שאלה קטנה

• פותח הנושא netaK
  • פורסם בתאריך

netaK

New member
שאלה קטנה ../images/Emo13.gif

אוקיי יש לי כלב והוא עכשיו בן...5 בערך. יש לנו אותו מגיל חודש נדמה לי, הוא מהרחוב. הוא מתוק וידידותי לכולם ותמיד שמח ומשחק ומה לא....לכולם חוץ ממני. הכלב ממש שונא אותי...חחחח אני כמובן שונאת אותו חזרה...יש לי חתול וטוב לי איתו, אבל הכלב ממש ממש תוקפן כשאני רק מתקרבת אליו, לא צריכה אפילו לגעת בו והוא כבר ככה
לא שנאתי אף פעם ממש את הכלב...אהבתי אותו שיחקתי איתו והכל...אבל הכלב הדפוק שונא אותי
יש לי משהו לעשות?

netaK

New member
בבקשה תיכנסו

שתבינו אני מתה מתה מתה על חיות, מאז שהייתי קטנה אבל הדבר היחיד שנראה לי הגיוני כרגע זה לירות בחיה המסריחה. נתתי לחתול אוכל, הוא העיף את החתול והתחיל לאכול לו את האוכל צעקתי עליו שיילך והוא השתגע...התחיל לנבוח עליי כמו מטורף...חשף שיניים ובסוף קפץ עליי ונשך אותי פעמיים, וזה רציני ממש קרה הרגע ואני פה עם חולצה עם דם לא יודעת מה לעשות איתו. העיקר שאח שלי הלך לראות אם הכלב בסדר ולנחם אותו
מה אני עושה עם כזה דבר???

be_roo

New member
יש לפנות למאלף מקצועי

שיאפיין את סיבת העויינות כלפיך דווקא ויציע דרך לשינוי המצב.

netaK

New member
לכלב בן 5

שנחמד (כמעט) לכולם? בעיקרון הוא די תוקפן...אם הוא יושב על הספה הוא נובח על חברות שלי שמתיישבות על הספה בקצה השני והכל...וזה כבר ממש מטורף קודם הוא יצא מהבית, וכשפתחתי את הדלת שייכנס הוא קפץ עליי עם שיניים חשופות, נבח וברח מתחת לספה.

כ כ

New member
הכלב לא מבין את מקומו

הכלב חייב להבין שאת ממוקמת מעליו בלהקה נשיכה של בת בית זה דבר חמור מאוד וזה דורש אילוף קודם כל כל פעם שהכלב נובח עליך או תוקף אוך הוא צריך להיות מושם בבידוד ( חדר אחר ) תוך כדי צעקות של הוריך או מי שהוא ממושמע אליו בנוסף את האוכל של הכלב תני לו את תהי את היחידה שמאכילה אותו הוא צריך ללמוד שהוא יושב ומחכה בסבלנות עד שאת מאשרת לו לגשת לאוכל את הטיולים תעשי איתו את כאשר את האקט של יציאה מהבית מתבצעת באופן שאת יוצאת קודם ורק אחרי זה הכלב ולבסוף את צריכה ללטף אותו בכל פעם שהוא מנסה להיות להתחבר אלייך ותאמיני לי שאם הכלב יבין שאת מעליו בלהקה אז הוא יתחנף

netaK

New member
הבעיה היא...

אמא שלי יכולה לצרוח על הכלב להגיד לו ללכת למיטה שלו, והוא מת עליהף הוא רק שמח שהיא מדברת אליו (עד כדי כך הוא אוהב אותה) והוא פשוט לא קולט מזה כלום...פשוט ככה... אמא שלי עומדת ומנסה כאילו להשתלט על הכלב...הוא שמח כלפיה אבל כשאני מתקרבת, גם כשאמא שלי כאילו מראה לו שהוא לא בסדר, הוא חושף אליי שיניים מול אמא שלי שאותה הוא כאילו אוהב ומציית לה הוא יצא מכלל שליטה

כ כ

New member
בעיה של מיקום בלהקה

הכלב לא מבין שאת מעליו בלהקה הוא מנסה להרשים את אמא שלך ע"י חשיפת שיניים אלייך תנסי להיזכר מתי זה התחיל? אמא שלך חייבת לגעור בכלב ואז להרחיק אותו ממכם שהוא יבין שזה עונש כשהכלב נובח וחושף שיניים מה את עושה? את צריכה המון סבלנות תאכילי את הכלב רק את לא אף אחד אחר מבני המשפחה כשהכלב ממתין עד שאת נותנת לו אישור לגעת באוכל ולא שהוא דוחף את אפו לאוכל לפני שהנחת אותו יציאה מהבית - קודם את ורק אח"כ הכלב וכך גם כניסה למכונית הדברים האלה נראים פעוטים אבל הם משמעותיים לכלב אל תיגשי מיוזמתך ללטף אותו חכי שהוא יצור קשר ויבוא אלייך את האוכל לחתול שימי במקום גבוה ורצוי בחדר אחר הכלב מקנא בחתול כי הוא יושב איתך מכורבל אז אל תעשי את זה בצורה מופגנת ולבסוף שהכלב מתנהג כמו שצריך לדוגמא שהוא יבוא ויתישב לידך תצ'פרי אותו ולטפי אותו בעדינות בהצלחה

be_roo

New member
לכלב בן 5

שתוקף באופן קבוע את אחד מבני הבית ולא יפסיק עד שיבינו מדוע הוא מתנהג כך דווקא כלפיך וישנו את התנהגותו.

enbalush

New member
גם אצלי יש את אותה בעיה עם הכלב

קודם כל בקשר לחתול, תפרידי את האוכל, אין סיבה שהם יאכלו מאותה צלחת כשזה מפריע לכלב. אל תכעסי עליו בגלל שהוא כזה, הוא פשוט מפחד ממך, בגללזה הוא תוקף, אני חושבת שדווקא בגלל שאת כל כך רוצה להתקרב אליו מתוך אהבתך לבע"ח, הוא נרתע, זה מאיים עליו באיזהו אופן. עצתי, תוותרי, אל תעשי את מה שגורם לו להתעצבן, תתני לו רק את מה שהוא אוהב (מסאג'ים, ממתקים לכלבים, משחקים, טיולים), אני עושה את זה ומזמן לא חטפתי נשיכה, ותקדישי את שאר אהבתך הרבה לחתול, או לכלבים בעמותות למשל... עצה אחרונה זה לא לתת לו אף פעם אוכל או חתיכה ממה שאת אוכלת ובזמן שאת אוכלת.

netaK

New member
הם לא אוכלים מאותה צלחת ../images/Emo13.gif

יש להם שתי קערות וכל אחד יודע מה הקערה של השני והכל...הכלב פשוט "בריון" וכשהוא מסיים את האוכל שלו הוא נובח על החתול שיעוף ושהוא יוכל לאכול את שלו. הוא דווקא ממש ממש ממש אהב אותי...הוא אצלנו מגיל חודש ורק השנה חלה בו איזה תפנית...אני לא יודעת מה...הוא שפוט שונא אותי לא נותן לי להתקרב לא כלום אם אני שואלת אותו אם הוא רוצה לרדת למטה הוא לא מגיב! אם אח שלי שואל שנייה אחרי הכלב קופץ ורץ אליו

enbalush

New member
מפליא! תנסי להזכר מה קרה שגרם לשנוי

החתול חדש? אולי את הולכת משינה והצקת לו...((((

© Tweety ©

New member
יש כמה בעיות

נתחיל מזה שהכלב מרגיש שאת לא אוהבת אותו,את נותנת יותר יחס לחתול,זה מאוד בולט שהוא לא אהוב עלייך וזה מה שאת מקרינה לו-כלבים שמקבלים יחס כזה או שהם הופכים לדכאוניים או שהם הופכים לתוקפניים. בנוסף לכך יש כאן את העיניין של הלהקה,של הטופ דוג ואנדר דוג זה שהוא משתלט עלייך-נושך,יוצא לפנייך,חושף שיניים וכו' אומר שהררכיה שקיימתב דרך כלל בין הכלב לבעלים שלו נשברה אצלכם-לא יודעת איך זה עם שאר בני הבית,אבל הוא מרגיש שהוא חזק ונעלה עלייך. העצה שלי קודם כל,להראות לכלב שהוא רצוי ואהוב.לפנק אותו,להוציא אותו לטיולים(שאת יוצאת קודם כמו שאמרו כאן)לצ'פר אותו שהוא מתנהג יפה(להביא את הצ'ופר והאוכל שהוא יושב). ולפנות לאילוף!אומנם קשה לאלף כלב בגיל כזה אבל שווה לנסות.

netaK

New member
אני בהחלט אנסה

אבל הקטע הוא שלא משנה מה...אני יותר אוהבת את החתול. החתול כבר בן 10, אצלי מגיל חודש, קיבלתי אותו ליומולדת בגיל 7 והנה עברה היומולדת ה17 שלי והחתול עדיין איתי ואני אוהבת אותו הכי בעולם. אבל אני זאת ששיכנעתי את ההורים להביא את הכלב המסכן שהסתובב פה ברחוב והכל וכל כך אהבתי אותו...אבל כשהמצב מגיע שהכלב לא נותן לי לגעת בו משום מה יש לי העדפות ברורות והכלב רואה שאני מעדיפה את החתול.

אולי......

פשוט הכלב מרגיש שאת אוהבת את החתול יותר ונותנת לו יותר צומת לב אז הוא מיתנהג ככה

freearth10

New member
את והחתול../images/Emo54.gif

נראה לי שהכלב מזהה אותך בצד החתולי. דרך אגב איך מתייחסים הכלב והחתול זה לזה? מלבד זאת השנאה שלך אל הכלב מאוד ברורה וקיצונית והכלב מרגיש את זה ומתייחס אליך, כאל אוייב, כאל מישהו שצריך להכניע אותו. השתדלי לצאת איתו יותר, לתת לו אוכל, לעשות איתו דברים שהוא אוהב - בקיצור נסי שוב לקנות את ליבו. אין לי כל כך נסיון עם כעסים של כלבים. אני יודעת שעל אנשים זה היה עם הזמן עובד ומאמינה שתצליחי גם להתקרב אל הכלב אם רק תרצי בזה.
מאיה

netaK

New member
אני מניחה שכן

זה לא סוד שאני מעדיפה את החתול, אחרי שהכלב התחיל לשנוא אותי, כמובן. אני מנסה להתקרב אליו אבל הוא ממש ממש תוקפני, קשה לי לעבור ליד המיטה שלו בלי שהוא יתחיל עם פרצוף מאיים. ואני לא נוגעת בכלב, לא מרביצה לו לא מתעללת בו לא כלום, הוא אהוב ע"י כל המשפחה מהרגע שהוא הגיע לפה.

למעלה