שאלה קטנה לאלי

סיבים

48 ג´ר סיבים. נשמע מעניין. כמה םה´כ פחממות יש במוצר? דרך הגב אני לא מחשיב את הסיבים במאזן הקלורי שלי.

אלי ו.

New member
81 גרם למאה גרם

אלה דגני בוקר, כך שכמעט כל מה שיש בהם זה פחממות.

operationss

New member
שאלה קטנה לאלי

קניתי את fiber 1 שהמלצת עליו - אכן מוצר מדהים על פי הערכים התזונתיים שלו - מעולם לא ראיתי כל כך הרבה סיבים תזונתיים במוצר אחד - זה פשוט סיב תזנותי אחד גדול ... :) הבעיה היא שהדבר הזה בלתי אכיל - זה ממש לא תחליף לקורנפלקס - אז אני אנסה להוסיף אותו לקורנפלקס. רציתי לדעת אם יש לך טריקים לאכילת המוצר - למה אפשר להוסיף אותו ? תודה.

פחממות

אם ב 100 ג´ר יש 81 פחממות ומתוכם 48 סיבים אז הערך הקלורי של הפחממות הוא בעצם 33 כפול 4 =132 ק´ל, נכון או לא?

אלי ו.

New member
אני התרגלתי ואני אוהב את זה

אבל בהתחלה ערבבתי עם ציריוס (ללא סוכר!) וחלב דל שומן. כן הערכים התזונתיים מדהימים, מעט קלוריות המון סיבים, הרבה יות מכל מוצר מקביל.

אלי ו.

New member
דגני בוקר, פיבר 1 של נסטלה

אלה דגנים מאוד עשירים בסיבים תזונתיים ללא סוכר ודלי קלוריות. ל 100 גרם יש: 197 קלוריות 48.8 גרם סיבים תזונתיים (!!!!) הדגנים מומתקים באספרטם.

sowhatt

New member
סליחה על הבורות :-|

אבל מה זאת אומרת סיבים תזונתיים, מה זה, מה זה נותן, מה זה בונה, למה זה עוזר.

Nut420

New member
סיבים

עד כמה שאני יודע, זה משפר את תהליך העיכול ומנקה את מערכת העיכול מרעלים,

סיבים תזונתיים

הסבר קצר: סיבים תזונתיים בנויים מתאית שהוא רב סוכר שמצוי בצמחים, לא ניתן לעיכול (חסר בגופינו אנזים שמפרק אותו) אך מסייע בתהליך העיכול. חשיבותם של הסיבים התזונתיים הפזיולוגית והתזונתית היא בפירוק מיקרוביאלי (בנוכחותם של אוכלוסית החידקים המשגשגת – מזון לחידקים). ברגע שאוכלוסית החידקים גדלה יש עליה בנפח ובמשקל הצואה וזו גורמת לצינור שמעביר את המזון לחוש שיש נפח גדול יותר ואז הוא מתכווץ מהר יותר. כתוצאה מכך יש לנו פחות עצירות והתרככות של היציאות. חשיבות נוספת היא ספיחה של מים ושתגרום להאטה של התרוקנות הקיבה ותחושה של מלאות. הדבר גורם לכניסה איטית של הסוכר לדם וגורם לתחושה של שובע (המוח מבין שיש סוכר ואין צורך לאכול). בנוסף הוא סופח אינזימי עיכול בתוך מערכת העיכול וכן מלקולות אחרות שהם מלחי מרה שמופרשים מכיס המרה. קיימים 2 סוגים של סיבים תזונתיים: 1. מסיסים במים (סופחים מים) 2. בלתי מססים במים (לא סופחים מים) תופעות: 1. עצירות (בלתי מסיסים + מסיסים) 2. סרטן מעי הגס – בלתי מסיסים 3. טחורים – בלתי מסיסים 4. סוכרת – מסיסים 5. השמנה – מסיסים + בלתי מסיסים 6. יתר לחץ דם – מסיסים + בלתי מסיסים 7. כולסטרול – מסיסים 8. טריגליצרידים – מסיסים סיבים מסיסים במים: • פירות • שעורה, קטניות, זרעי פשטן • שבולת שועל סיבים בלתי מסיסים במים: • סובין חיטה, לחם חי, דגנים • מוצריי מאפה על בסיס קמח מלא, תירס • ירקות

למעלה