עובדה שהצלחתי, אז אולי גם אתם יכולים לחסוך לעצמכם (תלוי מה הבעיה ומה רמת הבעיה)

chen010189

New member
אה ותסלחו לי, התבלבלתי קצת D:

כשאמרתי "חוץ מבעיות דיקציה היא משתמשת כפתרון גם לבעיות כאלו" רק עכשיו קראתי שזה חלק מהתפקיד העיקרי שלה ועכשיו אני אפסיק להגיב לעצמי

porky169

New member
כן אני משם../images/Emo13.gif../images/Emo134.gif

אני לא בדיוק המנהל אני העוזר של המנהלת הראשית

Hawkgirl

New member
איזה אותיות היית צריכה לשפר?

אישית אני לא חושבת שאפשר לשפר דיקציה לבד. אבל זה תלוי באיזה אותיות מדובר.. אם זה רק עניין של לשון בפנים או בחוץ זה לא נראה לי בעיה. אצלי הבעיה היא שאת האותיות אני אומרת עם הלשון בתוך הפה(האותיות ס', צ', ז') אבל הלשון לא ממוקמת במקום הנכון, וכנראה גם נעה בעת הגיית האותיות בצורה לא נכונה. אז לא נראה לי שלבד אני יכולה לשפר את זה :/ ומאז שנורית אמרה לי שיש לי בעיית דיקציה אני 24 שעות הייתי רק מנסה לומר את האותיות בכל מני דרכים שונות כדי לראות איך אומרים נכון(לא שזה עזר לי כי אני לא מזהה את ההגייה הנכונה היות ואני לא שומעת את הטעות בהגייה שלי..), ואני מדברת פה על שאפילו בזמן השיעורים אני ישבתי והתחלתי לנסות לומר את האותיות, כשהלכתי ברחוב, באוטובוס, אפילו בסרטים O: ואני עדיין ככה O: וכמה זמן עבר מאז? נמנמ.. משהו כמו שנתיים עוד מעט O:

chen010189

New member
לא הייתה לי בעית דיקציה

הייתה לי בעיה שהלשון יצאה החוצה וזה גרם ללסת העליונה שלי להתחיל להתרחב ולא רציתי להגיע למצב שאני אצטרך גשר, אז הלכתי אליה כדי שתעזור לי להתרגל להשאיר את הלשון מאחורי השיניים.

Hawkgirl

New member
מה יצאה החוצה O:

הלשון יצאה החוצה מתי? כשאמרת אות כלשהי או מה? XD לא מסתדר לי שהלשון תצא מרצונה החוצה XD

chen010189

New member
לא...

אין אות מסוימת כשהייתי מדברת, או פשוט שותקת עם פה פתוח דווקא כשהיא אמרה לי להגיד את כל האותיות מא'-ת' כולן נשמעו לה בסדר

Hawkgirl

New member
אז בעצם..

במצב שהיית באמת לא היית צריכה קלינאית תקשורת כי לא מדובר בדיקציה אלא.. לא יודעת.. שליטה בלשון? :/ אז זה לא שאפשר לשפר את הדיקציה לבד כי את הצלחת, כי בעצם לא הייתה לך מלכתחילה בעיית דיקציה O:

Hawkgirl

New member
אה ושכחתי X:

כן אני יודעת שהתכוונת לזה שאולי אפשר לשפר את הבעיות האלו של הדיקציה באופן עצמאי XD *והלוואי וזה היה נכון ]]]]]]]]: * אני בכל אופן אף פעם לא שמעתי או הכרתי אדם ששיפר לבד את הדיקציה X: כך שבקשר למה שאמרת שאולי צריך לדבר עם בעל מקצוע בעניין, אם אני לא טועה, כשקיבלתי הפנייה למכון כלשהו ששמה הם יוכלו לשפר לי את הדיקציה, הרופאה אמרה שהם קודם בודקים את "חומרת" המצב X: ככה שיש בדיקה לפני שמתחילים בשיעורים נראה לי X:

porky169

New member
אני חושב שאני יודע למה יש לי../images/Emo134.gif

את זה לפני שנה שנתיים הייתי מחקה הרבה פעמים את דאפי דאק ואת סילבסטר ונראה לי שזה נדבק לי יכול להיות?

למעלה