שאלה קטנה על VLAN ונתבים...

roy27787

New member
שאלה קטנה על VLAN ונתבים...

אוקיי אז השאלה היא כזאת.. נניח אני מגדיר שלושה וילאנים על סוויטצ' אחד , עכשיו אם אני רוצה שהם יתקשרו בינהם ברמה שלישית , כל וילאן רשת שונה ,אני מוסיף נתב לעסק,איך אני מגדיר אותו על הסוויטצ'? האם אני משאיר אותו בנייטיב וילאן או שם אותו כ TRUNK? או משהו אחר לגמרי?כי אני לא רואה איך הוא יראה את כל הפריימים שרצים שם ,הרי הם לא יגיעו אליו אם הוא לא יהיה איכשהוא חבר בכל הוילאנים ,אז האם TRUNK בפורט אליו מחובר הנתב הוא הפיתרון ? תודה מראש..

Rיקושט

New member
------------>

TRUNK על הפורט של הנתב. ותצטרך גם IP מכל רשת על הרגל של נתב. והנה לך Router on a stick. (שלא מומלץ בכלל)

roy27787

New member
אוקיי ,אז רגע..

אם יש לי שלושה וילאנים ואני צריך להגדיר 3 איי פיי על רגל אחת ,בכיצד אני עושה זאת? הרי אני יודע שאפשר ברגיל שתיים(SECONDARY) ואפשר לפצל ל SUB INTERFACE אבל ממה שניסיתי ואם אני זוכר נכון ,אי אפשר להקצות ל SUB כתובת איי פיי ,אז מה עושים? ובקשר לזה שהוא לא מומלץ,אתה אומר שעדיף רגל לכל וילאן?

Rיקושט

New member
קודם כל...

אני חייב להבהיר שהנסיון שלי עם cisco הוא מועט מאוד, אני מדבר מידע כללי ותיאורתי שלמדתי על cisco. אם אתה לא יכול לתת שלושה IPים לרגל של הנתב (אולי כן אפשר ומישהו כאן יודע גם להדריך אותך איך) אז לא תוכל לנתב בין שלושת הרשתות (הVLAN's) ללא נתב אחר או עם switch L3. ברשת שלי עשיתי משהו שונה, הניתוב בין הsubnetים הפנימיים נעשה ע"י Linux עם רגל בתוך VLAN או switch והניתוב נעשה במהירות מקסימלית. אחרי הlinux יושב לו cisco עם חיבור לאינטרנט. אבל מכוון שאני יודע שהשאלות שלך הם לימודיות ולא תכלס לפתור בעיה, אז אני מניח שלא עזרתי לך. router on a stick זה רע! בגלל שהוא מעמיס על הנתב ויותר צוואר בקבוק רציני מאוד בין שני הLANים (לפני שיישמתי את הפתרון שלי אצלי הCisco2610 שלי עשה את העבודה והמהירויות היו נוראות והתעבורה בLAN פגעה בWAN).

roy27787

New member
אוקיי,תודה רבה,זה באמת בתיאוריה..

אם מישהו יכול להסביר בתיאוריה זה יהיה טוב....

אתה לא צריך לתת כתובות

ברגע שאתה מגדיר לו שהפורט הוא trunk אתה צריך להוסיף לו תמיכה ב-802.q שזה למעכה ה-Qיוינק של הפריימם וכך הוא יודע לתת ל דוט שתיים להגיע לvlan 3 איזה מתג ואיזה נתב מנהל אותו ?

למעלה