שאלה קטנה לי (בתקווה שלא תרגמו אותי

דרגורן

New member
שאלה קטנה לי (בתקווה שלא תרגמו אותי

אותי באבנים) הרבה מדברים על פמיניזם ומעמד האישה, השאלה שלי היא: מה אחד כמוני יכול לעשות בשביל לעזור למטרה? מלבד הפגנות, עצומות, ו"שריפת חזיות" (בהומור
) מה עוד ניתן לעשות? האם יש לכן/לכם רעיונות/עצות/הצעות לענין? איך אפשר להגביר את המודעות לענין - בצורה שקטה? אישית אני חושב שאני בכוון הנכון אבל יש לי עוד מקום לשיפור לגבי פמיניזם, ולגבי היחס שלי לענין. ומכוון שאימצתי לי הרגל שכל פעם שאני שואל שאלה בפורום, אני משתדל לתת את התשובה שלי, אז תשובתי: בתור התחלה להתחיל בקטן - קודם שאני אהיה בסדר, לא רק כלפי נשים, אלא גם כלפי אנשים, מכל גזע ומין. לאחר מכן - לנסות לשנות את הסביבה הקרובה, משפחה, חברים וכו´ מה אתן/אתם אומרות/אומרים?

אורלי_ל

New member
למה אבנים למה?

אתה בהחלט בכיוון הנכון לדעתי, ויפה שאתה מכבד כל אדם באשר הוא/היא אדם. לגבי ההמשך (לשנות את הסביבה) אתה לא יכול לשנות מישהו אחר. אתה יכול לנהוג בדרך הנכונה לך ולהראות בזה דוגמה לסביבתך.

דרגורן

New member
לדעתי כן אפשר לשנות מישהו אחר,

ואני לא מכוון לשטיפת מוח או משהו בסיגנון, אלא להערות וכו´ כלומר אם יש לי חבר שמפריע לי שהוא מקלל כל הזמן, אז אני יכול להעיר ולעשות עוד דברים בשביל לגרום לו להפסיק....

אני מסכימה איתך. אני יודעת מנסיוני

שניתן להשפיע על אנשים אחרים, כמו שניתן גם להיות מושפעים מהם. אבל כן, איך שאתה מתנהג זה הצעד הראשון, ולפעמים יש לזה השפעה מעבר למה שנראה לעין (כמו משק כנפי הפרפר בקצה השני של העולם). בכל מקרה, נראה לי שאתה בדרך הנכונה (ומאיפה בא לך הרעיון המצחיק שנרצה לסקול אותך?)

sista

New member
ואהבת לרעך כמוך

תרגיל מחשבתי קטן: תמיד תנסה לתאר סיטואציה שאתה צופה בה כאילו אתה היית זה שנפגע ממנה ואיך היית מרגיש.

טל קר

New member
כאן לא רוגמים, כאן מסרסים ../images/Emo3.gif

(סליחה על העיכוב בתשובה אני עסוקה מאוד ביומיים האחרונים. בלהיות חולה.) הצעד הראשון לדעתי הוא מודעות. הרבה דברים של אפליה עוברים לנו ליד הראש כי התרגלנו. לדעתי עד שלא יודעים כמה רע, יש בעיה בדרך לפתרון. אז קודם כל לבחון את הדברים בעינים פמיניסטיות ולראות מה לא בסדר. כמובן שהמודעות זה לא הצעד האחרון אלא הראשון. עכשיו אחרי שראית מה לא בסדר בסביבתך הקרובה, אתה מוזמן לפעול. כמובן שאישית בנוגע להתנהגות שלך שאולי עד עכשיו היתה לא מודעת לעצמה מבחינה פמיניסטית, אבל גם בנוגע לאחרים (אני כן מאמינה בלחנך אחרים, אבל זה לא חוכמה יש לי תואר בחינוך
) להאיר את עיניו של מי שאתה יכול, להעיר למי שאתה יכול, לחתום על עצומות כשאתה יכול, להפגין כשאתה יכול, לשלוח מחאה לעיתון כשאתה יכול, להתווכח עם חברים כשאתה יכול, להדביק סטיקרים כשאתה יכול, להשפיע כשאתה יכול וכמובן להפיץ רחב ככל האפשר את הרעיון החדשני של פמיניזם סביבך כשאתה יכול. אל תשכח גם לדון בנושא כשאתה יכול. אתה יכול גם כאן :)

סאטיר

New member
אמהות מסרסות ../images/Emo6.gif

לא, ממש לא אשכח את הדיונים הערים שהיו לנו סביב ענין זה אי שם בשנות השבעים העליזות. זה סתם... בגלל כותרת ההודעה שלך.

לסקול באבנים בחור חמוד ועדין כמוך?

מאיפה בא לך הרעיון? חס וחלילה. כשאני התחלתי עם הפמיניזם שלי, הייתי מאד מאד לוחמנית. מתוך עלבון כמובן. אחר כך שיניתי כיוון והייתי מעירה הערות פה ושם, אבל סידרתי לי את דרך חיי כך, שהיתה לשביעות רצוני הפמיניסטית. אם אתה מתחיל בקטן, כמו שהגדרת, אתה לדעתי, מתחיל בגדול. הדבר היפה ביותר שאתה יכול לעשות הוא לפעול לפי השקפת עולמך בדרך ברורה, ישירה ובלתי מתפשרת. "להיות בסדר" זה נפלא, רק אל תאבד את עצמך ואת רצונותיך. בקשר לניסיון לשנות: אינני מוצאת שניסיונות כאלה עוזרים. אנשים אינם משתנים אלא משנים את עצמם. יראו אותך, ישמעו אותך, ישימו לב לדרכיך ורעיונותיך ומי שירצה - ישתנה.

למעלה